Sahipli köpek tarafından ısırılan anne şikayetçi oldu

    İzmir'in Urla İlçesi Bademler Mahallesinde cafe işleten iki çocuk annesi Çağla Güliz Yönder, komşusu Gökben Ö.'in beslediği köpek tarafından sol dizinden ısırıldı. Yönder, avukatı Bahar Uluhan aracılığıyla savcılığa dilekçe verdi,  köpeğin sahibinden şikayetçi oldu.

    Sahipli köpek tarafından ısırılan anne şikayetçi oldu
    13 Mart 2024 - 13:03
    Olay, geçtiğimiz yıl 1 Aralık 202'te Bademler Mahallesi  15003 Sokak içerisinde meydana geldi. Mahallede ailesiyle birlikte cafe işleten Çağla Güliz Yönder, olay günü sokakta yürürken, komşusu Gökben Ö'inbeslediği ve bağlı olmayan köpeği tarafından saldırıya uğradı.Kangalkırması cinsindeki köpek, genç kadının sol bacağına dişini geçirip ısırdı.Yönder, bağırıp yardım istedi.Ardından, götürüldüğü Urla DevletHastanesi'nde, kuduz aşısı oldu, yarası temizlendi.Avukatı BaharUluhan aracılığıyla Urla Cumhuriyet Başsavcılığına, 'Hayvanın tehlikeyaratabilecek şekilde serbestbırakılması' , ' Taksirle yaralama ' suçlarından dava açılması için şikayet dilekçesi verdi.



    Avukat Bahar Uluhan, dilekçesinde '' Müvekkilim  Bademler'de  Urliva isimli cafeyi işletmektedir.Yaşadığı köyde herkesçe tanınan, sayılan, sevilen bir esnaftır.Kimseyle husumetli olmadığı, herkesle ilişkilerinin iyi olduğu köyde yaşayanlar tarafından bilinmekte. 1 Aralık 2023 tarihinde sokakta yürürken Gökben Ö. isimli kişinin beslediği ve barındırdığı fakat sorumsuzca dışarıda bıraktığı köpektarafından ısırılmıştır. Bunun üzerine müvekkil derhal Bakanlığı UrlaDevlet Hastanesi acil servisine gitmiş, ilk tedavisini yaptırmış ve düzenli aralıklarla kuduz aşısı olarak tedavi olmuştur. Köpeğin saldırgan olduğunu, sahibi
    tarafından ihmal edildiğini bilen ve gören tanıklar mevcuttur talebiniz halinde tanıklık yapmaya hazırdırlar. Acil serviste girilen hastane kaydı ve kuduz aşılarının kayıtları ektedir.Gökben Ö, beslediği köpeklerle ilgilenmeyip, hiçbir zaman gerekli güvenlik önlemlerini almayıp, köpekleri başıboş şekilde sokağa bırakmaktadır.Bu sebeple çevrede yaşayanları tehlikeye sokmakta ve bu sorumsuzluğu sebebiyle mahalledeki çoğu kişinin rahatsız olmasına, korkmasına sebebiyet vermiştir. Şikayet edilen kişinin çevresinde yaşayan kişiler ve başıboş köpek tarafından kovalanan, zarar gören herkes bu yaşananolayları talebiniz halinde anlatmaya, tanıklık yapmaya hazırdır.Olayın şokunu hala üzer,nden atmamıştır.Şüpheli hakkında dava açılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz'' dedi.



    Olayın mağduru olan kendisinin de bir çok hayvan bakıp beslediğini belirten Çağla Güliz Yönder , ''Bizim üst sokağımızda yaşayan komşumuz olan şüpheli taşındığı zaman orada bulunan köpekleri sahiplenmiş, kimi zaman bahçesinde bakıyor, kimi zaman sokağa bırakıyor. Köpekler belki de önceden şiddet gördükleri için o bölgede çeteleşmiş durumdalar.


    Yürüyüş yapmak veya bisiklete binmek mümkün değil. Hemen yan tarafında bulunan butik otele gelen müşteriler de köy hayatını yaşamak için geliyor ama yürüyüş bile yapamıyor.Benim başıma gelen olay aynı sokakta oturan başka kişilerin başına da gelmiş. Okula giden çocuğu kovalamışlar, çocuk artık tek başına durağa yürüyemiyor. Köyde yürüyüş yapan arkadaşlarımız o sokaktan geçemiyor.Aynı çeteleşme durumu okul bahçesinde de var. Hatta okula gelen çocukların elinden sandviçlerinibile kaptıkları için şikayete söz konusu oldu ve ilçe milli eğitim müdürü geçtiğimiz günlerde köye geldi. Benim kafemin çevresinde bulunan başka bir grup köpek de müşterileri rahatsız ediyor, her sabah kusmuk, kaka ve vücut parçaları temizliyorum. ( dişler ve bütün ağız bile süpürdüm) Bu olay halk sağlığı sorununa dönüşmüş durumda. Bir kısım köylü ve esnaf abartılı şekilde hayvansever olduğunu iddia ederek köylüyü tehdit ediyorlar. Benim başıma gelen olayda da köpeğin sahibi telefon ederek şikayeti geri çekmemi , bütün hayvan hakları temsilcilerini köye çağırmakla tehdit etti. Çözümün bu köpeklerin belli bir alana toplanıp orada bakılması, mutlaka kısırlaştırılması ve bir daha köye köpek bırakılmaması olduğunu düşünüyoruz. Köy ölçeğinde bunu yapacak güce sahibiz.Isırılma olayından beri hiçbir sokak köpeğine yaklaşamıyorum. Aşı dönemi halsizlik de yaşadım, gereksiz civa yüklemesi de almış oldum. Çocuklarımız için de endişeliyiz.Kendi köpeklerimiz de var, iyi bakılıyorlar ve kesinlikle sokağa bırakılmayıp tasmasız da dolaştırılmıyoruz. Hayvan düşmanı değilim.Köpeğin sahibinden şikayetçiyim ''dedi. Savcılık henüz şikayetçinin ifadesini almadığı öğrenildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum