• Reklam
Tahsin GÜZEL

Tahsin GÜZEL


AVRUPA VE AMERİKA İÇİN TÜRKİYE'DEKİ SEÇİM NEDEN ÖNEMLİ?

02 Şubat 2023 - 18:37

Türkiye’nin 14 Mayıs 2023’te yapacağı seçim Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde öncelikli gündem olup, söz konusu ülkelerin liderleri için önem arz ediyorsa, bunun sebebinin demokrasi aşkı ve Türk halkını çok sevdikleri için falan olmadığı bir gerçek.
Onların derdi bölgemizdeki çıkarlarına taş koyan Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak ve her tür faaliyetlerine yeşil ışık yakacak siyasetçileri iktidara getirmektir.
Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde yapılan seçimler Türk halkı ve siyasetçilerimizin umurunda değilken, bu devletler için Türkiye’nin bu seçimi önem arz ediyorsa bu millet şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekiyor.
Masa etrafında toplanan, birbirine benzemez; kendi tabirleriyle ‘proje ittifak’ 6+1 siyasetçi topluluğu ülke adına kayda değer projelerle gündeme gelme ve Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamaları gerekirken söz konusu devletlerin değirmenine su taşıyıp aynı dili konuşuyorlarsa amaç ülkemizde istikrarsızlık yaratmak içindir.
Beyzadelerden kamuoyuna Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamalarını beklerken “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe Erdoğan’ın 14 Mayıs’taki seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmiyoruz” gibi bildiri yayınlamaları bunun ispatıdır…

Yani dağ fare doğurdu!
Birisi hanımefendi olan bu beyzadeler bugüne kadar neredeydiler?
Eski sisteme son veren ve Başkanlık sistemini getiren iktidarın hiç mi kafası çalışmıyordu, etrafında hiç mi hukukçu yoktu?
Ana muhalefet ve fondaş medyaları erken seçim çağırıları yaparken bir yandan da kendilerinin dahi anlamadığı güçlendirilmiş parlamenter gibi bir ucubeden den söz ediyor, Tayyip Erdoğan’ a meydan okuyorlardı?
Meydan okurken neden  Erdoğan tekrar  seçilemez demediniz?
“Er meydanı” diyor Erdoğan’a meydan okuyordunuz, “sandıkta bu halk seni gönderecek” derken ne oldu da halkın iradesini yok sayıyorsunuz?

40 kere bir araya geldiniz, birbirinizi yediniz. Birbirinizin kuyusunu kazdınız ama bir türlü içinizden bir aday çıkartamadınız. Kavganızı örtbas etmek için, seçmeninizin gönlüne su serpmek için madem biz aday çıkartamıyoruz, o zaman Erdoğan da aday olmasın gibi şapkadan tavşan çıkarttınız…
Ben hukukçu değilim beyzadeler!
Geçmişte 367 dediniz bu halk KDV’siyle size faturasını kesti, eski sistem ve eski Türkiye eskide kaldı milat başkanlık sistemiyle başladı, kabul etseniz de etmeseniz de ne yazar.
İmamoğlu, Binali Yıldırım’a 8 bin oy fark atmıştı.
AK Parti itiraz etti fark 800 yüz bine çıktı, AK Partilisi, MHP’lisi destek verdi.
Egemenlik kayıtsız şartsız halkın diyeceksiniz, sonra da perde arkasında emperyalistlerin arzusu dahilinde halkın iradesine ipotek koymak için yabancı devletlerle aynı dili konuşup onlardan medet umacaksınız..  
Erdoğan seçilemez dediğiniz ve tartışmaya açtığınız için fark 3-5 değil ikiye katlayacak, AK Parti teşkilatlarına kızarak kararsızlar kervanına katılanlar dahil bu söylem ve eyleminize karşı Erdoğan’ a sahip çıkarak topunuzu sandığa gömecekler!

Rahmetli Özal’ın özel bir sohbette söylediği unutamadığım sözleri vardı. Merhum, “Türkiye’nin yararına olacak işler için uzmanlara AR-GE çalışmaları yaptırırım, kamuoyuna sunarım. Malum bazı devletler ve dahili muhalefetlerden tepki gelirse doğru yolda olduğumuza kanat getirir uygulamaya sokarım. Serbest ekonomi, yap-işlet-devret, yol, köprü, baraj ve savunma sanayisi gibi ülke yararına olacak her tür faaliyete karşı çıkan dahili ve harici engelciler yol haritamıza rota belirlememize katkı sağlıyorlar . Yani mealen bedbahtlar ne diyorsa tersini yapıyorduk” demişti.
Bugün 6+1 topluluğu, S-400 hava savunma füzelerine, SİHA ve İHA’lar için, savunma sanayine yatırım yapan sanayicilere gözdağı verdiler.
En son ise Erdoğan seçilemez savsatasıyla kamuoyuna bildiri dağıttılar. Bu hareketler 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde sağ duyu sahibi seçmenleri kenetleyecek ve muhalefete bedelini ödetecek…



Gözlerimiz bu afişi de gördü ya…
Demokrasi şehidimiz rahmetli Adnan Menderes’in CHP’yi ezip geçtiği seçimde kullandığı "Yeter söz milletindir” afişini CHP genel merkezinde gördük ya, artık Menderes, Zorlu ve Polatkan kabirlerinde rahat uyusunlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum