Tahsin GÜZEL

    Tahsin GÜZEL


    ÜLKEMİZDE İKTİDAR DEĞİL MUHALET SORUNU VARDIR

    25 Eylül 2022 - 14:44


    Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar Ülkemizde zaman zaman ekonomik kırizler  ve siyasi istikrarsızlıklar  yaşandı, istikrasızlık nedeniyle devletimiz tefecinin eline düşmüş müflis tüccar konumuna da  geldi, ayrıca  siyaset kurumu da  kayıkcı kavgası yapardı ama hükümete karşı çözüm önerileri sunar projelerden söz ederlerdi.
    Hatırlarız bazen çoşarlar  ev tapuları araba anahtarları vaat ederler, muhalefetler  iktidar ne veriyorsa ben iki katını verecegim derdi, günümüzde ana muhalefeti de yavru muhalefetlerde boş laftan başka bir halt işlediklari yok, proje yok öneri yok yok oğlu yok.
    Günümüz de siyaset ayaga düşmüştür muhalefet de  felaket olmuştur, altılı masanın tek projesi R. Tayip Erdoğanı indirmek, Türkiye karşıtı  Yunan, Ermeni ve Amerika ile aynı dili konuşmak, iş birliği yapmak.  Ben yaparım benim adım Kemal tek projeleri! Üretimi artırmak, ekonomik istikrarı saglamak toplumun refah düzeyini yükseltmek adına kayda değer başka  bir proje yok.
    Günümüzde yaşanan ekonomik sıkıntılardan , Türkiye yi istikrarsız bir ülke göstermeye çalışan muhalefet kadar Ülkeyi tefecinin eline düşmüş tüccar konumundan düze çıkartan mevcut Hükümetinde  hataları olmuştur, yaşanan  olagan üstü durumlar, dünyayı sarsan pandemi çevremizde yaşanan olaylar önemli  bir faktör olsa da…
    Sadece iktidar değil değil Siyasi partiler lüks içinde reklam ve ikram hat safha da, hal böyleyken  teker dönüyor tencere kaynıyor elbirliğiyle düze çıkmak için iş birliği güc birliği yapmamız milli konularda aynı dili konuşmamız gerekir, felaket tellallıgını bırakmak, ülkenin en önemli sorunu olan    yolsuzluk , usulsüzlüklerin üstüne gitmek, müsrif ve lüks’ den de kaçınmak gerekir…
    Kayıkcı kavgası devam ederse fırsatı ganimet bilen faaliyet dışı para kazanan faiz tüccarları, finans kurumları servetlerine servet katacak vatandaş faturasını ödeyecektir.
    Zihniyetlerin  değişmesi gerekmektedir, Türkiye’nin sistem ve siyaset meselesi var. Ak parti iflas etmiş müflis tüccar  konumunda olan bu devleti  düze çıkarırken sisteme karşıda mücadele ediyor, lüks ve israfdan kaçınıyordu  ne oldu da  bu sisteme teslim oldu ve geçmişi aratır konuma geldi, sebep sistem ve sistemden  beslenmedir, mevcut sistem siyaset kurumuna irtifa kayıp ettirmiştir siyasetcilere güven azalmıştır…
    Sistem ayakları baş, başlarıda ayak yapmamalı, erki kullanan kendini devlet, milleti de köle gibi görmemeli,  milletin vekili  ama milletin  efendisi olmamalı, seçilenler parti ve şahsi ikballeri için değil millet ve devlet için çalışmalı ikballer devlet ve millet çıkarlarının önüne geçmemeli. Siyasete girmeden önce garip Harunken siyaet kurumuna girdikten sonra Karun olanlara hesap sorulmalı.
    Nerden buldun yasası devreye girmeli, kamu görevi üstlenenler göreve başlamadan önce aile boyu mal beyanında bulunmalı, görev süresince her yıl edinimleri yayınlanmalı en küçük şaibede tepeden tırnaga top yek ün incelenmeli.
    Ülkemizde birçok millet vekili, Beledi ya başkanları, Meclis üyeleri ve yandaşları  sadece kendileri değil top yekün çevresiyle siyaet sayesinde ticari ufkukları  açılıyor, karneleri  düzeliyor bu  bir gerçek A.B.C  Parti önemli değil çevremizde her birinden bir hayli çok.
    Siyasi parti yasası ve seçim kanunu değişmeli egemenlik kayıtsız şartız milletindir lafı sözde kalmamalı, siyasi  partiler  lider ve idarecilerinin değil halkın olmalı ve halkın  ıradesi tecelli etmeli.
    Politikacılar toplum indinde değer kayıp etmiş, siyaset kokuşmuştur, partiler özel şirket olmuştur, kesinlikle siyasi parti ve seçim kanunu değişmeli  Hazine den  aktarılan paralar da kesilmelidir.
    Sözde  muhalefet  özde milli felaket  partiler dışa karşı bir bütün,  içe karşı cengaver olmalılar  Belediyeler, Odalar  ve kayıt dışı ekonomi için  proje sunmalılar, Boş lafı bırakmalılar  boş laf ve iyi konuşma  para yapsaydı, çok iyi konuşan merhum Halit Kıvanç ve  Orhan Boran KOÇ ve SABANCI gibi zengin olurlardı.
    Evet Ülkemizde iktidar değil Muhalefet sorunu vardır böyle muhalefet oldugu sürece de Ak parti hiç hizmet yapmasa da ekonomik sıkıntılar  yaşansa da  sayın R. T. Erdoğan’a Allah uzun ömürler versin yaşadığı sürece iktidardır, bu muhalefetlerde ömür boyu iktidar olamayacaklardır  bunu hep beraber görecegiz…

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum