• Reklam
Neziha ile GÜZELLİK

Neziha ile GÜZELLİK


SAÇLAR NEDEN DÖKÜLÜR?

06 Ağustos 2019 - 23:02

Sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmak sizin ellerinizde. Saçlarınıza nelerin zarar verdiğini, onu tehlikeye atan etmenlerin neler olduğunu öğrenirseniz saç sağlığınızı daha kolay koruyabilirsiniz.

Hava koşullarından saçlarımız ve cildimiz etkilenebilir. Dolayısıyla saçlar sürekli bakıma ihtiyaç duyar. Her gün yıkamak saçları yorar ve kurutur. Nemsizlik yaşar ve böylece saçların direnci düşerek kırık uçlar çoğalır. Büyük şehirde yaşıyorsanız, havanın tozu, pası, egzoz gazı derken saçlarınız hızla kirlenebilir. Her 3 günde bir saçlarınızı yıkamak normaldir.

Saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın, çünkü saç dipleri ve saç üzerindeki sebum ve koruyucu lipit tabakasını eritir. Ilık su tercih edin.

Saç kurutma makinesini yüksek sıcaklıklarda çalıştırmayın. Yüksek sıcaklık, fön makinesi ve aşırı sıcak maşalara maruz bırakılarak uygulanan saç şekillendirme işlemi zararlıdır.

Saçlarınızı çok gergin tutan, ağır saç tokası ve aksesuarlar kullanmayın. Bu şekilde kullandığınız tokalar ve aksesuvarlar saçınızın köklerden çekilmesine ve kırılmasına neden olur.

 

Sedef hastalığı, egzama gibi bir rahatsızlığınız veya saç dökülmesi gibi bir sorununuz varsa dermatoloğunuzun tavsiye edeceği kükürt ve katran içerikli; mantarlara ve bakterilere karşı koruyucu özelliklere sahip ilaçlı şampuanlar kullanın.

 

Saç dökülmeniz yoğunsa, saçlarınızı beslemek için dermatoloğunuz tarafından önerildiği gibi biotin, çinko, selenyum, metiyonin, E, B, D vitaminleri kullanın. Saçlar için doğru vitaminleri almak önemlidir. A vitamini eksikliği, saçı kırılgan hale getirir ve kepek sorunu yaşarsınız. B1 veya B6 vitaminlerinin eksikliği saç dökülmesine neden olur. C Vitamini saç foliküllerini (Saçın içinde büyüdüğü yapıdır. Saçın içinde bulunduğu gözenekli yapı yağ üreterek deriyi ve saçı yağlandırır) uyarır ve saç tellerinin büyümesini ve pigment üretimini düzenler. B12 Vitamini saç köklerini besler.

 

SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL ENGELLENİR?

 

Saç dökülmesinin bir çok nedenleri var. Öncelikle yapacağınız şey, tıbbi çözüme başvurmaktır.

Ayrıca saçlarınız dökülmesin istiyorsanız saç ve saç derisine zarar veren ürünlerden uzak durun.

Kimyasal boyalar, jöle, saç spreyi, düzleştirici gibi ürünler kullanmaktan vazgeçin. Protein ve B gurubu vitaminler almaya özen gösterin.

Saçınızın beslenmesi için de klasik bir bilgi vereyim sizlere... Saç şampuanının içine bir kapsül evigen ampul kırıp karıştırın. Ayrıca yatmadan önce cildinize de sürebilirsiniz.

E vitamini açısından son derece zengin olan evigen, kan dolaşımını düzenler, hücre yenilemesini sağlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum