• Reklam
Hasan ÇÖLMEKÇİ

Hasan ÇÖLMEKÇİ


KOCA BELEDİYEDE GÜVENECEK KİMSE YOK MU?

28 Temmuz 2019 - 14:58

"Özrü kabahatinden büyük" diye bir laf vardır...

Bu laf İzmir'in Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un kendini savunma açıklamasına tam oturdu.

2009-2014'teki başkanlığı döneminde ilçe meydanına yaptırdığı, kendine ve eşine benzer heykelle çok konuşulan Başkan Uygur yine gündem oldu..

55eaadf8f018fbb8f88fd46d.jpg55ea4523f018fbb8f8751ee1.jpg

Oğlu Efe Uygur’u belediye şirketi TORBEL AŞ’de genel müdür yardımcısı olarak atayan Başkan İsmail Uygur, tepkiler üzerine acil basın açıklaması yaptı. Ama başkanın yaptığı bu açıklama bırakın kamuoyundaki tepkiyi azaltmayı, tepki göstermeyenleri bile karşı safa itecek cinsten...

Başkanın açıklamasını satır satır irdelersek bunu daha net göreceğiz.

Diyor ki:

“Belediyenin ana borçları 100 milyonu aşıyordu. TORBEL sıradan bir şirket değil. Memurlar hariç tüm belediye personeli burada çalışıyor. 20’nin üzerinde kafeterya, iş makineleri, araç-gereç ve birçok faaliyeti bünyesinde bulunduruyor. Yani tüm sistem TORBEL üzerinden yürüyor. Geldiğimizde buranın bilerek ve isteyerek batırılmış olduğunu gördük. Ne yazık ki iki dönem belediye başkanlığı yapmış olmama rağmen yeni dönemde bir dönem aradan sonra enkaz devraldım.”

Yenilir yutulur gibi değil. Ağırın da ağırı...

Bilerek ve isteyerek batırma...

Acaba bir mahkeme kararı var mı da başkan bu kadar net konuşuyor?

Bırakın eski Torbalı Başkanı Adnan Görmez'i, acaba TORBEL'i yönetenler bu suçlama karşısında ne diyecek?

Devam edelim açıklamaya:

Güvenebileceğim kimse yoktu. Benim oğlum işletme fakültesi son sınıf öğrencisi. Burada verdiğimiz görev onun maaş ya da makam alması için değil. Başka genel müdür yardımcısı da var. Özel aracımı ve yakıtımı kullanıyor. Belediye şirketinden araç ya da yakıt almıyor. Günde 15 saat çalışıyor. Benim sağlıklı veriye sağlam bilgilere ve raporlara ihtiyacım var. Bunu da şimdilik oğlum yapıyor.”

Başkan, belediyede çalışan yüzlerce insan arasından bir Allah'ın kuluna bile güvenmiyor. Bu sözle tüm belediye çalışanları da zan altına giriyor.

Su güvenilmez çalışanlar ne diyecek, onu da merak ediyorum.

Başka genel müdür yardımcısı da var, ona da güvenmiyor.

Belediyenin aracını yakıtını almıyor... Ya maaşını?

Tamam herkes evladına güvenir de, bunu yaparken başkalarını aşağılamaz.

Kesinlikle evladına bir şey demem, pırıl, pırıl, işi bilen, yetenekli bir gençtir. Ama CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uyarısını da duymadın sayın Uygur. Demedi mi size 'Babam olsa işten atın, iş vermeyin” diye...

Açıklamasını şu sözlerle bitiriyor Başkan:

“Ben oğluma iş kuramayacak ya da onu işsiz bırakacak biri değilim. Buradaki iş tamamen 5-6 aylık, gerekirse 1 yıllık geçici görevlendirme niyetindedir. Şirket düze çıktıktan sonra tekrar kendi yaşamına dönecektir. Atama kararı tamamen güven ve çalışma esaslıdır.”

Peki düze çıktı diyelim, oğlunuz giderse, güvenecek kimi bulacaksınız?. “Çünkü güveneceğim kimse yoktu” lafı size ait. Gökten zembille biri mi inecek?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum