• Reklam

Bedensel engelli yüzücü hikayesiyle öğrencilere ilham veriyor

MANİSA'da, trombositopeni-radius yokluğu (TAR) sendromu ile dünyaya gelen bedensel engelli Sefa Yurtkölesi (27), okul okul gezerek öğrencilere motivasyon seminerleri düzenliyor. Her gittiği okulda çıkarıldığı masa üzerinde öğrencilere başarısının sırrını anlatan Yurtkölesi, öğrencilere ilham oluyor. Aynı zamanda milli yüzücü olan Yurtkölesi, öğrenciler tarafından ilgi görüyor.

Bedensel engelli yüzücü hikayesiyle öğrencilere ilham veriyor
18 Aralık 2021 - 11:53 - Güncelleme: 18 Aralık 2021 - 11:55
Şehzadeler ilçesinde TAR yokluğu sendromu ile dünyaya gelen yüzde 98 bedensel engelli Sefa Yurtkölesi, elleri ve ayakları tam gelişmediği için 5 yaşına kadar çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Tedavinin ardından ilkokula başlayan Yurtkölesi, eğitim hayatı boyunca zorlandı. Lisede, dünya çapında bedensel engelli yüzücülerin videolarını izleten beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle yüzme sporuna başlayan Yurtkölesi, hırsı, azmi ve çalışkanlığı ile önce Türkiye şampiyonu, daha sonra ise kıtalararası yüzme şampiyonasında bronz madalya kazandı. Engelleri tek tek aşıp milli yüzücü olan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün engelli kadrosunda memur olup, kendi parasını kazanan Yurtkölesi, yaşam hikayesini sol ayağıyla kaleme alıp, kitap yazdı. 6 ayda tamamladığı, engellerle başa çıkmanın yollarını ve başarısının sırrını anlattığı 'Hayatın Sefa'sı' isimli kitabının ardından okul okul gezen Yurtkölesi, öğrencilere motivasyon seminerleri düzenliyor. Kendisi için hazırlanan masanın üzerinden öğrencilere seslenen Yurtkölesi, anlattıklarıyla öğrencilere ilham oluyor.

'HAYAT HİKAYEMİ ANLATIYORUM'

Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, öğrencilerle bir araya gelen Yurtkölesi, seminerin ardından büyük ilgi gördü. Yurtkölesi, ayağıyla yazdığı kitabını yine ayağıyla imzalayarak, öğrencilere takdim ediyor. Seminerlerin ardından hayatına etki ettiği öğrencilerden olumlu geri dönüşler almasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Sefa Yurtkölesi, "Öğrencilere yaşadığım zorluklardan başarıya giden hayat hikayemi anlatıyorum. Hayat hikayemi öğrencileri sıkmayacak şekilde eğlenceli hale getirerek aktarıyorum. Özellikle de soru-cevap yaparak, gençlerinde konuşması ve benimle etkileşim kurmasından yanayım. Gittiğim okullardan olumlu geri dönüşler alıyorum. Beni dinleyen öğrencilerin büyük bir çoğunluğu da profesyonel olarak spora geçiş yapıyor. Okul müdürünün biri anlattı, 'Sefa sen geldikten sonra öğrencilerimizin hepsi farklı farklı branşlarda spora başladı' dedi. Sporun yanı sıra kültürel anlamda da öğrencilere destek oluyorum. Öğrenciler ben nasıl konuşmacı olabilirim, nasıl kitap yazabilirim diyor. Hem spor hem de kültürel anlamda öğrencileri olumlu yönde yönlendirebiliyorsam ne mutlu bana" diye konuştu.


 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum