Neziha ile GÜZELLİK

    Neziha ile GÜZELLİK


    KALICI MAKYAJ YAPTIRIRKEN DİKKAT!

    30 Nisan 2019 - 17:57

    Kadın deyince ilk aklımıza gelenler nedir?

    Analık, aile, özgürlük... Ya da güzellik, çekicilik.

    Tarzı ne olursa olsun her kadın güzel görünmek ister. İster karşı cinsi, ister kendi hemcinsini olsun karşısındakini etkilemeyi amaçlar.

    Güzel görünmenin farklı yolları vardır. Sıralarsak makyaj, saç stili, estetik, botoksu sayabiliriz. Burada benim uzmanlık alanıma giren kalıcı makyajla ilgili bilgiler vereceğim. Ayrıca bu köşede sadece kendi alanım değil, usta isimler, uzman ellerin sırlarını, emeklerini de zaman zaman sizlere aktaracağım.

    Bugünkü konumuz kaş...

    Dolgu tekniği ile pudralama tekniği arasındaki farkın ne olduğunu, kaş pudralama tekniğinin nasıl yapıldığını aktaracağım.

     

    KAŞ PUDRALAMA NEDİR?

     

    Sık iğne atışlarıyla mikro pigmentlerin derinin ince ve bir tık üst tabakasına yapılan gölgelendirme tekniğine kaş pudralama adı verilir.

    Dolgu tekniğinden farklıdır. Çünkü dolgu tekniği daha keskindir. Pudralama (gölgeleme) ise renkler biraz fludur.

    Genellikle sürekli olarak kaşlarını doldurma ihtiyacı duyan kişilerin ve aynı zamanda doğal bir görünüm elde etmek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir tekniktir. Kaş kılları zayıf ve seyrek olan kişilere uygulanması gerekir.

    Pudralama yöntemini diğer yöntemlerden ayıran bir diğer özellik ise, daha uzun süreli kullanılabilir olmasıdır.

    Kaş pudralama yönteminin uzun ömürlü olabilmesi size bağlıdır. Güneş ışınlarına sürekli maruz kalmak, sigara ve alkol tüketmek, pudralamayı olumsuz etkilemektedir. Ömrünü kısaltmaktadır.

     

    Her teknikte olduğu gibi bu uygulamada da hijyen çok önemlidir. Uygulamayı yapan kişi mutlaka eldiven kullanmalıdır. Hem kendi sağlığı, hem de karşısındakinin sağlığı için gereklidir.

    Kullanılan iğneler kişiye özel olmadır. Tekniğe başlamadan önce kaş uyuşturulur, ölçümler alınır. Bazı uygulamacılar tam tersini yapıyor. Ancak ben önce uyuşturuyor, sonra çizim, ölçüm yapıyorum. Çünkü ölçüm-çizim sonra uyuşturma için sürülen kremler ölçüyü bozabilir.

     

    KİMLERE UYGULANMAZ?

     

    Kalıcı makyajla ilgili en önemli konu kimlere yapılmamasıdır. Öncelikle kalıcı ve geçici bazı hastalığı ya da durumu olanlara. Bunu ikiye ayırmak gerekiyor.

    Geçici durum hamilelik dönemi ya da emzirme dönemidir.

    Ayrıca kemoterapi tedavisi gören kişilerle, dolgu botoks uygulaması gören kişilerde hemen uygulanmamalı. Bu geçici sürelerin sonunda uygulamakta sakınca yoktur.

    Diyabetik şeker hastaları ve boyalara karşı alerjisi olanlara ise hiç tatbik edilmemelidir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum