• Reklam
Tahsin GÜZEL

Tahsin GÜZEL


KANUNLARIN ARDINDAN DOLANARAK FİLM ÇEVİRMEK

26 Mayıs 2022 - 12:01

Ah bu sistem, vah bu sistem!
Evet, bu sistemden beslenenler ne hikmetse bu sistemi değiştirmiyorlar. Bu sistemin uygulandığı ülkemizde kanunlara kılıf uydurmasını bilenler için kanunları çiğnemek sakız çiğnemekten daha kolay.
Kanunlara kılıf uydurmasını bilmiyorsan bu ülkede işin oldukça zordur.
Bugün konum ihtisas alanım olan esnaf ve sanatkar teşkilatlarındaki kanunlara kılıf uydurmasını iyi bilen idarecilerdir.

Bu idareciler ki yaptıkları kanunsuz her işi temsil ettikleri kitlelere yuttururlar.
Benim gibi yutmayanları da susturmaya çalışırlar. Ama ben susmuyorum, susturamayacaklar da.


Lafı fazla uzatmadan muhataplara yani CHP İzmir eski milletvekili, İzmir Esnaf Odaları Birliği eski Başkanı ve hala bu birliğin onursal (!) başkanı olan M. Ali Susam ile veliahttı mevcut Birlik Başkanı, esnaf mutsuzken kendisi Mutlu olan Zekeriya Mutlu’ya sormak istiyorum.
Ben sanayiciyim ayrıca birliğin de sicilli bir üyesiyim.
O, pazarda yumurta satmakla mutlu ama ben 300 kişi çalıştırıyorum, ihracat yapıyorum. Ülke genelinde 13. sırada yer alan bir ihracatçı olmama, beş ayrı yerde köşe yazıp TV programı yapmama rağmen ‘mutlu’ değilim!
Ama ne hikmetse ticareti bilemiyorum. Benim bilgi ve görgümü artırması için görev verdiğim bey, bize nasıl vergi rekortmeni olunuru öğretmiyor.
Soruyorum muhataplara, Allah’tan korkup kulundan utanıyor musunuz, kanunlara uyup doğru iş yaptığınıza inanıyor musunuz?
Kamuoyu bilmeyebilir, ilgili bakanlığı da uyutabilirsiniz ama ben uyumuyorum. Doğru iş yaptığınıza da inanmıyorum.
İnandırmak için sorduklarıma cevap verin, on tane tekzip yazısı yazıp sizlerden özür dileyeceğim. TV’de canlı yayında ve ayrı on programda kamuoyu önünde affınızı isteyeceğim.

Esnaf Odaları Birliği’nin son yaptığınız kongresi!
Nedir bu rezillik?
Başta 5362 sayılı yasa ve ilgili mevzuatın genel kurullarla ilgili maddelerini hiçe sayarak gelir gider hesaplarını, bilançolarını ve faaliyet raporlarını okutmadan, yönetim ve denetim kurulunuz ayrı ayrı ibra edilmeden, hatta yönetimde olan kişileri dahi tanıtmadan oldu-bittiye getirilip yapılan genel kurulu esnafa yutturduğunuzu mu sanıyorsunuz?
Yutmadığımızı bu yazı ile ilan ediyoruz.
5362 sayılı Kanunun 11. Maddesi her bin kişi için bir sandık kurulur demesine rağmen, mevcut delege sayısına göre de bir sandık kurulması gerekirken stratejik bir hamle ile 10 sandık oluşturmanın manasını bilmediğimi mi sanıyorsunuz?
Oy kullanacak delegelerin kime oy verdiğini, kimin pusulada isim çizdiğini tespit için kurduğunuz bu düzen iradeyi baskı altına almak değil midir?
O apar topar genel kuruldan kaçırdığınız gelir gider cetvellerinde başkan maaşı ve huzur haklarını neden göremiyoruz?
6 Nisan 2022 tarihli yönetim kurulu kararınızda, disiplin kurulu her bir üyesine “02/2022 bordro gereği ödenen” açıklamasıyla 7.500 lira ödendiğine yer veriyorsunuz da seçilmiş tüm kişilere dönem boyunca ödenen maaş ve huzur haklarını gelir gider cetvellerinde neden göremiyoruz?
Bu vesileyle sahi ‘muhasebe personeli’ olarak ihdas ettiğiniz Yelda Mutlu kim? Bu ayrıntıları bizlerden saklayan yoksa Yelda Mutlu mu?

Onursal Başkan!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin iesob.org.tr internet sayfasını açtığınızda sizi en tepede  “İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Onursal Başkanı” sıfatıyla Mehmet Ali Susam karşılıyor…
Hakkında; “2007 yılında  yapılan İESOB Başkanlar Kurulu toplantısında, yüzün üzerinde oda başkanının verdiği önerge ile Birliğin Onursal Başkanı seçilmiştir.” diye de bir bilgi notu var. Kanuna göre sadece ‘istişare ve tavsiye’ organı olan Birlik Başkanlar Kurulu nasıl olur da böyle bir karar alır?
Birlik nasıl olur da böyle bir kararı ‘emir’ gibi yerine getirir? Bu durumu Ticaret Bakanlığı’nın takdirlerine bırakıyorum.
TCK'nun 155/2 maddesi gereğince güveni kötüye kullanma suçundan 5 yıl hapis ve 140.000 lira para cezası almış birisine nasıl hala ‘onursal başkan’ diyebiliyorlar.
Bu durumu da İzmir’deki esnaf ve sanatkar odalarının idarecilerinin vicdanına havale ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum