Tahsin GÜZEL

    Tahsin GÜZEL


    BEYLER BEYEFENDİLER! BEN KİMSEDEN YANA DEĞİLİM…

    02 Haziran 2023 - 21:43

    İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İESOB) yakında yapılacak olağanüstü genel kurulu vesilesiyle kaleme aldığım yazılarıma illa bir yorum yapacak olanlar adeta falcıya döndüler…
    Bu falcılar "sen kimden yanasın" diye soruyorlar.

    Bakın falcılar, beni İzmir esnafı, oda başkanları ve konuyla ilgilenen kamuoyu yakından tanıyor ama hala siz tanıyamamışsınız. Ben haktan, hukuktan, adaletten, doğrudan ve dürüstlükten yanayım. Yalanın, haramın, Beytü'l-mal’a el uzatanın, emanete ihanet edenin; hizmet için seçilip şahsi ikbali için çalışanların tarafında değil, karşısındayım.

    Benim, odasından, birliğine ve federasyonuna kadar bu teşkilatların hangi kademelerinde görev yaptığımı, buralardaki görev aşkımı bilmeyen yok. 40 senedir de ulusal ve bölgesel gazetelerde yazıyor ve tv programlarında konuşuyorum.

    Taraf olup kalemini satan, işine geldiği zaman yanlışa doğru, doğruya yanlış diyen hiçbir basın yayın organıyla işim olmadı.
    Yazdığım ve konuştuğum için de hiçbir kişi ya da kurumdan maddi manevi bir menfaatim olmadı.
    Gazeteciliği kamu görevi addedip ibadet şevkiyle yapan duayen değerli gazetecilerin kurumlarında yazdım, yazıyorum. Kartel medyası karşısında sayıları çoğalsın diye destek oluyorum.

    İdareciliği iş edinmiş, işi oda başkanlığı olanlarla beni karıştırıp eleştiren bazı oda başkanlarını uyarıyor ve dikkatlerine sunuyorum.
    96 ay federasyondaki görevim sebebiyle Ankara’ya gidip gelirken bir kuruş  maaş almadığım gibi, 192 ay oda başkanlığım süresinde de gelen misafire ikram ve odanın bazı giderlerini karşılamak üzere 26 maaş bordrosuna attığım imza dışında bir imzam yoktur, bir kuruş da maaş almamışımdır.

    Birlik görevimde ise ikbal için çalışan başkana karşı çıktığım için hizmet süresi maaş tutarı olan 24 bin lirayı onlara bırakmayıp toptan alıp, odaya ait okulun ihtiyaçlarını karşılamak üzere bağışladım. Öyle çıkıp "bir o taraf olup bir bu taraf oluyorsun. Kaç para alıyorsun" diyen sahiplerinin sesi olanlar önce Tahsin Güzel’i tanıyacaklar.

    Tahsin Güzel, İzmir esnaf teşkilat yöneticileri sayısı kadar yanında iççiye istihdam sağlayan, sektöründe ilk 12'de ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan bir sanayici ve mangal gibi yüreği olan, konu kamu zararı ise gözünü budaktan sözünü dudaktan esirgemeden yazan birisidir. Sapla samanı karıştırıp dublör kullananlar bugün sözünü ettiğim kurumlarında görevdeler. Aksini söylesinler servetimi bağışlarım.
    Geçin bunları!
    Cevap verecekseniz yorum yapacaksanız, dikkat çektiğim yolsuzluk-usulsüzlük, yalan dolanlara cevap verin yorum yapın.

    İESOB’a aday olan kişiler hakkında yazdığım ve yayınlanan 8 yazımda dikkat çektiğim konular gerçektir, şahitli, ispatlı ve belgelidir.
    Zekeriya Mutlu hakkında yazdıklarımın eksiği değil fazlası var.
    Yalçın Ata’nın bin kat fazlası var.

    Yalçın Ata devleti aldatmamış, kalkınma ajansından aldığı makinelerle eğitim vermemiş, okulda İzmir Büyükşehir Belediyesinden aldığı ihaleleri üretmemiş biri.
    Deprem bölgesi için 60 bin ayakkabı toplamış..  mış mış…Mışın alakası yok sadece site yönetimi ve Ege Aysad yönetiminin toplayıp belgeyle teslim ettiği ayakkabı 10.400 çift.

    Zekeriya Mutlu, Mehmet Ali Susam ve Yalçın Ata’nın esnaf teşkilatlardaki görevleri esnasında yaptıkları olumsuz, usulsüz ve etik dışı davranışlarının alayını yazdım ve hepsinin de belgeleri mevcut.

    Yahu arkadaş bu şahıslarla ilgili yazdıklarımı mahkemelerde savcılara ve hakimlere anlattım. Benden ala elinde bilgi ve belgesi olan olabilir mi?
    Anlatıyorum, yazıyorum ve konuşuyorum, ama siz hala, “benim oğlum bina okur, döner döner yine okur” misali olduğunuz yerde dönüp duruyorsunuz.

    Al birini vur diğerine... Neyin tarafı olacağım! Tahsin Güzel boş konuşan ve yazan bir insan değil ulu orta konuşan ve yazan birisidir.

    Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın diyen birisine nasıl tarafsın diyebiliyorsunuz?

    Ama illaki tarafını belli et diyorsanız, evet ben tarafım; Devletimin ve milletimin tarafıyım. İlgi alanım olan esnaf ve sanatkarın tarafıyım!

    Lakin, ben yundum yıkandım. Kırk kurnada kırkar tas su ile temizledim kendimi deyip,
    Esnaf ve sanatkarın emaneti görevim esnasında;

    İzmir esnaf ve sanatkarının menfaatini ön planda tutacağım,
    Harama ve Beytü'l-mal’a el uzatmayacağım,
    Kimseyi aldatmayacağım,
    Hiçbir zaman yalan söylemeyeceğim,
    Emanete sahip çıkacağım,
    Verdiğim sözleri tutacağım, diyen birini getirin, videoya kaydedeyim.
    Bak o zaman görün siz, Tahsin Güzel kimden taraf?
    Sahiplerinin sesine vereceğim çok cevap,  esnafa hizmet için kesin değil, ikballeri için koşan ruh ekizi adaylara soracagım çok sorularım olacak.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum