Evde yemek yediğim günler çok az! Hafta sonum hiç yok

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Manşet Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Hasan Çölmekçi’nin sorularını yanıtladı. AK Partili Başkan Zolan, yaptıklarını, hayallerini sıralarken özel hayatıyla ilgili bilgiler de aktardı.

    Evde yemek yediğim günler çok az! Hafta sonum hiç yok
    07 Kasım 2020 - 00:13 - Güncelleme: 07 Kasım 2020 - 11:39


    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Manşet Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Hasan Çölmekçi’nin sorularını yanıtladı. AK Partili Başkan Zolan, yaptıklarını, hayallerini sıralarken özel hayatıyla ilgili bilgiler de aktardı.

    10 Mart 2011'de, dönemin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin millletvekili adaylığına başvurmak için istifa etmesi üzerine, belediye başkanvekilliğini üstlenen Osman Zolan, 16 Mart 2011'de Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle başkanlık görevine getirildi.
    30 Mart 2014'teki yerel seçimler için Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi. Seçimler sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 2019 yerel seçimleri'nde AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı olarak tekrar Denizli Büyükşehir belediye başkanı seçildi.
    Başkan Zolan’a sorularımız ve cevapları şöyle:

     
    • Seçimlerde oyunuzu yükselterek tekrar başkan seçildiniz. Bunu neye bağlıyorsunuz?

             31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde bir demokrasi şöleni yaşandı ve milletimizin iradesi ortaya çıktı. Vatandaşımız bizlere güvendi ve bir kez daha yetki verdi. Bizler de almış olduğumuz bu görevle Denizlimizin menfaati noktasında koşmayı sürdürüyoruz. Denizlimize hizmet etme noktasında, tüm vatandaşlarımızla el ele yine aynı şekilde hiç ayrım yapmaksızın herkesi kucaklayarak güzellikler yapmaya devam ediyoruz.
             Bugüne kadar Denizlimizin kadim sorunlarını çözmek için 19 ilçe 616 mahallede girilmedik sokak, dokunulmadık insan bırakmadık. Her türlü sorunu çözmek için gece gündüz çalıştık. Çünkü 5 yıl önce Denizlili kardeşlerim bana güvenmiş, yetkiyi vermişti. O güvene layık olabilmek için gece gündüz çalıştık ve hizmet destanları yazdık. Denizlimiz artık parmakla gösterilen bir şehir haline geldi. Bundan sonra da Denizlimiz ile ilgili hayallerimiz, hedeflerimiz var. O güvene layık olabilmek için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.
             Görevde kaldığımız sürede hizmetlerin yanında gönüller de yaptık, bütün vatandaşlarımızla kucaklaştık. İnsanlarımızla sokakta, kahvede, makamda her yerde bir araya geldik, ne olursa olsun kapımız da gönüllerimiz de her zaman açık oldu. Denizlimiz kadirşinastır, kendine hizmet edene her zaman sahip çıkmıştır. Allah hepinizden razı olsun.

     
    • 9 yıldır görevdesiniz, bu sürede icraatları sıralarsak ilk 10’a hangileri girer. En önemli hizmetiniz hangisi? Yaptığınız en büyük proje hangisi?

                En büyük projemiz altyapı oldu. 'Bir şehirde altyapı yoksa o şehirde üste ne yaparsanız yapın hiçbir anlamı yoktur' düşüncesiyle Denizlimizde ihtiyaç olan bölgelerde yoğun bir altyapı çalışmasına girdik. Büyükşehir ile birlikte bugüne kadar içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu olmak üzere 6 bin kilometrenin üzerinde hat döşedik. Bu mesafe Denizli’den Çin Seddi'ne kadar uzanıyor. Eğer altyapı yatırımlarımızı yapmamış olsaydık, bugün şehrimize su veremiyor olacaktık. Yatırımlarımızla yüzde 60 olan kaçak kayıp su oranının önüne geçtik. Atık su arıtma tesisleri inşa ettik, yüzlerce sondaj açtık, insan eli değmeden içme sularını kontrol ettiğimiz SCADA sistemini hayata geçirdik. Kazanan Denizlimiz oldu.
             


    Bunların yanında alternatif turizmde şehrimize büyük katkıları olan Ege'nin en büyüğü Denizli Kayak Merkezimizi ve Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası projemizi hayata geçirdik. Yine Ege'nin en büyüğü olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Türkiye'nin en büyüklerinden olan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, otobüs terminalleri, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 17 adet köprülü kavşak, 14 adet yaya üst geçidi, binlerce km yol, otoparklar, sayısız yeşil alan ve park ve güneş enerji santralleri gibi sayfalara sığmayacak hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturduk. Hayata geçirdiğimiz 8 adet kapalı yüzme havuzu ve yüzlerce spor tesisimizle çocuklarımıza, gençlerimize, hanım kardeşlerimize 7'den 70'e isteyen herkese onlarca dalda ücretsiz spor kursları veriyoruz.



    Başkan Osman Zolan, kendisi gibi avukat olan eşi Berrin Zolan'ın iki kızı var: Esra ve Ceyda. Zolan çiftinin büyük kızları Esra da hukukçu. Esra Zolan Tok, hakimlik yapıyor. 
     
    • Evinize vakit ayırabiliyor musunuz?

    Şehrimizle ilgili işlerimiz bittikten sonra ancak eve vakit ayırabiliyorum. O da saat 22.00-23.00’ü buluyor. Evi bir nevi otel niteliğinde kullanıyorum. Enerjimiz bitmiş vaziyette eve gidebiliyoruz. Gittiğimizde de konuşacak dermanımız pek olmuyor. Ev ve çocuklarla eşim ilgileniyor. Başkan olmadan önce ev işlerine birlikte vakit ayırıp dışarıya çıkabiliyorduk.
     
    • Hafta sonlarınızı da mı ailenizle geçiremiyorsunuz?

    Bizim için hafta sonu diye bir şey de yok. Hatta hafta sonu daha da yoğun oluyoruz. Aniden 'bugün günlerden ne?' diye bir soru yöneltseniz bilemeyiz. Sadece ben değil gece gündüz çalışan başkanlar bilemez. Çünkü bizde pazartesi günü mesai başladı bilinci yok. Pazar günü de cumartesi günü de çalışmışsınızdır.
    • Eşinizle çocuklarınızla yemek yediğiniz olmuyor o zaman..

    Haftanın belki bir günü akşam yemeğini evde yiyebiliyorum. Gece bazen geç gittiğimizde tek başımıza evde yemek yediğimiz oluyor. Evde bakımımız çok şükür iyi. Haklarını ödeyemem. Her şey için herkese hesap veririm. Hesap veremediğimiz tek yer evinizdir. Eşime hesap veremem. Çünkü onlara vakit ayıramıyorum. Ama bunu da bilerek girdim. Eşim de buna alıştı. Sağolsun bu konuda anlayışlı.
     
    • Eve geç gidince yemekleri siz yapıyorsunuz herhalde..

    Yok canım.. Gittiğimde yemek hazır oluyor. Zaten ben yemek yapmasını hiç bilmem. Makarna bile yapamam. Yumurta kırabilirim ama.. (Gülüşmeler)

    YARIN: DENİZLİ'NİN EN BÜYÜK SORUNU NE?

    YORUMLAR

    • 0 Yorum