• Reklam
Hasan ÇÖLMEKÇİ

Hasan ÇÖLMEKÇİ


SAĞLIK BAKANI'NA BASKI VAR!

07 Nisan 2021 - 20:59 - Güncelleme: 07 Nisan 2021 - 22:30

Tüm Türkiye onu, geçen yıl 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece televizyonlarda vatandaşın karşısına çıktığında daha yakından tanıdı.
Kimi kesimlerce eleştirilse de salgın döneminde önemli işlere imza attı.
Sağlık ordusunun her neferiyle, canla başla çalıştı.

Demem o ki: Kim ne ne derse desin Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, genelde takdir toplamış bir idareci..
Çok zor günler geçirdi..
Gözyaşı döktü, yüreği yandı.. Mesai arkadaşlarından şehitler verdi. Bu sürede, kabinedeki en zor görev üstlenenlerden biriydi.. Hala da öyle.
Muhalefet tarafından hedef alındığı yetmez gibi, il, ilçe müdürleri, başhekim atamaları sırasında da AK Partililer tarafından sıkıştırıldı.
İl başkanı, milletvekili hatta üst düzey parti yöneticileri tarafından baskı altına alınmaya çalışıldı.
Ama o Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldığı güçle çoğunun üstesinden gelmeyi başardı.

Aslında en çok sıkıntıyı da bu konularda yaşadı...

İzmir'deki atamalarda tanık olduk ki Bakan Koca, küçücük bir hastaneye yapılacak görevlendirmelerle bile uğraştırıldı.
Araya giren AK Parti yöneticileri onu üzdü.

Şöyle ki...
Hakkında soruşturma olan ve görevden alınan İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur'un bir ilçeye müdür yapılması için son Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakan Koca'yı aradığı bile konuşuldu.
Ancak o dönem bu isteğin, Dr. Koca tarafından uygun bir dille geri çevrildiği söylendi.
Öğrendiğime göre, Bakan beyin salgınla uğraştığı şu zor günlerde bu istek tekrar gündeme getirilmiş.
Hatta şu istekte bulunulmuş;
"Bir yerde görevlendirilebilir."

Nedir bu baskı anlamadım..
Bediha Salnur için bu kadar uğraş niyedir?
Bilen varsa beri gelsin.
Küçük bir ilçeye müdür olması için, son Başbakan'ın Koca Bakan'ı aramasına bir anlam veremedim..
Hele hele Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konuda, soruşturmalarla ilgili mektuplar şikayetler gitmişken bu ısrarın nedeni nedir?
Ortaya çıkacaktır elbet!
Ancak şunu biliyorum ki, Bakan Fahrettin Koca bu konuda yine taviz vermeyecektir.
Çünkü son Başbakanın isteği geçen yılki atamalarda yerine getirilmediyse, bunun gerisinde daha büyük bir güç olduğu içindir.
Birilerinin AK Parti Genel Başkanvekili sayın Yıldırım'a bu konuda, yani soruşturmalarla ilgili detaylı bilgi vermelidir ki -eğer ısrar ettiği iddiası doğruysa- bu istekte ısrar etmesin.
Çünkü konunun İzmir'de tartışılması, konuşulması partisine büyük zarar vermektedir.

BOZYAKA KRİZİ

Son günlerde İzmir sağlık camiasında bir kriz daha yaşanıyor.
Bilindiği gibi İzmir'in tek kadın başhekimi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde idi: Doç. Dr. Sinem Namdaroğlu..
Ama Sinem hoca tüm başarılarına karşın geçen ay sonunda görevden alındı.
Yerine Tepecik Hastanesi eğitim görevlisi Doç. Dr. Bülent Çalık atandı.
Çalık'ın atanması sonrası hakkında bir sürü iddia dolaşmaya başladı, bakanlığa bazı mektuplar ulaştı.
Eşinin sosyal medya hesabından hükümet aleyhine yaptığı paylaşımlar bir anda ortaya çıkarıldı.
Bunların o hesaplardan silinmesine karşın, daha önceden fotoğrafı çekilerek bir kenara konulan paylaşımlardı bunlar.
Bu durum AK Parti içinde büyük sıkıntıya yol açtı.
Gözler önce İl Sağlık Müdürü'ne sonrasında Sağlık Bakanı'na çevrildi.
Ancak anlaşıldı ki referansı; AK Parti'nin en üst düzeyde sayılabilecek görevdeki bir isimdi.
Şimdi bu önemli ismin, atamayı neden istediği kulislerde konuluşuluyor.. Ve yaşanan krize çözüm aranıyor..
Çözüm bulunur mu?
Cumhurbaşkanı el atmadan bulunmaz gibi.
 

YORUMLAR

  • 10 Yorum
  • Selim Kunduracı
    2 yıl önce
    Sayın yazar bu ülkede yönetici olmak için hep hükümetin yanında mı olmak gerekiyor Bozyaka başhekiminin karşıt görüşte olması bence ülke adına sevindirici
  • Can Buğra
    2 yıl önce
    Sinem Hoca deprem ve covid zamanı bozyaka hastanesi için bir şanstı.Asla insanlarla uğraşmaz,iş odaklı çalışırdı.Tek başın covid polikinliklerinde hasta bakardı, hastaneye 3 tane yoğun bakım açtı.Hergün hastalar mağdur olmasın diye kendi sabah akşam acil servise vizit attı, tek başına sağlık çalışanlarının yarısını aşıladığını gözümle gördüm.Herkesin geriye dönük ödenmemiş nöbet pazarlarını ödedi.İyiki varsınız Hocam.
  • ali kundili
    2 yıl önce
    can ben yazayım mı doğruları diyetiyen üzerinden gidersen doğruları açıklanırsa yüzün olmaz diyecemde bu kadar övdüğüne göre yanındaki ayrılmayan vekaleti ne vekalet olan davul onda tokmak sinemde olan koforlu çalışmaması için yapılan bir haber..makam odasında siğara içen bu diyetisyen olayı Bomba bak can ... valilik soruşurmasına ragmen neden alamadı
  • ali kundili
    2 yıl önce
    can sen bozyaka bashekim vekili sinem namdaroğundan mı bahsettin insanlarla uğraşmazdöylemi...diyetisyen r.a arası nasılsı sorulşturmaya ragmen neden almadı
  • Nesibe Doğan
    2 yıl önce
    Sinem hoca sayesinde 2 günde bile sonucu çıkmayan covid testi sonuçları 2 saatte çıkmaya başladı.
  • Can Buğra
    2 yıl önce
    Sinem Hoca deprem ve covid döneminde Bozyaka için bir şanstı.Asla kişilerle uğraşmaz sadece iş odaklı çalışırdı.Tek başına günde 500 covid hastasını polikinlikte baktı, hastaneye 3 tane yoğun bakım açtı, hiçbir hasta mağdur olmasın diye kendi hergün acil servise vizit attı.Tek başına tüm sağlık çalışanlarının aşılamasında aktif çalıştığını gözümle gördüm.Geçmişte alınamayan tüm nöbet paralarını geriye dönük ödedi herkese.İyiki varsınız Hocam.Allah sizden razı olsun.
  • ali kundili
    2 yıl önce
    can bu gerçekleri bir sen görmüşsün tebrik ederim.siyasi olarak sinem hanım akp yakın mı sence emin misin hayatında oy vermiş midir. öyle denildiği gibi siaysi bölünme yok ?can bir sorsana vekilliği döneminde yönetim kurulu diye birşey yapmışmıdır...aşıda görevli hemşire olayını yemeke çıkamadığında sarf edilen olaya şahitmisin? alğı oluşturma bak okakad yroumunua dislike almışsın begenenlerde aynı sayı
  • Sezgin Doğru
    2 yıl önce
    1. Sinem hanim kendisine sağlık bakanlığı yonetmelikletini hatirlatan , 1 seneden fazladır covid poliklinikte çalışan acil doktorlarına "vatan haini bunlar, hasta bakmak istemiyorlar" diye hakaret etmiş, iftira atmış bir kişidir, oysa ki kendi eşi 2 gün önce covid polikliniginde 5 saatlik nesaisine dahi kendi girmeyip asistanını gondermistir 2. Eğitim gören bir asistana durduk yerde "istersem seni şoför yaparım " deyip 2 kere başka yerlere gorevlendirme çıkarmıştır 3. Kendinin onaylamadığı dilekçelerin evrak kayıttan geçmesini engellemeye çalışmıştır 4. Covid pik zamaninda yeni servis açmayarak yatış bekleyen hastaları acilde bırakmış ve sedye doluluğu sebebiyle covid olmayan hastaların acil servis hizmetlerinden faydalanmalarını kısıtlamış/engellemistir 5. Gerçekleri çarpıtması, hakaretleri ve kendisini ovmesiyle ünlüdür 6. Hastaneden pek çok kişiyi geçici görev maskesiyle uzaklaştırmış sürmüştür 7. Hastanede başardığı tek sey huzur bozmasidir, bülent beyin gelmesi çalışanları cok mutlu etmiştir
  • Utkan Alacakanat
    2 yıl önce
    Sinem Hanım Covid'in en yoğun olduğu zamanlarda bile hastaneye servis açmamak için uğraşmış, bu yüzden kendi yakınım da dahil olmak üzere birçok hasta Acilde yatış beklerken yoğun bakımlık olmuştur. Kendisi muayene etmediği hastaların bile yatışını önlemiş, bu hastaların bir çoğu acil serviste hayatını kaybetmiştir. Bu süreçte hastanede tüm doktorlar bu durumdan şikayetçi olduğunu bizzat belirtmişti. Hala bu görevde olması bile biz gibi yakınlarını kaybedenlere büyük bir hakarettir. Acil serviste ve Korona serviste karşılaştığımız tüm sağlık çalışanları kendisi hakkında şikayetlerini dile getirmiştir. Geç bile kalınmış.
  • ...
    2 yıl önce
    Sinem Hoca hastanede vekaleten idarecilik yaptığı dönemde neyi başarmış acaba