İsmail SERT

    İsmail SERT


    KATİLİN ADI

    11 Aralık 2023 - 11:44

    İsrail en çok bebekleri öldürdü. Katliamının dünyada benzeri yok. Adının kıyamete kadar değiştirilmesini teklif ediyorum. Birleşik yazılmalı ve haritalarda, tarih kitaplarında belgelerde adı BebekKatiliİsrail olarak geçmeli. Doğrusu bu değil mi? Kendi adını kendisi koymadı mı?

    Rıfat El Arir, Gazze İslam Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Profesörü idi, 44 yaşındaydı ve 6 çocuk babasıydı. ‘BebekKatiliİsrail’, şair Rıfat El Arir’i, özellikle hedef alarak, 6 Aralık Çarşamba günü, Gazze’nin doğusundaki Sucaiyye’de öldürdü. 

    Öncesi de var. BebekKatiliİsrail’in savaş uçakları 2014 yılında da Arir'in evini bombalamıştı. Saldırıda Arir’in akrabalarından ve yakınlarından 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.
    BebekKatiliİsrail ordusu, 2023 yılı Ağustos ayında da Arir’in Üniversitesine saldırmıştı.  Sınıflar bombalanmış, kütüphane yerle bir edilmişti. Olay sonrasında BebekKatiliİsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, hava kuvvetlerinin okuldaki bir ‘silah geliştirme merkezini’ hedef aldıklarını iddia ediyordu. Bu da küstah yalanlar dizisinin bir halkasıydı ve BebekKatiliİsrail her zamanki gibi, dünyanın gözünü boyamaya çalışıyordu.

    Bunlar, 7 Ekim öncesinde Gazze’de neler yaşandığına dair, olayları Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısı ile başlatarak analiz etme gayretinde olanların dikkatine sunulacak iki örnek.
    El Arir, 7 Ekim’den bu yana da BebekKatiliİsrail’in özellikle hedefindeydi. Bunu hissediyor, histen de öte biliyordu. Sosyal medyadaki BebekKatiliİsrailli hesapların nefret mesajlarının ve ölüm tehditlerinin ardı arkası kesilmiyordu. Birkaç kez yer değiştirmiş, son olarak annesi, babası, karısı ve çocuklarıyla kız kardeşinin evine yerleşmişti. 

    Kendisini BebekKatiliİsrailli subay olarak tanıtan biri telefonla aramış, “tam olarak nerede olduğunu bildikleri ve yakında kendisini bulacaklarını” ifade etmişti. Bunun ne anlama geldiği belliydi.  

    Son Saldırı
    6 Aralık günü Arir ve ailesinin yaşadığı apartman dairesi bombalandı. Saldırıda Arir, erkek kardeşi, kardeşinin çocuğu, kız kardeşi ve kız kardeşinin 3 çocuğu hayatını kaybetti. Yaralananlar da oldu. BebekKatiliİsrail'in 3 katlı binanın ikinci katında bulunan daireyi özellikle hedef almıştı. 

    Rıfat El Arir öğrencilerinin ufuklarını genişletmeye çabalayan bir akademisyendi. Neredeyse bütün öğrencilerinin BebekKatiliİsrail saldırılarında evlerini, arkadaşlarını ve ailelerini kaybettiklerini biliyordu. Zaten kendisi de aynı konumdaydı. 
    Yine de gençlere, tüm Yahudilerin Siyonist olmadığını, hakları ve özgürlükleri için mücadele ederken şiddetten farklı yollar bulmaları gerektiğini anlatıyordu.  
    Rıfat El Arir de ölümden korkmayan yiğit Gazzelilerden biriydi. Bomba seslerinin arasında yayınlara katılıp dünyaya Gazze’yi anlatıyordu. Şiir yazıyordu, Gazze’nin hikayesini yazıyordu.

    Arir son yazdığı şiirde “Benim ölmem gerekirse, hikayemi anlatmak için sen yaşamalısın” diyordu. Öyle bir vasiyet bıraktı ki; dünya var oldukça hep yaşayacak. 

    ‘Söz’den Korkan Bebek Katili
    BebekKatiliİsrail söze de düşman. Bunu biliyoruz. Sözün gücünün farkında. Hakikati anlatan ‘söz’e tahammülü yok. Kendisi duymak istemiyor. Başkaları duysun da istemiyor. 
    Haklı sözün dünyayı dolaşacağını, dolaşıp da en sonunda kendisini bulacağını biliyor. Bugün olmazsa yarın… Bu nesilde olmazsa bir sonraki nesilde…
    Şairin sözü onu en hassas yerinden yakalıyor. Yalanlarını yüzüne vuruyor. Sözün karşısına tankla çıkamayacağını biliyor BebekKatiliİsrail. Tartıyor, biçiyor, yine de çıkamıyor. Haklı bir sözün karşısında korunmasız kalmaktan korkuyor. Her denemesinde korktuğu başına geliyor. Söze dökülmüş hakikatten onu koruyacak bir demir kubbesi yok. 
    Haksız olduğunu biliyor BebekKatiliİsrail. O konumunun değişmeyeceğini biliyor. 
    Sözden kaçamayacak. Hakikatin pençesinden kurtulamayacak. Rıfat El Arir’in mirası  BebekKatiliİsrail’i hep kovalayacak. 
    Yenilecek BebekKatiliİsrail. Başka bir ihtimal yok. 
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum