• Reklam
Necla KARACA

Necla KARACA


DÜŞÜNCE VE ZİHİN GÜCÜ

21 Ağustos 2020 - 16:50


Zihin gücü, sahip olduğunuz en güçlü ve en yararlı güçlerden biridir.

Bu güç, hayal gücünüzle birlikte başarı veya başarısızlık, mutluluk veya mutsuzluk, fırsatlar veya engeller yaratabilir. Bu, zihniyetinize bağlıdır.
 
Düşüncelerimiz ise bu gücün ana bileşenidir ve onlara odaklanma ve duygular eklediğinizde düşünceler güçlenir ve gerçekliğinizi etkileyebilir. Zihninizden geçen düşünceler, hayatınızda olan neredeyse her şeyden sorumludur.
 
Düşüncelerimiz beynimizin dışarıdan aldığı ve aklımıza gönderdiği bilgilerden oluşur. Zihnimiz, hesaplanan bilginin bekçisi olarak hareket eder. Hangi bilginin alakalı olduğunu ve dolayısıyla zihinsel odağımızın ne olacağını belirler. Böylece düşünceler, duygularımızı olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilecek inançlara çok kolay bir şekilde dönüşebilir.
 
Duygular ise düşünceler ve davranışlara verilen duygusal tepkidir. Bir durumla bağlantımızın göstergeleridir. Deneyimlerimizden ve bakış açımızdan diğer bir deyişle düşüncelerimizden kaynaklanırlar.
 
Davranışlar ise duygu ve düşüncelerimizden üretilen eylemlerdir. Bir şeye yanıt olarak davranış şeklimiz meydana gelir , düşüncelerimizin bizi o anda verilecek en iyi karar olduğuna ikna eder.
 
Tüm düşünceler eşit değildir. Bir veya iki kez çok şey yapamayacağını düşündüğünüz başıboş düşünceler, baskın düşünceleriniz, sık sık tekrarladığınız şeyler, davranışlarınızı ve tavrınızı etkiler, eylemlerinizi ve tepkilerinizi etkiler ve gerçekliğinizi şekillendirir.
 
Dolayısıyla, düşüncelerimizin etkisini düşünürken, onların hayatımızın tamamını güçlü bir şekilde etkilediğini görebiliriz. Düşüncelerimiz duygularımızı ve davranışsal tepkilerimizi kışkırtırlar. Görüşlerimiz ve algılarımız nasıl hissedeceğimizi ve dolayısıyla bir duruma nasıl tepki vereceğimizi değiştirir. Her yolculuğun bir çok adımdan oluşması gibi, her bir yanıt, inşa ettiğimiz hayatı oluşturur. Düşüncelerini değiştir ki hayatın değişsin.
 
Sizinle düşüncelerimizin önemini vurgulayan Gandhi’nin çok sevdiğim bir sözünü paylaşmak istedim;
 
Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. 
Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür.
Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür.
 Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. 
Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür. 
Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür. -Gandhi

YORUMLAR

  • 0 Yorum