• Reklam
Neziha ile GÜZELLİK

Neziha ile GÜZELLİK


GÜZEL VE SAĞLIKLI OLMAK İÇİN BASİT ÖNERİLER

03 Temmuz 2019 - 14:07

Gösterişli kirpiklerEğer sürdüğünüz rimel, kirpiklerinizi istediğiniz gibi göstermiyorsa rimeli kesinlikle kirpik uçlarına sürmeyin. Bunun yerine kirpik diplerine derinlemesine sürmeyi deneyin.

Cilt parlaklığına çare
Cildinizi kurutmadan matlaştırmanız gerekir. Fondöteninizi sürmeden önce matlaştırıcı kremler kullanmalısınız. Günlük kremler kullanırken de bunların jel olmalarına özen gösterin.

Gözlerde şişlik varsa
Sabahları uyandığınızda gözleriniz kızarmış ve şişmişse yatmadan önce mutlaka uyuduğunuz odayı havalandırmalısınız. Ayrıca pamuğu, rahatlatıcı losyon ya da çay demi ile ıslatıp gözlerinizin üzerinde en az 10 dakika bekletin. Böylece hem mikroplardan arınır, hem de şişliğe iyi gelir.

Aseton nasıl kullanılmalı
Asetonlu pamuğu tırnağınız üzerine sürtmek tırnaklar için çok sakıncalıdır. Bunun için pamuğu birkaç saniye tırnağın üzerinde beklettikten sonra tek hareketle ojeyi çıkarabilirsiniz.

Manikürde dikkat isteyen konular
Tırnağın kenarındaki ince deri parçalarını kesmek hiç sağlıklı değil. Bu nedenle fazla deri parçaları ucu pamukla sarılmış küçük bir çubuk yardımı ile arkaya doğru itilebilir. (manikür aletleri steril ve kendinize ait olmalı)
Tırnaklarınız zarar göreceğinden asla metal törpü kullanmayın. Karton, tahta veya plastik törpüyü tercih edin. Özellikle aynı yöne doğru törpülediğiniz tırnaklarınız, yanlara doğru törpülediğiniz tırnaklara göre daha sağlıklıdır.

Ellerinizi yumuşacık yapınHepimizin evinde olan malzemelerle yumuşacık ve pürüzsüz ellere sahip olmak mümkün. Bunun için yapmamız gereken bir yemek kaşığı tuz, iki tatlı kaşığı zeytinyağını avuç içine alıp peeling yapar gibi ovuşturun. 5 dakika ovuşturun göreceksiniz ölü deriyi bile atmış olacaksınız. Eliniz biraz kızaracak ama endişe etmeyin. Daha sonrasında vazelin sürüp nemlendirin.
Göz makyajı temizliği
Göz makyajınızı temizlerken, göz kapağı ve çevresini ovuşturmamalısınız. Bunun için kullandığınız ürünü göz kapağınıza sürdükten sonra bir parça pamukla göz pınarından dışarıya doğru hafif dairesel hareketlerle silin.

Tırnaklarınızın kırılmaması için..
Tırnaklarınızın daha sert olmasını istiyorsanız ılık suyun içine zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek ellerinizi bir süre içinde bekletin. Tırnaklarınız olduğundan daha sert olur.

Mat görünümlü dudaklar
Mat rujları seviyorsanız dudak kalemi kullanmalısınız. Böylece dudaklarınız parlamayacak ve çerçeveyi çok fazla taşırmadığınız sürece dudaklarınıza ayrı bir dolgunluk kazandıracaktır. Sadece dudak kalemi ile de dudaklarınıza renk verebilirsiniz. Ama burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var; kalemi dudağınıza dik hareketlerle sürdükten sonra parmağınızla iyice dağıtmak.

Far kullanımı önerileri
Eğer farlarınız göz kapaklarınızın üzerinde birikiyorsa kesinlikle yağ bazlı farlar kullanmayın. Yoğun renk pigmentleri içeren pudra farlardan kullanmalısınız. Hafif sedefli farlar da bu konuda size uygun olur. Çünkü içeriğindeki sedefli maddeler göz kapağının üzerine oturacaktır.

Kalemi uzda bekletin
Eğer dudak kalemi kullanıyorsanız size önemli bir tavsiye. Kalemi kullanmadan önce buzlu bir kabın içinde bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Kuru cildiniz varsa
Vücudunuzda su eksikliği varsa badem özlü bakım kremleri kullanmalı ve yeşil çay içmelisiniz.

Dişlere zarar vermeyin
Ağız temizliğinize özen gösterin, sert yiyecekleri dişlerinizle kırmayın dengeli beslenin, şekerli gıda tüketmeyin. Ya da dişlerinizi hemen fırçalayın, lifli ve sert gıdalarla dişlerinizi temizleyin, şekersiz sakız çiğneyin, diş hekim kontrollerinizi aksatmayın. Renkli ve gazlı ve gazlı içeceklerden uzak durun. Bu basit tavsiyeler hem güzelliğinize güzellik katacak, hem de sağlıklı bir görünüşe sahip olacaksınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum