Gazeteci Sezer Altan: Çanakkale'nin şansı 'Mehmet Öngen'

    Gazeteci Sezer Altan: Çanakkale'nin şansı 'Mehmet Öngen'

    2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken, Adayların belirlenme yöntemleri tekrar gündeme geliyor. Bu konuda cok şey söylenebilir ama benim düşüncem özetle şudur:

    Gazeteci Sezer Altan: Çanakkale'nin şansı 'Mehmet Öngen'
    13 Aralık 2023 - 12:26
    Aday belirlemedeki en önemli kriter, adayın, seçim bölgesinde sevilen sayılan, toplumun her kesiminden kabul gören, işinde başarılı, sosyal ve ailevi özellikleriyle örnek olacak kişiler olmalıdır.

    Seçilecek kişinin geçmişinde önemli projelere imza atması, başarısını çevresine kanıtlamış olması gerekmektedir. Özetle, çalışan, üretken, vizyoner, girişimci ve toplumda öncü- örnek gösterilmesi partinin de geleceği açısıdan çok önemlidir. Bu kişiler diğer parti seçmenlerinden de oy alabilecek adaylar olmalıdır.

    Bütün bu kriterlere bakınca çok uzun zamandır tanıdığım, attığı her girişim adımını takip ettiğim bir isim olan avukat Mehmet Öngen Cumhuriyet Halk Partisinden Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi 2024yerel seçimlerinde bir iddiası var. CHP diyor ki “Bizim hedefimiz yalnızca belediyeleri almak değil oyları da arttırmak. Bu hedefe ulaşmak için Mehmet Öngen en doğru aday olduğunu düşünüyorum.
     
    30 yıldır bölgesinde avukatlık yapan, aynı zamanda hem Çanakkale’nin hem de Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden biri olan Mehmet Öngen’in hayatı tam bir mücadele ve başarı öyküsü. Öngen hedefine hep başarıyı koymuş. Bugüne kadar girdiği bütün işlerde başarılı olmuş. İşini tutkuyla yapan birisi..

    Hayallerinin peşinden gidince doğduğun topraklara ve bölgene neler kazandırabileceğinizi ispatlarsınız. Bazıları lider doğar hep yeniliğin farklılığın peşinden gider.
    İlklerin adamı olur. Mehmet Öngen de hayallerinin peşinden gitmiş, yaşadığı bölgeye değer katmış, bugün dev bir kuruluşu yönetmektedir.

    Öngen’in en büyük özelliği hayalini kurduğu ve el attığı her işte yılmaz bir mücadele vermesi ve sonunda başarıya ulaşması. Öngen, Kazdağlarının yılmaz bekçisi, sevdalısıdır. Çeyrek asırdır bir dünya kültür mirası olan Kazdağları'nı koruma ve planlı geliştirme mücadelesinin içindedir. Kısa adı "KAZOD" olan Kazdağı Otelciler Derneğinin başkanlığını yapıyor. Dünyanın 200 Eko Sisteminden Biri Olan Kazdağları'nın bir turizm destinasyonu olarak tescil edilmesini sağlamış bir isim... Mehmet Öngen’in Çanakkale Belediye Başkanlığına adaylığını koyduğunu duyunca kazanması durumunda Çanakkale için büyük bir şans olacağını bilmek zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Yeter ki algı değil liyakata değer verilsin.
     
    Son söz; Değişim ateşi yakarak çıktığı bu yolculukta bilgi, birikim ve tecrübelerini Çanakkale için harcamasını diliyorum. Liyakat kazansın Çanakkale kazansın Türkiye kazansın. Av.Mehmet Öngen'e siyasi hayatında başarılar diliyorum.Bir mum yakıp yolumuzu aydınlattığı, bizlere örnek olduğu için kendisini kutluyorum.

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Erhan sargın
      4 ay önce
      Gerçek anlamda başırılarla dolu bir geçmiş .Yönetimine talip olduğu her işde başarı sağlamış elle aldığı her konuda özveri ile çalışıp başarı sağlamış biri. BUNUN anatarı ise Halk ile her zaman iç içe olup fikirlere değer vermesinden geliyor diye düşünüyorum. Kendisinde gördüğüm Çanakkale konusundaki heycanını ürettiği projelere yansıtacağı düşünüyorum. Her adayı inceleyin ismine veya etiketine değil geçmişte olan başarıları ile değerlendirin.