Tahsin GÜZEL

    Tahsin GÜZEL


    BİR SOSYAL DEMOKRATIN AB VE ABD HAYRANLIĞI

    06 Mayıs 2023 - 22:59

    Yahu adam alenen Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı kabul edeceğim diyor!
    YPG/PKK’yı terör örgütü olarak görmüyorum, kendisini ve halkını savunan bir örgüttür diyor!
    “HDP’ye bakanlık verilebilir” diyor!
    “Askeri sınır ötesinden çekeceğim” diyor!
    Ama biz bunları eleştirirken toplumu germiş oluyoruz öyle mi?
    Hadi oradan çok bilmiş!
    Sen önce CHP’nin tüzüğünü bir incele. Kılıçdaroğlu’nun kendisinin sözde nasıl bir ‘sol’, ‘sosyal demokrat’, ‘antiemperyalist’ ve ‘kapitalist’ olduğu iddiasını gör, sonra da özde eylem ve söylemlerine bak…Tam tersi! 
    Senin, benim hepimizin bildiği: Solcu ve sosyal demokrat bir insan antiemperyalist ve antikapitalisttir?
    Bunun başka bir tarifi var mı?
    Peki, Kemal Kılıçdaroğlu solcu mudur? Sosyal demokrat mıdır?
    Kocaman bir hayır?
    11 bin kilometre uzaktan gelip sınırımızda terör devleti kurmaya çalışan, Ortadoğu’yu kan ve gözyaşı gölüne çeviren, ülkesinin güvenliğini dünyanın her yerinde gözeten emperyalist ABD’nin değirmenine su taşıyana sosyal demokrat denir mi?
    Aksine faşist sever denir!
    Köy Enstitüleri’ni savunurken oraların bir aydınlanma mucizesi olduğundan bahsedeceksin, sonra da gidip, “Londra’dan 300 milyar dolar getirdim” diyeceksin.Kalkınmanın anahtarını emperyalist ülkelerde görüp, onlar ne derse yapmaya hazır olduğunu beyan edeceksin, söyleyin bakalım çok bilmişler aklınıza yatıyor mu bu?
    15 Mayıs’tan sonra Avrupa’ya vizeyi kaldıracağız demek ne oluyor?
    Terörle mücadele yasasının uluslararası hukuk normlarına göre yeniden şekillendirmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz çok bilmişler? Adam resmen “YPG/PKK ile mücadeleye son vereceğim” diyor, anlamıyor musunuz?
    Bir sosyal demokrat (!) Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesini iptal edeceğini,bölgeyi uzay ve havacılık üssü yapacağını, bu üssü de ABD’nin Sierra Nevada Corporation (SNC) kurup geliştireceğiz demesini hangi hayranlığına bağlıyorsunuz?
    Şahsen ben ABD hayranlığına bağlıyorum.
    Bu şirketin sahibi Türk. Aslında sözde Türk… ABD İş Konseyi Başkanı, ABD’de sözü geçiyor çünkü önemli bir konumu var. Uzay ve savunma sanayisinde otorite… ABD’de Ermeni lobisi- Yunan lobisi, Türkiye’ye karşı her konuda ABD Senatosu ve Kongresi de ülkemiz hakkında her tür karalama ve kararı aldırırlarken, söz konusu SNC Grup’un Türk kökenli ABD vatandaşı olan zat muhteremden söz konusu lobilere ve ABD’ye karşı bir cümle de olsa bir tepki ve bir beyanı var mı, araştırdım bir cümle yok.
    İdrak kanalları tıkalı çok bilmişleri istisna tutuyorum. Düşünebiliyor musunuz Amerika istihbarat örgütü olan CIA ile doğrudan ihalesiz çalışan bir şirket, ülkemizin uzay ve havacılık üssünü kuracak ve geliştirecek!
    ABD’nin Afganistan,Suriye ve Libya’daki gizli operasyonlarına katılan bir şirket bizi uzaya götürecek ve tüm havacılık sistemimizi geliştirecek?
    Hani nerede Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü?
    Acaba Atatürk’te mi göklerdeki istikbali ABD ya da başka bir emperyalist ülkeye teslim edecekti?
    Buna cevabı siz çok bilmişler değil, Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanı konforunu yaşayan Kılıçdaroğlu vermelidir. Saati 240 bin lira olan özel jetle gezen, gecesi 100 bin dolarlık otelde konaklayan dahası banka ortaklığı olan bir partinin genel başkanı; halkçı, emekçi, antikapitalist, antiemperyalist solcu(!) birisi buna ne cevap verir çok merak ediyorum.
    28 Nisan 2023 tarihinde “TBMM terör örgütü temsilcilerinin koruma alanı mı?” başlığıyla yayınlanan yazımı eleştiren çok bilmişlere “İhanete müsamaha  bölücülüktür” başlılığıyla yayınlanan yazımda eksik kalanları yazdım, takdirlerine sunuyorum.
    Benim için partiler teferruattır önemli olan ülkemdir…

    YORUMLAR

    • 0 Yorum