Tahsin GÜZEL

    Tahsin GÜZEL


    YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR

    21 Nisan 2023 - 09:58 - Güncelleme: 22 Nisan 2023 - 11:50

    Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, lakin bunların ki öğleni bulmuyor…
    Kimin mi? Bohçadan para vadeden CHP!
    İnsanla alay mı ediyorsunuz beyler, bir yerlerde gömü mü buldunuz? Bulmadıysanız sizlere para verecek devletler, kara kaşınıza kara gözünüze mi verecek bu paraları? Karşılığında ne vereceksiniz? Erdoğan’a para vermeyen devletler ve bu ülkeye yatırım yapmayan o temiz para sahibi dediğiniz şirketler, neyin yatırımını yapacak?
    Bırakın yalanı dolanı bu milletin aklıyla alay etmeyin.
    Paranın dini imanı olmaz. Para korkaktır, sermaye istikrar ister huzur ister istikrar olmayan ortamdan kaçar.
    NATO ülkesi olan küresel emperyalist güçler başta ABD olmak üzere top yekûn yıllardır açık- açık terör örgütüne destek verdikleri, Türkiye’yi dize getirmeye çalıştıkları gerçeğini nasıl görmezden gelir de “300 milyar dolar temiz para getireceğim” diye ortalarda gezersiniz…
    Malum emperyalist güçler Türkiye’ye karşı 2014 yılında ekonomik savaş başlattılar, ekonomik baskı, döviz manipülasyonu yaptılar olmadı, yaptırımları devreye soktular.
    Başarılı olamayınca da 15 Temmuz 2016 darbe girişimi yaşandı. Bu uygulamalar çare olmayınca, uluslararası arenada Erdoğan düşmanlığı başlattılar. Bunu da maalesef içimizdeki kullanışlı muhalefet üzerinden yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar.
    Erdoğan darbeyle gönderilemedi… Ekonomik baskı ve yaptırımlar da Türkiye’yi  ve de hükümeti etkilemiyor. Halk da gereken fedakarlığı  yapıyor, dış müdahaleler etkili olmuyor.
    Son çare muhalefeti destekleyip güç birliği yaptırarak kamuoyunu etkileme planını devreye soktular, şimdilik bu konuda başarılı oldular.
    Oldular ama emperyalist güçlerin umudu olan bu parti temsilcilerinin leyleğin hesabı günlerini lak lak ile geçirdiğini gördüler. Döviz hareketleri, ekonomik yaptırımlar Türk halkını etkilemiyor, Erdoğan’a olan güven aksine artıyor...
    Yaşanan küresel krizler dolayısıyla ülkemizde yaşanan kriz nedeniyle mutfak üzerinden prim toplamak amacıyla et, süt, patates ve soğan edebiyatına başladılar.
    “Millet aç susuz. Suriyeliler kral gibi yaşıyor. Katarlı gençler imtihansız üniversitelere alınıyor” gibi belgesi ortaya konulmayan asılsız iddialar ile halkı kışkırtmaya koyuldular.
    Babacan ve Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun kulağına fısıldadıkları ‘Beşli Çete’ zırvası ile işadamlarına sözde peşkeş çekildiğini iddia ettikleri 418 milyar doların peşine düştüler.
    Kemal abi kesenin ağzını açıp, 418 milyar doları tahsil edecek 85 milyona dağıtacakmış!!!
    Böyle yaparsa kişi başı 5.700 dolar düşer..
    Tefeci ağa babalarından getirdiği 300 milyar doları da 85 milyona pay ederseniz bu da 3.500 dolar ediyor.
    Yani toplamda 3.500+5.700 = 9.200 dolar eder.
    Bunu Türk lirası olarak hesaplarsak 174 bin 800 TL yapıyor. Bayramlarda da 15 x 2 = 30.000 TL yapıyor. Halkın bütün sorunları bitiyor.
    Haydi Tayip güle güle artık 85 milyonun çalışmasına gerek kalmıyor. Kılıçdaroğlu’nun vaadinin özeti, dört dönüm bostan yan gel yat Osman!

    Bu taahhütler hayal kurmak hava atmak değilse oyum Kılıçdaroğlu’na! Bu kadar parayı insanın babası vermez bay bay Kemal bizi zengin yapacak! 
    Bu yazıyı yazarken 7’li koalisyonun ağır topu Özgür Özel bir TV kanalına canlı bağlandı ve halka bir müjde daha verdi, meğer daha neler neler vereceklermiş, cumhuriyetin yüzüncü yılı nedeniyle halka her ay bir cumhuriyet altını da vereceklermiş, bu da 85 milyon nüfusu hesap edersek ayda 48 milyar TL ediyor.  
    Tüm bu hesapları üst üste koyduğumuzda trilyonlar yapıyor, söyleyin bu paranın kaynağını oylar otomatikman millet ittifakına!
    Hayal peşinde koşan ve bol keseden atan zatı muhteremler sizlere sormak istiyorum, 300 yüz milyar doları buldunuz da neyin karşılığı buldunuz, hangi taahhütlerde bulundunuz?
    Dağıtacağınız her ay bir cumhuriyet altınının yılda kaç para yaptığının hesabını yaptınız mı?
    Cumhuriyet altınının tanesi 8.600 lira, bu parayı nereden bulacaksınız? Bir gömü filan mı buldunuz? 
    Peşkeş çekildiğini belirttiğiniz 418 milyar doları “beşli çete” dediğiniz işadamlarından bu paraları nasıl alacaksınız?
    İddia ettiğiniz yolsuzluk nedeniyle, söz konusu iş adamları hakkında adli kurumlara belge koyup neden müracaat etmediniz?
    Ettiyseniz kamuoyuna neden bir açıklama yapmıyorsunuz, sözde peşkeş çekilen bu paralar karşılığında yapılan projelerde imzası bulunan kişiler hakkında ne yaptınız?
    2003’te başlanan  projeler örneğin köprü, Avrasya Tüneli ve yeni havalimanı gibi bu yatırımlarda o günler ekonominin başında olup bugün koltuk değneğiniz olan Ali Babacan ve o dönem kabinenin bir üyesi iken başbakanlık yapan hemşerim Davutoğlu’nun bu yatırımlarda imzaları olduğunu bilmiyor musunuz?
    418 milyar sözde yolsuzluğu söz konusu beyefendilere sordunuz mu, neden onlara sormuyorsunuz?
    Ben de bir iş adamıyım memleketine yatırım yapan istihdam yaratan,  siyasetçilerin bozduğu ekonomik düzen ve kayıkçı kavgasıyla yaratılan istikrarsızlık nedeniyle sıkıntı yaşayan sanayicilere sallamayı bırakın. Varsa bir usulsüzlük lütfen belgeyi koyun hesabını sorun.
    İddianın muhatabı söz konusu iş adamı bey efendilere gelince  hakkınızda iddia edilen bu konu ile ilgili neden sessiz kalıyorsunuz.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum