En büyük problemi çözüme kavuşturduk

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, röportajımızın ikinci bölümünde kent için yapılanları anlattı.

    En büyük problemi çözüme kavuşturduk
    08 Kasım 2020 - 01:22
    Denizli'nin AK Partili Belediye Başkanı Osman Zolan, kent merkezinde olduğu kadar, 19 ilçeye aynı eşitlikte hizmet götürmek için çaba sarfettiklerini söyledi. İşte röportajımızın so bölümü..
     
    * Sizce Denizli’nin en büyük sorunu nedir? İşsizlik mi, trafik mi, su mu, altyapı mı? Ya da başka bir şey mi? Çözümü nedir?

                Göreve geldiğimizde şehrimizin en önemli sorununu belirlemek için vatandaşlarımızla birebir anket başta olmak üzere birçok çalışma yaptık. Yaptığımız araştırmada kentimizin en önemli ihtiyacı "ulaşım" çıktı. Bu sorunu çözmek için bugüne kadar milyonlarca liralık yatırıma imza attık ve ulaşımda çığır açacak projeleri tek tek hayata geçirdik. Bu kapsamda Üçgen Köprülü Kavşakları, Zeybek Köprülü Kavşağı, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve çevre yolu ile Akhan virajı düzenlemeleri yaptık. Yakıttan ve zamandan büyük tasarruf sağlayarak can güvenliğini had safhaya çıkaran projelerimiz vatandaşlarımızdan tam not aldı. Bunların yanında Üçler mevkiinde 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu ile İzmir Bulvarı ile 29 Ekim Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayacak Yeni Cadde projesini tamamladık.


                Türkiye’de bir ilke imza atarak, teknolojik alt yapısı Denizli’de üretilen tamamen yerli ve milli Trafik Yönetim Sitemini hayata geçirdik. Projemiz ile şehir trafiğini tek bir merkezden yönetebiliyoruz. Trafiği daha da rahatlatmak adına kapalı otoparklar yaptık. Kamyon ve Tır Garajı projemizi hayata geçirdik, onlarca üst geçit ve kavşak düzenlemeleri ile trafiği daha güvenli ve konforlu hale getirdik. Toplu taşımada hayata geçirdiğimiz akıllı ulaşım ile büyük yol kat ettik. Bugün evimizden, işyerimizden çıkmadan belediye otobüsümüzün nerede olduğunu ulaşım portalımızdan an be an takip ediyor buna göre hareket edebiliyoruz. Çok şükür Denizlimizin trafiğini sürdürülebilir bir seviyeye çıkararak daha konforlu, ekonomik ve sağlıklı bir ulaşım hizmeti sunuyoruz.




    * Kalan süre içinde neler yapmayı planlıyorsunuz? Denizli halkına vereceğiniz bir müjde var mı?

                Göreve geldiğimiz ilk gün geleceğimizi inşa etmek için çalışmalarımıza başladık ve aynı heyecanla devam ediyoruz. Milletimizin bize emanetini en iyi şekilde korumayı ve bu emaneti en iyi şekilde yaşatmayı sürdürüyoruz. Bugüne kadar nerede neye ihtiyaç varsa yapmak için seferber olduk. Bize yakışan da bu oldu. Denizli'de taş üstüne, taş koyduysak bunu birlikte başardık. Çünkü bizim ortak sevdamız Denizli, ortak paydamız Denizli oldu, bu merkezde buluştuk.
                Sosyal belediyecilikte örnek olacak projelere imza attık. Sahip çıkılması gereken herkese sahip çıktık. Gençlere, çocuklara ve hanımlara özellikle sportif anlamda sınırsız imkanlar sunduk. Alt ve üst yapısıyla, kent girişleriyle, köprülü kavşaklar, üst geçitler, yeşil alanlar, spor tesisleri, sosyal ve kültürel donatılar, kısacası şehrin dokunulmadık hiçbir yerini bırakmadık. Avrupa'nın vizyon kenti hedefiyle çıktığımız bu yolda bugün dünyada parmakla gösterilen bir şehir olduğumuzu düşünüyoruz.



    * Pandemi döneminde çoğu belediyenin projeleri durdu. Sizin de bu konuda duran, yavaşlayan projeleriniz-hizmetleriniz neler? Bu dönemde belediyenin yaptığı sosyal yardımlar konusunda bilgi verebilir misiniz?

                Denizlimizin özellikle 2014 yılında Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte alt yapıdan üst yapıya, ulaşımdan yeşil alanlara, spor tesislerinden turizm yatırımlarına, sağlıktan kültüre kadar sayısız proje hayata geçirdik. Bir şehirde ne yapılması gerekiyorsa gecemizi gündüzümüze katıp projelerimizi hayata geçirdik, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu süreçte şehrimiz adeta başka bir boyuta geçti. Şehrimizin çok acil çözülmesi gereken tüm sorunlarına parmak bastık. Planladığımız yapısal yatırımlarımızın kat be kat üzerine çıktık. Alt ve üst yapı projelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki dönemi ise kültür ve turizm ağırlıklı bir şekilde planladık. Turizm yatırımlarımızı tanıtıp kendi kültürel değerlerimizi sunmak, Denizli’yi daha fazla tanıtmak istiyoruz. Şehrimizde yapılması planlanan müzelere yoğunlaştık.
                Bu yıl maalesef tüm dünya olarak büyük bir salgınla karşı karşıya kaldık. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak koronavirüs tedbirleri kapsamında öncelikle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı otogar, meydan, hal, stat, park gibi alanlarda hijyen ve temizlik çalışmalarımıza ağırlık verdik. Belediyemiz bünyesindeki otobüsler, hizmet binaları, spor tesisleri gibi birçok tesisin yanında esnafımızdan gelen dezenfeksiyon isteklerini de karşıladık. Sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık, evsizlere kalacak yer temin ettik. Sağlık çalışanlarımız ile eczacı ve eczanede çalışanlara ücretsiz belediye otobüsü hizmeti verdik. Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan doktor ve hemşirelerimize koruyucu sağlık ve hijyen seti sağladık.



                Vergi, harç ve para cezası alacaklarında banka hacizlerine ara verip, su kesintisi işlemlerini durdurduk. Büyükşehir Belediyemizin kiracısı olan ve genelgeyle geçici süreyle faaliyeti durdurulan işyerlerinden kira almadık. Ayrıca faaliyeti durdurulmasa da belediyemizin kiracısı olup da bu süreçten ekonomik olarak olumsuz etkilenen kiracılarımıza da kira erteleme, sözleşme uzatma gibi haklar tanıdık. Denizli genelindeki 2000 berber, kuaför ve güzellik salonlarına içerisinde maske ve dezenfektanın bulunduğu koruyucu set verdik. Tüm birimlerimizle birlikte denetimlerimize aralıksız devam ettik.
                Vefa Sosyal Destek Grubu’nda 250 personel ve 33 araçla yer alarak şehrimizde bulunan 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşıladık. İhtiyaç sahibi 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza gıda paketlerinin dağıtımını yaptık. Çalıştığı işyerleri kapanan, düzenli geliri ya da maaşı olmayan vatandaşlarımıza gıda yardımı ve maddi yardımda bulunduk. Büyükşehir Belediyemizden öğrenim yardımı alan 3 bin öğrencimizin öğrenim yardımı ödemelerine ara vermeden devam ettik. Sokak hayvanlarına yönelik düzenli bir şekilde besleme çalışmasını sürdürdük. Sokağa çıkma kısıtlamasında, sosyal medyada ve TV’lerde evde kalan vatandaşlarımız için spor ve geleneksel el sanatları dersleri verdik.



    * Herkesin bir hedefi vardır. Başkan olarak hedefiniz nedir. Görev tamamlandığında nasıl anılmak istersiniz?

    Kadim şehir Denizlimizin Belediye Başkanlığını yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve gurur olmuştur. Allah'ım bu görevi bana nasip etti, vatandaşlarımızın da teveccüh ve destekleriyle bugüne kadar hizmet ettik, son güne kadar da hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah. Ve bunu birlikte başarıyoruz. Bizim amacımız Hakk'ın rızasına kavuşmaktır. Onun için koşuyoruz. Dünyanın fani olduğu yerde bu görevler de fanidir. Onun için geride eser bırakmak gerekir, geride iz bırakmak gerekir, gök kubbede hoş bir seda bırakmak gerekir. Görevde kaldığımız son güne kadar "Şehrimize bir fazla eser daha nasıl bırakırız?" amacıyla çalışmalarımızı inşallah son güne kadar sürdüreceğiz. Tek hedefimiz vatandaşımıza hizmetkar olmaktır.


     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum