Neziha ile GÜZELLİK

    Neziha ile GÜZELLİK


    MANİKÜR-PEDİKÜR NASIL YAPILMALIDIR?

    17 Haziran 2019 - 01:40

    Manikür pedikür el, ayak ve tırnaklarımızın sağlıklı olması ve güzelliği için uygulanan profesyonel bakımdır.

    Herkes mutlaka biliyordur; manikür, el ve el tırnaklarının bakımı; pedikür ise ayak ve ayak tırnaklarının sağlıklı ve güzelliği için uygulanan bakımdır.

    Manikür için öncelikle metal bir törpüye ihtiyacımız olacak. Tırnaklar şekillendirilerek maniküre başlanır. Törpüyle şekillendireceğiniz tırnaklarınızın yapısına özellikle dikkat etmelisiniz.

    TIRNAK ŞEKLİNE GÖRE MANİKÜR

    Kare tırnak: Tırnaklarınızı çok uzatmayın. Orta uzunluk her zaman sizin için ideal. Tırnaklarınızı küt törpülemelisiniz.

    Oval tırnak: Eğer oval manikür yapmak istiyorsanız tırnak uçlarınızı yuvarlak törpülemelisiniz. Oval tırnakta french manikür çok güzel gider.

    Badem tırnak: tırnaklarınızın yapısı uzunsa badem şeklinde törpülemelisiniz. Böylece 2019 manikür trendlerine uyum sağlayabilirsiniz.

    Kısa tırnak: Kısa tırnak manikürün en zor manikür stillerinden biridir. Kısa yapımlı tırnakların etlerini biraz geriye itmek gerekir. Sonucunda tırnakları daha uzun gösterebilirsiniz. Bu manikürde genelde açık renkli ojeler tercih edilir.

    MANİKÜR YAPIM AŞAMASI

    Eller ve ayaklar ılık suya konulur. Suyun içine sirke, limon suyu, granül sabun ya da şampuan atılabilir. Tırnak etleri yumuşadıktan sonra manikür yapılacak eller kurulanır ve törpünün uç kısmı ile tırnak etleri geriye doğru itilir. Burada kullanılan törpünün ucunun sivri olmasına dikkat etmelisiniz.

    Daha sonra 'kütikül makası' ile tırnak kenarlarıyla dipleri ölü derilerden arındırılır. Bu aşamada makasınızın temiz olmasına önem göstermelisiniz. Aman dikkat. Burada önemli olan çok derinden değil, sadece fazla olan etler kesilmeli. Manikürü bitirdikten sonra kremle elleri yumuşatabilirsiniz. Krem emildikten sonra tırnaklarınıza oje kullanabilirsiniz.

    Not: Kusursuz ve bakımlı ellere ulaşmak için iki haftada bir manikür yaptırmak gerek.

    PEDİKÜR YAPIM AŞAMASI

    Bizi taşıyan organlarımız olan ayaklarımıza gerekli özeni göstermek lazım. Pedikür belli aralıklarda yapılmalı. Mesela ayda bir kesin.

    Pedikür için sırasıyla yapılan işlemler şöyle:

    Ayak tırnakları kısaltılır. Bu işlemde tırnaklar; ayak, ayakkabı içinde zarar görmemesi için el tırnaklarına göre daha kısa kesilir. Tırnaklar törpülenir. Sonra da ayaklar, tırnakların ve etlerinin yumuşaması için ılık suda 5-10 dakika bekletilir. (Kısaltma ve törpüleme işleminden önce de suda bekletme yapabilirsiniz.)

    Bekleme işleminden sonra tırnak etleri özenle kesilir. Bir törpüleme işlemiyle daha tırnakların son şekli verilir. Krem ile masaj yapılır ve ayaklar nemlendirilir.

    Ayak ve tırnak kremden arındırılır, oje sürülerek pedikür işlemi tamamlanır.

    EL VE AYAK BAKIMININ FAYDALARI

    * Kan dolaşımını arttırır

    * Stresi azaltır

    * Pürüzsüz cilt ve tırnaklara kavuşulur

    * Tırnakların sağlığı korunur

    YORUMLAR

    • 0 Yorum