• Reklam
Hasan ÇÖLMEKÇİ

Hasan ÇÖLMEKÇİ


'ALIN BU BİNAYI BİZDEN' DEDİ, ALDILAR

17 Haziran 2019 - 14:54

Herhalde İzmir'de gündem olan bu konuyu bilmeyen yoktur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha önce İZFAŞ (İzmir Fuarcılık Hizmetleri, Kültür Sanat İşleri A.Ş.) Genel Müdürlüğü olarak kullanılan Kültürpark Müdürlüğü'ne ait binayı; 3 yıllığına, yeni kurulan İzmir Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis etmişti.

colmekci1.jpg

Karara Kültürpark Platformu tepki gösterirken, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararın iptal edilmesi için yargı yoluna gitmişti.

Sonra..

Kocaoğlu'nun yerine Tunç Soyer geldi. Yeni başkan, üniversitenin sahibi olan SES Vakfı'nın Başkanı Dr. Mehmet Bektur ile görüşerek alandan çıkmalarını, anlaşmadan vazgeçmelerini istedi. Üniversiteye, eski DGM binaları olarak bilinen Meslek Fabrikası içinde bir kısım ayrılacağını da söyledi.

colmekci2.jpg

Bektur, bu teklifi kabul etti.

Aradan 2 aya yakın süre geçti.

Edindiğim bilgiye göre Büyükşehir'den bir Allah'ın kulu gelmedi, üniversite yönetimini kimse aramadı.

Bunu teyit etmek için Mehmet Bektur'u aradım. Dedi ki:

“Daha önce de söyledim, soranlara anlattım. Belediye, bizim kuracağımız üniversitede tuzlarının olmasını istedi. Biz de teşekkür edip kabul ettik. Eski İZFAŞ binaları bize verildi. Kimseye gidip yalvarmadık, sağolsun Aziz beyin yönetimi yardım etmek istedi. Nasıl rahmetli başkanımız Piriştina Grand Plaza tesislerini Ekonomi Üniversitesi'ne verdiyse, Aziz bey de bunu yaptı. Üniversitemizi üç yıl erken açmamız için bina tahsis etti. Kente yapılacak bir yatırıma destek verdi. Katkı koydu. Ama şunu da söyleyeyim. Biz belediyeye güvenip yola çıkmadık.”

Sonrasında kendisini yeni Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer'in aradığını, görüştüklerini anlatan Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, “Tepkiler ve üzerinde baskı olduğunu belirterek protokolü sonlandırmamızı istedi. Ben de durumu anlatıp kendisinin isteğini yerine getireceğimizi söyledim. Meslek Fabrikası'nı da biz istemedik kendisi önerdi. Vermese de olurdu ama önerdi. Ne isterseniz kabul dedik, kendisini rahatlattık. Ama bunca süre geçti, kimse gelin şu protokolü bozmak için şöyle bir yol izleyelim demedi. Bina hala bizde gözüküyor. Ne teslim ettiler, ne geri aldılar. Alacaklarsa alsınlar. Orada hala belediyenin bazı personelleri duruyor. Allah korusun onlara bir şey olsa bina bize ait olduğu için sorumlu oluruz. Kimseden bir talebimiz yok. İzmir'e bir değer kazandırmak istiyoruz. Bu konuda elimizi taşın altına koyduk. Destek veren sağolsun. Ama engel de olunmasın. Başkan Soyer ne isterse onu yapmaya hazırız. İmzala desin imzalayalım. Zaten bizim kendi arsamızda üniversite binası inşaatımız sürüyor. O eğitim yuvasını İzmir'e kazandıracağız” dedi.

Dr. Bektur bunları söylediği gün, konu belediye meclisine şu şekilde geldi:

“Mülkiyeti Belediyemize ait olan İzmir ili, Konak ilçesi, Kültür Mahallesi, 1068 ada, 1 no'lu taşınmazın üzerinde bulunan ve Kültürpark Şube Müdürlüğü tarafından kullanılmakta olan hizmet binasının, İzmir Tınaztepe Üniversitesi'nin Rektörlük ve akademik birimlerinin eğitim hizmetlerinde kullanılması amacıyla, 3 (üç) yıl süre ile İzmir Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsisine yönelik Belediyemiz Meclisinin 12/09/2018 tarihli ve 05.1037 sayılı Kararının, söz konusu binanın Kültürpark Fuar Alanında Belediyemizce verilen hizmetlere yönelik Belediyemiz İdari Birimlerince kullanılması planlandığından iptalinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.132825)”

Bu rapor oylandı ve Kocaoğlu'nun verdiği binayı Soyer geri aldı.

Karşılığında Meslek Fabrikası verildi mi diye araştırdım. Verilmediği sonucuna ulaştım.

Bektur'u tekrar aradım, “Benim karardan haberim yok, sizden öğreniyorum. Ne diyeyim hayırlısı olsun. Konu çok sıcak şimdi konuşmayayım” dedi.

Gelecek günler ne getirir ne götürür göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum