• Reklam

AK Partili Başdaş'tan Tugay'a Otopark tepkisi:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda Çankaya Katlı Otoparkı’na ilişkin yaptığı açıklamada, ‘yıkmak zorundayız’ dedi. Tugay’ın ‘yıkım’ açıklamasının ardından AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş'tan tepki geldi.

AK Partili Başdaş'tan Tugay'a Otopark tepkisi:
15 Mayıs 2024 - 13:09

Yaşadığım en üzücü olaylardan birisi diyerek söze başlayan Tugay, “Maalesef bütün süreçler bitmiş. Riskli yapı kararı alınmış, arkasından itirazlar görüşülmüş, mahkeme aşaması istinaf dâhil hepsi tamamlanmış. Artık orayı yıkmak dışında bize kalmış hiçbir seçenek yok. Karar yüzde 100 kesinleşmiş. Dedik ki bina riskli yapı. Orada zorla tutalım diyemezsiniz. Biz güçlendirme yapsak ya da yeni otopark yerleri belirleyerek çözüm bulsak diye düşünüyorduk ama orayı boşaltmazsak ve gereğini yapmazsak biz suçlu duruma düşüyoruz. Çaresizce ve üzülerek söylüyorum ki, otoparkı boşaltmak ve en kısa zamanda yıkmak zorundayız. Yeni otopark alanı için arkadaşlarımızın çalıştığı seçenekleri gözden geçireceğiz. İhtiyaçların en kısa zamanda karşılanması için çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

Tugay’ın ‘yıkım’ açıklamasına tepki AK Parti Konak İlçe Başkanından geldi.

 

“ALTERNATİF SUNMADAN YIKIM OLMAZ”

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet  Sait Başdaş “ Burası Kemeraltı'nın otopark ihtiyacını yüzde altmış karşılayan otopark. İki bin yirmi yılındaki depremde hasar gördüğü iddiasıyla yıkılmak istiyor. Büyükşehir Belediyesi iki bin yirmi yılından beri her gün buraya üç dört bin araç alıyor. Büyükşehir Belediyesi iktisadi düşüncesi insan hayatından daha mı önemli? Seçimden önce hiçbir şey yapmıyorsun. Seçimden sonra seçim biter bitmez burayı tahliye kararı alıyorsun. Büyükşehir Belediye Başkanı'na buradan sesleniyorum. İki bin yirmi yılından beri bir alternatif sunmadan bir yer göstermeden kemer altını bitirmek mi istiyorsunuz?

“ÜÇ GÜN OTOPARKI KAPAT KEMERALTI’NIN HALİNİ GÖR”

Kemeraltı’nın işleyişinde katlı otoparkın katkısını hatırlatan Başdaş “Üç gün burayı kapatın bir de öyle karar verin Kemeraltı işleyişi tamamen durur.  Biz de diyoruz ki önce sağlam bir firmadan bir karot kestiği al.Bilinmiş bir yerden olsun. Çakma bir firmadan değil. Ya da aldığın karotu hangi firmadan aldığını gelip bu esnafa bildir. Bilsinler bu firmadan karot alındı.”

 

“KEMERALTI’NI BİTİRME HAKKINIZ YOK”

İl Başkanı Başdaş önce katlı otopark için alternatif çözüm üretilmesi gerektiğini ifade ederek “Büyükşehir Belediye Başkanı'na yeni seçilmiş Sayın Cemil Tugay'la Sayın Konak Belediye Başkanı Nilüfer Hanım'a sesleniyorum. Önce gelin buranın alternatifini bulun. Daha sonra eğer gerçekten depreme dayanıksızsa biz de sizinle birlikteyiz.Ama bakın hala otopark işliyor. Ve bugün en az dört bin araç girdi çıktı. Madem depreme dayanıksızsa üç yıldır buraya her gün niye dört bin araç alınıyor? Bu kadar insanı mağdur etme hakkınız yok.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum