• Reklam
Hasan ÇÖLMEKÇİ

Hasan ÇÖLMEKÇİ


CHP İZMİR'DE BOMBA MİLLETVEKİLİ ADAYI

18 Mart 2023 - 12:34 - Güncelleme: 18 Mart 2023 - 14:03

Seçime 56 gün kaldı...
Cumhurbaşkanlığı adayları belli olduktan sonra asıl hengamenin kopacağı milletvekili aday listeleri için partilerde hummalı bir çalışma başladı.
İttifaklardaki partiler; hangi illerde kendi adları ile, hangi illerde ise ittifakın büyük ortağının çatısı altında seçime katılmak istediğini beliyecek.
Örnek verirsek, DEVA İzmir'de kendi ismiyle değil CHP çatısı altında seçime girmeyi arzuluyor.
Yine MHP'nin İzmir'de AK Parti çatısı altında aday göstereceği belirtiliyor.

Süreç hızla devam ederken kamudan istifa süresi de sona erdi. Yani memur, kamu işçisi, oda, borsa başkan ve yöneticileri, belediye başkanları adaylık için istifa edemeyecek. Kendilerine tanınan süre 16 Mart Perşembe günü doldu.

Biliyorsunuz belediye başkanları ve oda başkanları (devlet memurları gibi) adaylık için istifa ettikleri taktirde, görevlerine dönemiyor.
Bu yüzden aday adayı olmak isteyen bazı oda başkanları ve belediye başkanlarının ilginç bir yönteme başvurduğunu öğrendim.
Dilekçelerini 16 Mart Perşembe tarihli hazırlayan bazı isimlerin, genel merkezlerden adaylık oluru ya da sıra garantisi aldıktan sonra bu istifalarını kamuoyuyla paylaşacağı bilgisi ulaştı.

Partiler, kulisler hareketli.. 
Çok sayıda isim adaylık için başvurularını yaptı. Bu isimleri haberlerde okuyorsunuz, izliyorsunuz..
Bugün size CHP İzmir'de neler oluyor, bana gelen bilgileri aktarmak istiyorum.

İzmir'de en hareketli parti CHP... Daha önceden çıkardığı milletvekili sayısının fazlalığı, partide adaylık savaşlarının yaşanmasına neden oluyor.
Millet İttifakı'na dahil İYİ Parti İzmir'de kendi listesini çıkaracak. Kalan 4 parti (DEVA, Saadet, Gelecek ve Demokrat) ise CHP listelerinden milletvekili adayı gösterileceği iddia ediliyor.
Bu durum İzmir'den vekil adaylığı isteyen birçok CHP'linin tepkisini çekiyor.
Edindiğim bilgiye göre CHP Genel Merkezİ seçilebilecek sıralardan 4 ismi kontenjan adayı olarak gösterecek.
İstifa eden DEVA Partisi İl Başkanı, iş kadını Seda Kaya Ösen ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç da, CHP İzmir listesine alınacak gibi.
Her iki bölgeden 7'şer milletvekili garanti görülen CHP'de, birçok isim kendine ön sıralardan yer bulamayacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in listeye konulmasını istediği iki isim var ki o da gerçekleşirse CHP'de yer kalmamış olacak.
Soyer, özellikle milletvekili Murat Bakan'ın tekrar aday olması ve birlikte yol yürüdüğü PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu'nun da seçilecek sıradan milletvekili adayı yapılmasını istediği her yerde konuşuluyor.

Ön seçim yapılmazsa aday olmayacakları yönünde mesajlar veren CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko, Tacettin Bayır'ın bu dönem aday gösterilmeyeceği de dile getiriliyor.

Yeniden adaylık için mevcut milletvekilleri Selin Sayek Böke, Murat Bakan, Tuncay Özkan, Ednan Arslan ve Mahir Polat'ın adı geçiyor.
Ayrıca PM üyesi, Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik'in de aday listelerinde yer alabileceği kulisi geldi.

CHP İzmir'de 5 yıl il başkanlığı yapan Deniz Yücel'in de seçilebilecek sıradan aday yapılacağı dillendiriliyor. 

Şimdi asıl bombaya gelelim..

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu...
2007 yılından bu yana Birlik Başkanı olan 67 yaşındaki Mutlu, görevi devraldığı Mehmet Ali Susam gibi, CHP saflarından siyasete atılıyor.
İstifasını henüz kamuoyuna açıklamayan esnafın başkanı Zekeriya Mutlu'nun CHP İzmir'de 4. sıradan aday yapılma garantisi aldığı bana ulaşan bilgiler arasında yer aldı.
Dün akşam Deniz Restoran'da yenilen yemek sonrası bu karar netleşti..
Mutlu'nun yarın İzmir'e İktisat Kongresi için gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme yapacağını da öğrendim..

Esnaf Birliği Başkanlığı'nı bırakan Mutlu, CHP'den adaylığını pazartesi günü basın toplantısı ile duyuracak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum