Tahsin GÜZEL

    Tahsin GÜZEL


    SİYASİ PARTİ MİTİNGİ Mİ? YOKSA ESNAF KONGERESİ Mİ?

    17 Mayıs 2022 - 16:34

    15 Mayıs 2022…Yani iki gün önce tarihe not düşülecek bir rezaletin yaşandığı önemli gün…
    Hukuk devletinde yaşıyorsak bu rezaletin bir izahı olmalı, ayrıca ilgili kurumlarda konuyu incelemeli ve kamuoyuna bir açıklama yapmalı. 
    Bu önemli güne iştirak eden, İzmir halkını temsil(!) eden bazı milletvekilleri –ki bunların bazılarına vekil diyemiyorum çünkü eylemleri rezilliğin daniskası- bazı bürokratlar(!), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve 900 yüze delege…
    Yazılan senaryoyu yöneten ise 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun ilgili madde, fıkra ve hükümlerini hiçe sayan,  kendini kanunların üstünde gören, her devrin adamı olan söz konusu ekâbir takımı ile aynı yolun yolcusu olan TESK Başkanı Bedevi Palandöken…
    Mağdur binlerce esnafın hak ve hukukunu araması gerekirken haklarını yok edenlere hesap sorulmasını engelleyen adam.
    Görevi; esnafın geleceği olan BESAŞ’ın içini yolsuzluk yaparak boşaltarak iflas ettirdikleri için - zaman aşımından paçayı kurtarsa da- mahkemece yolsuzlukları tescil edilen Zekeriya Mutlu ve ekibini korumak ve aklamak, haklarını gasp edenlere hesap soracak kişileri frenlemek,  kongrenin asli unsuru olan delegenin iradesine ipotek koymak.  

    Kanunları sakız gibi çiğneyen kral, dört yıllık döneme ait hesabın müzakere edileceği, gelecek dört yıl için yapılacaklar içinde karar alınacağı bu önemli kongrede, gündem maddeleri hakkında genel kurul üyelerini bilgilendirmeden kongreyi bir oldu-bittiye getirdi.
    Neymiş, raporlar ESBİS veri tabanında delegelerin bilgisine sunulmuş olup dolayısıyla faaliyet, gelir gider cetvelleri, bilançolar ve tahmini bütçe raporları okunmadan hatta müzakereye açmadan ve hiç bir üyenin görüşü alınmadan, üyelere söz verilmeden, kabul edenler kabul etmeyenler…
    Denetim kurulu faaliyet raporu okuyup müzakereye açmak yok!
    Bilanço gelir ve gider raporunu okuyup müzakereye açmak yok!
    Yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı ibra edilmeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kongresi, kanunun arkasından dolaşılarak hukuka aykırı bir şekilde yönetilmiştir.

    Söz konusu rezil kongrenin gerçek sahibi olan delegeleri arka saflara testi gibi sıralayıp, ön saflara siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, milletvekilleri, il, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensupları oturtulmuş.
    İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin uhdesinde bulunan kurumlar üzerinde mahkemece tescil edilen yolsuzlukları delege ve kamuoyunun dikkatinden kaçırmak adına planlanmış olan oyun sahnelenmiş bu kongrede…
    Aslında bu kongre CHP ve İyi Parti’nin kongresine dönüşmeden önce 5362 sayılı kanun amir hükmüne aykırı, keyfi uygulama ile iradeye ipotek mevcut hazirunun önünde gerçekleşiyor  
    AK Parti ve MHP milletvekillerine planlandığı gibi önce söz veriliyor,  sayın vekiller edep ve adap gereği politika yapmadan esnafın tanımı önemi konusunda mütevazı birer konuşma yapıyorlar.
    Doğrusu da bu..
    Çünkü bu teşkilatlar içerisinde her siyasi partiden üye var.

    İEOB eski başkanı, hâlihazırda sözde Onursal(!) Başkan M. Ali Susam ve mevcut Başkanı Zekeriya Mutlu’nun BESAŞ üzerinde yaptıkları oyunu en iyi bilen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve İyi Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu son konuşmacı olarak çıkıyor kürsüye..
    Temsil ettikleri milletin hakkını aramaları, genel kurulda oynanan oyunlara tepki göstermeleri gerekirken kongre salonunu siyasi parti miting alanına çevirerek saygısızca hükümeti eleştirmeleri, M. Ali Susam ve Mutlu’nun yolsuzluklarını görmezden gelerek methiyeler düzmeleri tarihe not düşecek bir rezilliktir.
    Yüreğiniz yeter, mideniz de kaldırır ise M. Ali Susam ve Zekeriya Mutlu’nun ceza aldıkları dava dosyasını göndereyim de bir okuyun.
    Gerçi siz olay, suç ve ceza kavramlarıyla pek ilgilenmezsiniz. Maşallah nerede bir ceza almış vatan haini, esnafı soyup soğana çeviren suçlular varsa hep onlara arka olursunuz…
    Tüm bunlara göz yuman, ön ayak olan divan başkanının bu tutumunu da sayın cumhurbaşkanımızın takdirlerine havale ediyorum. İnşallah esnaf ve sanatkârın sorunlarını halletmekle görevli muhataplarının pürmelalini böylelikle görmüş olurlar. 
    Ayrıca, buradan Dervişoğlu ve Serter’e sesleniyorum.
    Adam gibi iş yapacaksanız halkın vekili iseniz bırakın ahkâm kesmeyi adamsanız binlerce mağdur insanın sesine kulak verin bırakın şovu.. Makamlar adamı büyütmez doğru işler insanları yüceltir büyütür. Bu maç burada bitmez haberiniz olsun. Bir gün hesabı sorulur kendinizi kral sanmayın.   
    Habire sorunları dile getirmekten ama çözüm üretememekten, mağdurlukla aslı astarı olmayan, kendiniz gibi şovmenlere kameralar karşısında isyan temalı tiyatrolar oynatmaktan, her milli konuda sırf Erdoğan düşmanlığı yapacağım diye müstemleke valisi gibi hareket etmekten gayrı ne maharetiniz var Allah aşkına?

    YORUMLAR

    • 0 Yorum