Neziha ile GÜZELLİK

    Neziha ile GÜZELLİK


    PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN NELER YAPMALI?

    23 Mayıs 2019 - 12:31

    Muhteşem ve sorunsuz bir cilde sahip olmayı kim istemez. Cilt ya da yüz, bayanın en önem verdiği vücut bölgesidir. Bu yüzden de sürekli bakımı gerekir.

    Hemen her insanın yüzü yağlıdır. Kiminin fazla, kiminin az. Yüz bir çok nedenden dolayı yağlanır. En önemlisi yüzdeki yağ bezinin fazla çalışmasıdır. Yüzde görülen yağlı nemin asıl nedeni bu bezin ürettiği sebum denilen maddedir. Aslında sebum cilt için faydalıdır. Ama aşırı sebum üretimi cilde zarar verir. En önemlisi yüzü yaşlandırır. Sebum cilt tabakasında birleşerek her bölgeye dağılır. Cilt pürüzlü ve bakımsız durur.

    Sebum en çok yüz, kulak, el, ayak bölgesinde oluşur. Yüzde oluşan sebum daha çok belli olur.

    Sinir ve stres yapan kişilerde yüz yağlanması daha çok oluşur. Hormon bozukluğu yaşayan kişide de yüz yağlanması görülür. Bunun yanı sıra yanlış ve ucuz kozmetik ürün kullanımı ile de yüzde yağlanma meydana gelir.

    Bunun yanı sıra yetersiz ve dengesiz beslenme yağlanmanın nedenleri arasındadır. C vitamini içerikli meyve tüketmeyen kişide de görülür.

     

    Yüzümüzde her gün biriken kir ve yağlanmaları iyi bir temizlikle yok edebiliriz. Bunun için günlük neler yapabileceğimizi sizlerle paylaşacağım. Günlük cilt temizliğinde izleyeceğiniz 7 yol cildinizi pırıl pırıl yapacak.

    1-Gözenekleri açın: Yüzünüzü sıcak suya doğru tutun. Buhar iyice nüfuz ettikten sonra temiz bir bez ile cildinizi silin. Su buharı gözenekleri açmak ve ciltteki kirleri temizlemek için size yardımcı olacaktır.

    2- 30 saniye masaj: Başlamadan önce sabun ve ılık su ile ellerinizi yıkayın. Kirli ellerle yüzünüze dokunmayın. Uygun bir yüz temizleyicisi almanızı tavsiye ederiz. Avuç içinize temizleyici bazı dökün ve dairesel hareketlerle 30 saniye boyunca masaj yaparak yüzünüze sürün. Yüzünüzü ılık su ile durulayın. Bir havlu ile yüzünüzü hafifçe silin. Ilık ve sıcak su gözenekleri açar soğuk su ise kapatır unutmayın.

    3-Maske uygulayın: İki çorba kaşığı suyun içine 2 çorba kaşığı şeker koyun. İnce bir macun haline gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra yarım çorba kaşığı daha şeker ekleyin. Yüzünüzün sağ ve sol tarafıyla alnınıza karışımı dairesel hareketlerle 1 dakika boyunca uygulayın. Masaj sonrası yüzünüzü ılık su ile durulayın.

    4- Limonlu bakım yapın: Taze bir limonu ikiye kesip birini bir kabın içine sıkın. Limonu temiz parmaklarınızla 10 saniye boyunca yüzünüze uygulayın. Limon suyu yanmaya neden olursa 5 saniye devam edin. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Yüzünüzü kurutmayın.

    5-Bal ilave edin: Kestiğiniz limonun diğer yarısını sıkıp içine yarım çay kaşığı bal ilave edin. 30 saniye boyunca yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Ilık su ile yüzünüzü yıkayın bir havlu kullanarak yüzünüzü kurulayın.

    6-Gözenekleri kapatın: Yüzünüze hafif şekilde soğuk su tutun. Daha sonra bir buz küpü alıp yüzünüzü ve boyun bölgenizi ovun. Bu tüm gözenekleri kapatır. Yüzünüzü kurulayın ve nemlendiricinizi sürün.

    7-Her gün yapın: Cildinizin durumuna göre günde 1 veya 2 kez bu adımları tekrarlayın. Özenle adımları takip edin cildinizde iyileşme göreceksiniz.

    Size bir uyarı: Makyajınızı tam olarak çıkardığınızda cildinizi yüz temizleme jelleri ile bir kez daha yıkamayı ihmal etmeyin. Böylelikle cildiniz tam olarak makyajdan arınmış olacaktır. Temizle işleminiz bittikten sonra cilt tipinize göre uygun bir nemlendirici sürmeyi unutmayınız.

    Bir de doğal peeling yöntemi aktarayım sizlere: Kahvenizi için, falınıza baktırın sonra da o telveyi güzelce yüzünüze sürün. Bir müddet sonra parladığını göreceksiniz.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum