• Reklam
Hasan ÇÖLMEKÇİ

Hasan ÇÖLMEKÇİ


İYİ PARTİ KAZANDI, ADAY GÖSTERMEDİ! AK PARTİ KAYBETTİĞİ SEÇİMİ KAZANDI

05 Ağustos 2019 - 00:47

TÜRKİYE'NİN EN İLGİNÇ SEÇİMİ

 

Size ilginç, bir o kadar da şaşkınlık veren bir seçim hikayesi anlatacağım.

Olay Adıyaman'ın Suvarlı beldesinde geçiyor.

Hikaye şöyle:

31 Mart'taki seçimde; Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı, 2 bin 545 nüfusu ve 1962 seçmeni olan Suvarlı beldesinde sandık başına giden 1848 kişinin 880'inin oyunu alan İYİ Partili Mikail Ağır belediye başkanı seçildi.

Ancak 769 oyla ikinci olan AK Parti adayı Mehmet Korkmaz, önce İlçe Seçim Kurulu'na, daha sonra ise Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Korkmaz, İYİ Parti adayı Mikail Ağır’ın seçilmesine engel adli sicil kaydının olduğu gerekçesiyle itirazda bulundu.

İtirazı inceleyen YSK 28 Mayıs'ta kararını açıkladı.

Mikail Ağır’ın; seçilmeye engel mahkumiyet kararının adli sicil arşiv kaydında mevcut olduğu gerekçesiyle mazbatası iptal edildi. Seçimin tekrarlanması gerektiği bildirildi. Ardından da tarih belirlendi, “4 Ağustos” denildi.

Bu karar sonrası Suvarlı'da çok ama çok ilginç gelişmeler oldu.

İlki AK Parti, seçimin tekrarlanması için başvuru yapan ve iptal ettiren 31 Mart'taki adayı Mehmet Korkmaz'ı tekrar aday göstermedi.

Kimi aday yaptı biliyor musunuz?

Sıkı durun!

Mazbatası elinden alınan İYİ Partili Mikail Ağır'ın eşi Gülfer Ağır'ı 'İşte adayımız' diye tanıttı.

Peki İYİ Parti ne yaptı?

O da ilginç bir kararla aday çıkarmadı. Şaşırmayın... Oyların yüzde 52'sini alarak birinci olduğu beldede seçime katılmadı.

Bitmedi...

Dün seçim günü gelip çattı. Suvarlı beldesi halkı 3 okulda 7 sandıkta oy kullandı. Beldede 1661 kişi sandık başına gitti.

Oy kullanma bitip sandıklar açıldı.

Yapılan sayımlarda AK Parti adayı Gülfer Ağır 894 oy, Vatan Partisi adayı Gazi Sabancı 696 oy, BTP adayı Mustafa Doğan 8 oy aldı. 63 oy geçersiz sayıldı.

Seçimi kazanan isim, 31 Mart'ın galibi olan ancak mazbatası geri alınan İYİ Partili Mikail Ağır'ın eşi AK Partili Gülfer Ağır oldu.

Yenilenen seçimlerde sandıktan başkan çıkan Gülfer Ağır, Adıyaman tarihinde “ilk kadın belediye başkanı” unvanını aldı.

Aynı 'Hükümet kadın' filminde olduğu gibi...

besni.jpg

Eşinin koltuğuna oturan Gülfer Ağır, şu konuşmayı yaptı:

"Çok mutluyuz. Suvarlı olarak birleştik ve hakkımız olan seçimi tekrar kazandık. Beyimin sırtı yere gelmedi. Haksızlığa uğradık tekrar hakkımızı aldık, sevinçliyiz. Beldemiz için yapılacak olan şeyler var. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanımdan bazı sözler aldık. Kadınlara yönelik halk eğitim kursları, spor salonları açacağım. Kadınlarımıza yönelik çok güzel projelerim var."

AK Partililerin kutlamalarında, Gülfer Ağır'ın yanında kim vardı biliyor musunuz? Eşi, yani kazandığı seçimi AK Parti'nin itirazıyla kaybeden Mikail Ağır.

Sizce de ilginç değil mi?

Suvarlı, bundan sonra hep takibimde olacak... Bakalım orada daha neler olacak?

YORUMLAR

  • 0 Yorum