Miyase BÜLBÜL

    Miyase BÜLBÜL


    ÖDEMİM VAR

    20 Ağustos 2019 - 21:04

    En sık bacaklarda olmak üzere el ile ayaklarda da gelişebilen ödem özellikle pek çok kadının canını sıkmaktadır. Genellikle yaz aylarında görülür.

    Isı artışının damarların genişlemesine yol açması ve sonucunda da damar içinde dolaşan sıvının dokulara geçişinin kolaylaşması bunun nedenidir. Sıvının doku ve cilt arasında birikmesine ödem adı verilir.

    Menopoz, fazla kilo, yetersiz su içmek, fazla karbonhidrat tüketmek, yüksek tuz içeren besinler ve aşırı egzersiz ödemin başlıca nedenlerini oluşturur. Ancak ödem, bazı hastalıklar (böbrek, kalp yetmezliği, karaciğer problemleri, trioit bezi gibi) sonucu da oluşabilir. Bu durumda uzman bir hekime baş vurmak gerekir.

     

    ÖDEM ATILMASINA FAYDASI OLAN BESİNLER

     

    TAZE ANANAS

    Doğal detox olarak adlandırılan ananası sabahları aç karnına yiyerek üstüne ılık su içebilirsiniz veya öğün aralarında aynı biçimde tüketebilirsiniz. Ananasta bulunan bromelain maddesi selülit oluşturan proteinlerin parçalanmasına yararlı olur, böylelikle vücuttan su atımını arttırır. Ancak bu özelliği için konserve ananastan uzak durup, kendi doğal halini tercih ediniz.

    Sabah en fazla 2 küçük dilim ananas yedikten bir saat sonra kahvaltı yapın lütfen...

     

    TAZE NAR- TAZE NAR SUYU

    Taze nardan elde edilmiş nar suyu öğün aralarında ya da sabah kalkınca içilmelidir. Şeker hastalığınız varsa yarım bardak için... Organik olabilse daha iyi olur.

     

    MAYDANOZ

    Sabah kahvaltısında 1 büyük kase maydanozu, üstüne limon sıkarak tüketin. Kahvaltıya başlamadan önce iyice yıkanmış maydanoz yiyin ve mümkünse sapları ile beraber. Eğer yiyemeyeceksiniz 1 demet maydanozu saplarıyla beraber bir bardak ılık su ile blenderda ezin ve posasıyla içerek tüketin. Bunu günde 2 kez yapabilirsiniz, öğün aralarında.. Gereğinden fazla tüketmeyiniz, tansiyonu düşürür.

     

    TURP

    Turp yüksek oranda potasyum ve folat içeren doğal diüretik besinler arasındadır. Folik asit kanda homosistein seviyesinin azalmasında rol oynar. Bu azalma dolaşım bozukluğunu dengeler dolayısıyla ödemi önler. Haftada 1-2 kez turp tüketmek gerekir. Eğer gaz problemi yaşarsanız haşlayarak veya suyunu sıkarak tüketebilirsiniz.


    SALATALIK

    İçeriğinde beta kroten ve C vitamini bulunan salatalığın yüzde 96'sı sudur. Özellikle sıcak havalarda vücudun kaybettiği suyun yerine konmasında büyük rol oynar, ödemin atılmasını sağlar. Salatalığı içilen suya doğrayarak biraz bekletirseniz, antioksidan kapasitesi yükseleceğinden ödem tutulumunu önler.

     

    BİBERİYE

    Eğer herhangi bir sağlık sorununuz yoksa biberiye; ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağının çaylarını içmek de ödemin atılmasına yardımcı olur. Biberiyenin içeriğinde bulunan tanen, acı maddeler glikozit ve uçucu yağlar kan dolaşımını hızlandırıp ödem atılmasını kolaylaştırır.

     

    YABAN MERSİNİ

    A B C vitaminleri ile yüksek oranda lif içeren yaban mersini sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur ve bu sayede kabızlığı önler. Sindirimi hızlandırdığı için ödemin atılmasında fayda sağlar.

     

    SÜT YOĞURT KEFİR

    İçerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarının mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını önlerler. Her gün ortalama 2-3 küçük su bardağı içilen kefir veya süt, yoğurt; hem sağlıklı beslenme hem de ödem atma açısından çok önemlidir.

     

    KAYISI

    Potasyumdan zengin vücut sıvılarında sodyum potasyum dengesinin sağlanmasında yardım eden bir besindir. Günde ortalama 3-4 adet tüketmek vücuttaki ödemin atılmasını kolaylaştırır.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum