İsmail SERT

    İsmail SERT


    SEÇMEN "ER-DO-ĞAN" DEDİ

    29 Mayıs 2023 - 12:08

    - 14 Mayıs’ta seçime gittik. Seçmen, Cumhurbaşkanı seçimi için son sözünü az bir farkla ikinci tura bıraktı. Meclis için ‘Cumhur İttifakı’ dedi.
    - Cumhurbaşkanı Erdoğan balkona çıksa da zafer konuşması yapmadı, “seçmenin kararının başımızın üstünde yeri var.” dedi.
    - Kılıçdaroğlu masaya elini vurdu. BUR-DA-YIM dedi.
    - Cumhuriyet Gazetesi 15 Mayıs sabahı manşetten “Erdoğan kaybetti” dedi.
    - Piyanist Fazıl Say, “Çeşitli insanlara özür borcum var, çünkü hayatımda yeni bir sayfa açıyorum. Artık susacağım ve bu ülkede fikirlerimi yazmayacağım. Çünkü hiçbir faydamın olmadığının farkındayım.” dedi.
    - Densiz birileri AK Parti’ye oy veren depremzedelere “müstehaksınız”, “beter olun”, “keşke siz de enkaz altında kalsaydınız” dedi
    - Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarının şokunu atlattıktan sonra ‘sana söz’ demeyi bırakıp “karar ver” dedi.
    - Ahmet Davutoğlu “Biz bitti demeden bitmez” dedi.
    - CHP’li birileri, yurt içinde sandığa gitmeyenleri, yurt dışında sandığa gitmeyenleri, geçersiz oyları, Sinan Oğan’a verilen oyları, Muharrem İnce’ye verilen oyları topladı ve “12 milyon açıkta oya var. Kazanabiliriz.” dedi.
    - Kendilerini üst akıl gören birileri, Şili'de Boric, Costa Rica'da Chaves, Ekvator'da Lasso, Guatemala'da Giamattei, Arjantin'de Macri, Peru'da Kuczynski, Kolombiya'da Santos ilk turda geride kalıp ikinci turda kazandılar. Biz de kazanabiliriz” dedi.
    - Oyuncu Metin Akpınar, “bükemediğin bileği öpeceksin.” dedi.
    - Liberal aydın Etyen Mahcupyan ilk seçim öncesinde yazısının sonunda; “sokaklar karışmayacak, huzurlu bir seçim olacak ve iktidar el değiştirecek.” demişti. 
    Seçim sonrasında “Seçimle ilgili tahminlerimde iki yanlış yaptım. Tomurcuklanan bir olgunun derinleştiği zehabına kapılırken, gözümün önünde duran bir başka olguyu küçümsedim.” dedi.
    - HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, dışardan destekledikleri Millet İttifakı’nın yeni ortağı Ümit Özdağ’a “ırkçı, faşist” dedi.
    - Bekir Ağırdır’ın 14 Mayıs’tan önceki seçim tahmini Kılıçdaroğlu; yüzde 49.3, Erdoğan; yüzde 43.7 idi. Karizmasını çizdirmişti. Ağırdır seçimin ikinci turu için “anket tahminimiz: Erdoğan; yüzde 52.7, Kılıçdaroğlu yüzde 47.3” dedi.
    - 27 Mayıs Cumartesi günü Ali Bayramoğlu “Kılıçdaroğlu kazanabilir” başlığını attığı yazısının sonunda, “temennilerle karışık gözlem ve tespitler bunlar…” dedi.
    - HDP’li Hasip Kaplan “Kürt halkını kızdırmayın, küstürmeyin. Yanlış yapmayın!” dedi.
    - Ümit Özdağ, kendi kendini İçişleri Bakanı olarak atadı ve mültecilerin ülkelerine dönmeleri konusunda “ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım.” dedi.
    - Kılıçdaroğlu “Kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz” diyordu. Ümit Özdağ’la imzaladığı protokolde, “terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir.” dedi.
    - Pervin Buldan, bunun üzerinde “Bizim için esas olan Kılıçdaroğlu’nun bize verdiği sözlerdir.” dedi.
    - Yeni seçimde CHP listelerinde yer bulamayan Abdüllatif Şener, “Parlamento çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda. Kılıçdaroğlu seçilirse verdiği sözleri tutamaz.” dedi.
    - İlk seçim tahmininde çuvallayan ORC, ikinci tur öncesinde yaptığı son anketinin sonucunu yayınladı ve “Erdoğan yüzde 48,6, Kılıçdaroğlu 51,4.” dedi.
    - Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın ‘Çözüm Süreci’ndeki beyanlarını “İmralı ile görüşmeler yaptı” iddiası ile paylaşırken “video ne kadar güzel bir alet değil mi?” dedi.
    - Ali Babacan, CHP listelerinden kazandıkları 15 vekillik için “anamızın ak sütü kadar helal” dedi.  
    - Pervin Buldan “14 Mayıs’ta faşizmi durdurduk. Şimdi kaybettirme zamanı. 28 Mayıs’ta  yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a kaybettirmek bir kez daha bizlerin görevi ve sorumluluğudur.” dedi.
    - Canan Kaftancıoğlu, emniyet görevlilerinin 142 nolu belge ile oy kullanmaları konusunda sandık görevlilerini uyarırken haddini aşıp, “suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükürüğünüzü ziyan etmeyin.” dedi.
    - Solun büyük abisi Murat Belge, Brezilya’da üretilen ‘Belindia’ kavramı üzerinden Türkiye’nin yarısının Belçika, yarısının Hindistan olduğunu belirttikten sonra “Hintliler'in önderi” konumundaki Tayyip Erdoğan” dedi.
    - Ali Babacan yeni anayasa konusunda “Cumhur İttifakı ile çalışabiliriz.” dedi. Bunun üzerine Meral Akşener “ne söylediğin değil, ne zaman söylediğin önemli.” dedi.
    - Şair diye bildiğimiz Ataol Behramoğlu; “Bugün karanlığa karşı milyonlarca yurtsever
    Aydınlığı oy vererek savunacağız / Fakat bilinsin ki gerekirse eğer / Bunu can vererek de yapmaya hazırız.” dedi.
    - Kılıçdaroğlu, “iktidara geldiğimizde maçlar şifresiz kanalda yayınlanacak.” dedi.
    - 28 Mayıs’ta seçimin ikinci turu yapıldı.
    Kim ne derse desin, seçmen ER-DO-ĞAN dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum