Mordoğan'da fokların koyuna kazık çakıp, iskele kurdular

    Karaburun Mordoğan’da fok balıklarının yaşam alanı olan Ayıbalığı Koyu’na bir eğlence kulübü tarafından kurulan demir iskele tepkiye neden oldu. Hem de işletme, çevre gönüllüsü olmakla övünen Hande Yener'le açılış yapmış.

    Mordoğan'da fokların koyuna kazık çakıp, iskele kurdular
    13 Temmuz 2023 - 18:30 - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 - 19:12
    2019 yılında Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Karaburun’un doğal güzellikleri arasında yer alan Mordoğan Ayıbalığı Koyu’ndaki ‘For You Otuz Beş’ isimli işletmenin kurduğu demir platform tepkilere neden oldu.
    Koya ve denize yerleştirilen demir kazıklar üzerine oturtulan platformla birlikte mekan genişletilmiş durumda. Üzerinde şezlongların olduğu platformdan aynı zamanda denize girilmekte de kullanılıyor.



    HANDE YENERLİ AÇILIŞ
    Nisan ayında açılan işletmenin sosyal medya hesaplarındaki ilk fotoğraflarında söz konusu iskele yer almazken Haziran ayında paylaşılan fotoğraflarda iskelenin yer aldığı görülüyor. İşletmenin açılışında Hande Yener’in de yer alması dikkat çekti.



    CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ
    Akdeniz foklarının üreme alanı olan koya çakılan demir kazıklar ise vatandaşların tepkilerine neden oldu. İskele ilgili CİMER’e şikayette bulunuldu.

    ÇEVRE BAKANLIĞI İŞLEM YAPACAK
    Açıklama yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, işletmenin bulunduğu alanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetkisinde olduğunu belirterek “Konu şikayetle gelir gelmez Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir Müdürlüğü yetki alanında için ilgili kurumlarla görüşmeler yaptık. Öğrendiğimiz, bir ekip bu kaçak uygulama konusunda Karaburun’a gelip işlem yapacak. Konu yetki alanımızda olmasa da, foklara karşı sorumluluğumuz ve borcumuz olduğu için, Karaburun Belediyesi olarak kaçak uygulamayı -genişlemeyi, ilgili ve sorumlu devlet kurumumuzla paylaşmak üzere not edip kayda geçiriyoruz. Ayrıca konunun yine CİMER şikayetiyle Sayın Mehmet Özhaseki’ye ulaştırılmış anladığımız kadarıyla. Teşekkürler uyarı ve duyarlılığınız için" ifadelerini kullandı. 



    KENT KONSEYİ DE MÜDAHİL OLACAK
    Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Karaburun Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özer de bölgede incelemede bulunarak çalışma başlatacaklarını bilgisini verdi. Özer “Orası Akdeniz foklarının dinlenip, ürediği bir alan. Karaburun Yerel Fok Komitesi o bölgede fokları izlemek için çalışma yaptı. Doğal yapıya ne derece zarar verildiğini belirleyebilmek için Karaburun Kent Konseyi alanda inceleme yapacak” dedi.  (egedesonsöz)


    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Volkan doğan
      4 ay önce
      Daha leş bi yer yok sakın gitmeyin, mutfağında head cheflik kısa bi süre yaptım it yemez fritöz deki yağlar zif bildiğin. İşletmeciler sıkıntılı tipler kafalarındalar, her anlamda rezil olursunuz başınıza bi işgelebilir. Gitmeyin :)