• Reklam
Miyase BÜLBÜL

Miyase BÜLBÜL


HASTALIKLAR BAĞIRSAKLARDA BAŞLAR

05 Mayıs 2019 - 16:17

HASTALIKLAR BAĞIRSAKLARDA BAŞLAR

 

Her insan, ister zayıf ister şişman olsun, bağırsaklarında 3 ile 15 kilo arasında saf olmayan katkılı, toksin dışkı maddesi taşır. Ancak bununla birlikte birçok kişinin bağırsakları, toksin maddeler, gaz, mayalanmalar, bakteriler, çürümüş, kokuşmuş maddeler gibi birçok sağlıksız unsurla daha fazla dolu olabilir.

İyi sindirilememiş besinler, (özellikle proteinler,) bağırsaklarımızdaki asit yükünü arttırır. Fazla asit bağırsak çeperlerine zarar verdiği için bağırsaklarda faydalı besin maddelerinin emildiği küçük bağırsak delikleri genişler.

Genişleyen deliklerden sindirilmemiş besinler, büyük protein parçaları kana karışır. Kana karışan bu büyük protein parçaları, vücutta kalıcı iltihaplanmalara neden olur, birçok hastalığın temelini atar.

Derler ki: Bağırsağımız öksürse biz hasta oluruz.

 

TEMİZ BAĞIRSAKLAR

 

Yapısı itibariyle beyne benzetilen, fiziksel ölüm olmasına rağmen çalışmaya devam eden (ölüm durumunda dahi dışkılama yapılabiliyor) bağırsakların düzenli boşalımla zehirli gazlardan, toksin atıklardan temizlenmesi genel olarak sağlıklı olduğumuzun işaretidir.

Kabızlık adını verdiğimiz bağırsağı boşaltamama durumu, sürekli olarak tekrarlanan yanlış beslenme düzeninden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Vücuda asit atık yükü bırakan gıdalar ağırlıklı bir beslenme biçimi, posalı, lifli gıdaların az tüketiliyor olması bu rahatsızlığa sebep olur.

Bağırsaktaki fazla asit yükü sizi sadece fiziksel olarak değil, ruhsal olaraktada etkiler. Mutsuz, yorgun, sürekli şikayet eden, negatif düşünen, depresyon yaşayan kişilerin bağırsakları hasta ve kirlidir.

Bağırsakların fazla asitten temizlenmiş, iyi bakterilere sahip, dışkılama işlemini düzenli yapabilen sağlıkta olması, alkali olması ile doğru orantılıdır.

 

HAYAT ALKALİDEN ASİDİZEYE YOLCULUKTUR

 

Hepimiz alkali doğuyor, asidik ölüyoruz. Vücutta bağırsaklarda biriken toksin oranı yaş aldıkça artarken vücudun yüksek asitle baş etme kapasitesi azalır. Yüksek asit başta şeker, yüksek tansiyon, kronik yorgunluk, kalp damar rahatsızlıkları, kemik rahatsızlıkları olmak üzere bir çok hastalığı başlatır.

 

PEKİ NE YAPACAĞIZ?

 

Sağlıklı yaşlanmayı, mutlu olmayı, umudumuzu kazanmayı, canlı olmayı, dinç olmayı istiyoruz. Bu en tabi hakkımız. Ancak bunun için ilaçlardan ve doktorlardan yardım almadan önce kendimiz için ne yapmalıyızı düşünmeliyiz.

 

VÜCUDUNUZA SAHİP ÇIKIN

 

Kendimize ve bedeninize dört elle sahip çıkmanız gerekir. Vücudunuzun çalışma düzenini, doğru sindirmin gerekliliklerini, besin değerlerinin niteliklerini, hücrelerin ne zaman, neyi ve nasıl istediğiniz öğrenmek ve vücudumuzu rahatlatmak için yapmanız gerekenleri yapmayı ihmal etmemiz gerekir.

Vücudumuza sahip çıkmak için öncelikle vücudun doğal dengesini bilmek gerekmektedir. Vücudun doğal haline ve çalışmasına nasıl yardım edebileceğimizi ancak böyle anlayabiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum