Tahsin GÜZEL

    Tahsin GÜZEL


    ÇIKAR AHESTE AHESTE…

    03 Mayıs 2022 - 13:49

    Bereketi ile gelen, paylaşmanın önemini yeniden anladığımız Ramazan ayına bu yıl da veda ettik.
    Tüm okurlarıma, eş, dost ve akrabalarıma sevdikleriyle mutlu, huzurlu ve bereketli bayramlar diliyorum.
    Sizleri bilgilendirmeyi ve kaldığımız yerden devam etmeyi adına bayram günü de olsa bir borç bildim.
    Neden mi?
    Mazlumun ahını alanları, dünya malına tamah edenleri ne Allah ne de zaman affetmez!
    Ben buna inanıyorum.
    Dolayısıyla mübarek bayram günü de olsa bu yazım vasıtasıyla sizlerle olmak bana bir borç ödeme gibi geldi.

    Malumunuz BESAŞ ve TÜTSAB şirketlerinin ‘teknik yolsuzluk’ usulüyle içinin boşaltıldığı iddiaları ilk kez 2002 yılında gündeme gelmişti.
    Bu iddialar neticesinde açılan davalar onlarca celse derken nihayet Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) müdahil olduğu İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen BESAŞ davasında karar çıktı.
    Bir dönem CHP’den milletvekilliği de yapan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Mehmet Ali Susam ve şimdiki Başkan Zekeriya Mutlu gibi isimlerin yargılandığı davada mahkeme Susam’a 5 yıl hapis cezası ve 3 bin 500 gün adli para cezası verdi.

    Hiç unutmuyorum, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 30 Mayıs 2009 tarihinde tartışmalı geçen olağan genel kurulunda “118 trilyonluk kayıp paranın hesabını soruyorum. Bu paranın gücüyle Yargıtay ve mahkemelerden beraat ettiniz” dedim diye Mehmet Ali Susam tarafından hakkımda dava açılmıştı.
    Zat-ı muhterem Susam da, etrafına hava atarak, “Bu davadan aklanacağımı başından bu yana biliyordum. Kamuoyunun da bana daima inandı ve gerçeklerin geç de olsa gün ışığına çıkmasından çok memnun oldum. Mahkemede yapılan yargılama sonucunda, bana ve arkadaşlarına atılan iftiralar boşa çıktı” demişti.

    Farklı bir dava ile kafaları bulandıran, hedef şaşırtan Susam hakkında İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi 13 Nisan 2022 günü şu kararı verdi: “Sanık Mehmet Ali Susam’ın üzerine atılı eylemleri nedeniyle TCK'nun 155/2 maddesi (Güveni kötüye kullanma suçu) gereğince 5 yıl hapis ve 3 bin 500 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına…”

    Ne oldu muhterem?

    “BESAŞ, ESBİR ve ANMASAN şirketleri arasında yaşanan para trafiği ve alım satımlar incelendiğinde ortaya her şey çıkacaktır” dedim.
    Çıktı.

    Her şeyin aydınlandığı günümüzde mahkemece tasdiklenen yolsuzlukları örtbas etmek için 9 Mart 2015 günü İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’nde basın toplantısı düzenleyen zat-ı muhterem Susam,“BİZ AKLANDIK, SİZ ALLAH’IN HUZURUNDA NASIL AKLANACAKSINIZ?” diye pişkin pişkin bana hesap sormuştu…

    Susam bunları söylerken halefi İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, “Daha önce de dava açıldı ancak aklandık. Burada yeni dava açılmadı. Açılırsa hakimin karşısına gideriz, hesap veririz. Hakim bizi suçlu bulursa, yaptığını kabul etmeyen şerefsizdir, ahlaksızdır” diye çok büyük konuşmuştu.
    Ne oldu muhteremin halefi Zekeriya Mutlu?

    Üzerine atılı suçlardan zaman aşımına uğraman nedeniyle davan düştü! Belli ki hakikaten soyadın gibi şu an çok mutlusun.
    Bu davayla ilgili 2015 yılında göğsünü gere gere “Hakim bizi suçlu bulursa, yaptığını kabul etmeyen şerefsizdir, ahlaksızdır” demiştin.
    Şimdi merak ediyorum, aynı hakimin zaman aşımından dolayı şahsının ceza almadığına dair kararını kabul ediyor, onursal başkanın Susam’ın aldığı cezayı kabul etmiyor musun?
    Sen de istinafa gidecek misin, yoksa ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’mı diyeceksin?
    Durumun tam bir aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık misali… Sen iyisi mi karşına aynayı al ve oraya tükür, dik tükürmüş olursun.
    “Hakim bizi suçlu bulursa, yaptığını kabul etmeyen şerefsizdir, ahlaksızdır” cümlende ‘biz’ dediğine göre onursal başkanın cezayı kabullenip  – öyle ya çoğul kipi kullanıp kabul etmeyen şerefsizdir, ahlaksızdır dedin- istinafa gitmeyecek mi?

    Sahi ‘siz’ hangi cezayı kabullenmeyen şerefsizdir, ahlaksızdır dediniz?
    Zaman aşımından dolayı yırtmaya mı, yoksa 5 yıl hapis ve 3.500 gün adli para cezası almaya mı?

    Bekleyin bekleyin..
    Entrikalarla organize ekibinizin on kuruş etmeyen özel şirketiniz ANMASANA’ı borç adıyla aktardığınız paralar karşılığı 7 milyon liraya (eski parayla 7 trilyon lira) garip esnafın şirketi BESAŞ’a satmanızı da ele alacağım.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum