Neziha ile GÜZELLİK

    Neziha ile GÜZELLİK


    KALICI DUDAK RENKLENDİRME

    10 Eylül 2019 - 15:54

    'Dudak renklendirme' terimini son dönemlerde çevrenizden, arkadaşlarınızdan ya da medyadan duymuşsunuzdur.

    Son dönemde oldukça popüler.

    Şimdilerde yaygınlaşan dudak renklendirmenin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, kimlere uygulandığını, kimlere uygulanmayacağını, acı hissi verip vermediğini, sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri sizlerle paylaşacağım.

    İlerleyen yaşla birlikte vücut, cilt canlılığını yitirmeye başlar. İşte dudak renklendirme bu durumdan kurtulmanın, dudaklara canlılık getirmenin bir yoludur.

    Aslında şunu söylemek daha doğru: Dudak renklendirme, solgun ve cansız dudakların özel kalıcı makyaj boyası kullanılarak yeniden canlı ve bakımlı görünmesini sağlamak için yapılan bir kalıcı makyaj uygulaması.

    Kişiye daha dolgun, daha canlı ve daha genç bir görünüm sağlayan dudak renklendirme işlemi dudaklara doğal bir hacim ve renk kazandırıyor.

    Kişinin belirlediği rengin ve işlemin kolayca uygulanabildiği bir kalıcı makyaj uygulaması olan dudak renklendirme işlemi son yıllarda ünlü kişiler tarafından da sıkça kullanılmakta ve en popüler kalıcı makyaj uygulamaları arasındaki yerini almıştır.

     

    NASIL YAPILIR?

     

    İşlemden önce dudağınıza uyuşması için etkili bir krem sürülür ve 10-15 dakika bekletilir. Uyuşma olduktan sonra acıma hissi olmaz.

    İkinci aşamada, dudak hatlarının belirlenmesi için kalemle çizim yapılır. Ardından renk aşamasına geçilir. Seçeceğiniz rengi, deneyimli, uzman biriyle kararlaştırmanız önemli.

    Renge karar verdikten sonra uygulama yarım ya da 1 saat kadar sürüyor.

    Tek kullanımlık mikro iğneler ile dudağın derinine inmeden en üst tabakanın hemen altına seçmiş olduğunuz renkteki pigment yerleştirilir. Uygulamanın doğal görünmesi için degrede ve homojen bir işlem yapılması önemli. Bu sayede işlem silinirken parça parça değil komple açılarak kaybolur.

    Peki dudak renklendirme ne kadar kalıcı?

    2 yıl kalıcılığı var.

    İşlemden sonra mutlaka sabah ve akşam olmak üzere 7 gün boyunca uçuk hapı (doktora da danışarak) kullanılmalı. Hatta kullanmaya bir gün önceden başlanması gerek. Bu sayede mikroptan korunmuş oluruz.

    3 gün kimse ile yakın temasta bulunmamalı, hiç su değdirilmemeli. Tükürük bezleriyle ilgi mikrobik durumlardan uzak durulmalı. Kimseyi öpmemeli, öpüşmemeli. Dudaklar bol bol bol kremlenmeli. Bu arada da çok fazla el temasında bulunmamalı.Ayrıca solaryum ve güneşten kesinlikle uzak durulmalı. İki hafta denize ve havuza girilmemeli.Oluşan kabuklar soyulmamalı, bakım kremi kullanılarak nemli tutulmalı.

     

    Kimlere uygulanır?

    Dudakta oluşan izleri saklamak ya da dudakta görünen asimetrik bozukluğu düzeltmek, ince dudakları daha kalın yapmak için uygulanması doğru olur.

    Her gün ruj kullanımından sıkılan ve ruj kullanmayı sevmeyenler de yaptırabilir.

    18 yaş altında olanlara, pigmentlere karşı alerjisi olanlara, dudakta yarası olan kişilere, dudaklarında kılcal damar çatlaması bulunanlara, egzama, siğil, mantar, cilt lezyonları olan kişilere uygulanmaz.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum