İsmail SERT

    İsmail SERT


    DEM PARTİ'DE KAYYIM ATAMASI

    14 Mart 2024 - 10:47 - Güncelleme: 14 Mart 2024 - 14:56

    Türkiye genelindeki seçim yarışı, İstanbul seçiminin gölgesinde kaldı. Oysa o gölgede, siyasetimizin ve demokrasimizin gidişatı açısından kayda değer olaylar yaşanıyor. 
    Kayyım uygulamasıyla en çok DEM parti karşılaşıyor. Dolayısıyla çok şikayet ediyor. Üstelik sadece iktidardan da değil. Ortaklık kurduğu CHP’nin ve İmamoğlu’nun uygulamaya yeteri kadar ses çıkarmamasından da şikayetçi. Beyanları ortada.  
    İşte o DEM Parti Batman’da, dört dörtlük bir ‘kayyım’ ataması yaptı.

    Kayyıma giden yol
    DEM Parti’nin kendi içindeki kayyım atamasına ilk örnek olarak Başak Demirtaş’ı anmamız gerekir. Başak Demirtaş, siyasetin doğal akışı içinde İstanbul için aday adaylığını ilan etmişti. Yolu, eli kanlı terör örgütünün talimatıyla kesildi. Söz konusu olan İstanbul seçimi, hâttâ İstanbul seçimi üzerinden Türkiye olunca terör örgütü operasyonu hızlı yapmıştı. Demirtaş adaylıktan çekildi. Konunun taraflarından ses çıkmadı. DEM Parti şimdi, örgütün talimatıyla seçilen adayıyla İstanbul kampanyasını sürdürüyor.
    Yeni kayyım örneği İstanbul’a oranla küçük ve gözden ırak bir yerden, Batman’dan. 
    DEM Parti Batman’da ön seçim yaptı. 30 yıldan bu yana Batman’da avukatlık yapan ve DEM çizgisinde siyasi mücadele sürdüren Mehdi Öztüzün, oyların yüzde 80’ini aldı. 
    Bu sonuçtan DEM Parti yönetimi mutlu olmadı. Parti, ‘kadın kotası’nı gerekçe göstererek Öztüzün yerine ondan daha az oy alan Gülistan Sönük’ü aday gösterdi. Öztüzün’e eş başkan adaylığı verildi. ‘Demokrasi’ rafa kaldırılmıştı.  

    ‘Batman Kurumlar Koordinasyonu’
    Örgüt Mehdi Öztüzün’ün zoraki verilen eş başkan adaylığından da rahatsızdı. Batman DEM il yönetimi fırsat kollamaya başladı. Aranan fırsat Batman Petrolspor’un maçında ortaya çıktı. DEM eş başkan adayı Öztüzün, tribünde HÜDA PAR adayı Serkan Ramanlı ile yan yana gelmişti. Her anın fotoğraflandığı günümüzde, o kare kaçırılmazdı. Doğal ve kendiliğinden bir karşılaşmaydı ve anlıktı. Her iki partinin başkan adayı da Batman Petrolspor taraftar grubu Yarasalar’ı ziyarete gelmişlerdi. Fotoğraf üzerinden başlayan tartışma hızla büyüdü ve alevlendi.
    DEM Yönetimi ve ‘Batman Kurumlar Koordinasyonu’ bir basın açıklaması yaptı. Kaba ve katı bir dille karanlık yapılardan, kişisel ikbal sevdalılarından söz ediliyordu. Öztüzün’e adaylıktan el çektirilmişti. Onunla yetinilmemiş, partiden ihraç edilmişti. Kadın iradesini yok saymakla, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden konuşmakla ve partiye yapılan saldırılara zemin açmakla suçlanıyordu.
    Öztüzün şaşkındı; “Ne bir savunma aldılar, ne de bir cevap verdiler. Neden ihraç ettiklerini anlamadım.”

    Sorun fotoğraf değil
    HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, Beşiri ilçesinde DEM Parti’nin seçim ofisini ziyaret etti ve güler yüzle karşılandı. HÜDA PAR adayını karşılayan DEM Partililerin başına da bir şey gelmedi. Kısacası sorun, HÜDA PAR adayı ile bir fotoğraf çekilme anında yan yana gelmek değil.
    Sorun, Öztüzün’ün siyaseti ‘siyaset’, partiyi ‘parti’ olarak tanımlıyor olması. Başka bir deyişle sorun; Öztüzün’ün terör örgütünün aparatı olarak siyaset yapmama ihtimali! 
    Sosyal medyadaki tepkiler: 
    - DEM Parti seçmenlerini itibarsızlaştırmıştır. 
    - Feodalizmin arka bahçesi olmuş vasıfsız insanlarca yönetilen bu parti, Kürt halkının temsilcisi değildir.
    - Duran Kalkan ve Mustafa Karasu’nun kararları ne zaman Batman’ın iradesi olmuş!
    - “Şehirleri yöneteceğiz” diyorlar. Bir köyü yönetecek kapasiteye bile sahip değiller.

    Mücadeleye devam
    Muhatap alınmayan Öztüzün kendisini, bulabildiği tek yoldan, sosyal medyadan ifade ediyor;
    - “Bu; bir sektör olan siyaset ile bir görev alanı olan siyaset arasındaki yol ayrımı. Bir sektör olan siyaset vardır, bir de görev olarak yapılan siyaset.” 
    - “Tüm partilerdeki düzgün insanlarla bir araya geliriz, bizim derdimiz sorun çözmek.”
    - “Siyaset yapmak illa bir siyasi partide yer almak değil. Önemli olan halkın siyasetini yapmak.” 
    - “Bildiklerimizi söyleyip mücadeleye devam edeceğiz.”

    Yeni siyaset
    Halkının iradesini yok sayan DEM Parti, adayıyla kavga etmeyi sürdürüyor. 
    Bu haliyle DEM siyasetinin sona erdiğini ilan eden Öztüzün, ‘yeni siyaset’i konuşmaya başladı. Çözüm için düşünce üretmeye ve halkıyla buluşmaya talip. İşinin zor, yolunun uzun olduğunun farkında. 
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum