Başkan Arda: Hainlerle çalışma şansım yok!

    İzmir'in Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, çok önemli ve ses getirecek açıklamalar yaptı. Başkan Arda, partisi içinden kendisine yöneltilen eleştiriler ve görevden alınacağı söylentileri için ağır konuştu.

    Başkan Arda: Hainlerle çalışma şansım yok!
    24 Ağustos 2020 - 01:41 - Güncelleme: 24 Ağustos 2020 - 02:03
    BÖLÜM 4
    Manşet Türkiye İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Hasan Çölmekçi'nin sorularını cevaplayan Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda, "Belediyeyi ben yönetiyorum. Herkes görev ve sorumluluğunu bilecek" mesajı verdi.


    * Bu kadar icraata rağmen kendi partiniz CHP'nin ilçe örgütünden eleştiri alıyorsunuz, neden?

     
    * Valla arkadaşlara sormak lazım. Ben bir defa ilk baştan şunu koydum. Burayı ben yönetiyorum. Ben belediye başkanı olarak seçildim. Belediye başkanı ayrı seçimle, ayrı oyla seçiliyor. Bana Gaziemir diyorki burayı sen yöneteceksin. Meclis üyelerine de siz karar organısınız diyor. Ama bu görev tanımlarına göre hareket etmiyor insanlar. Meclis üyesi de burayı yönetmeye çalışıyor. Siyasi partiler de burayı yönetmeye çalışıyor. Ben kesin çizgi çektim. İlçe başkanı, ilçe yönetimi siz ilçeyi yöneteceksiniz. Burayı ben yöneteceğim. Burayla ilgili isteğiniz olabilir, öneriniz olabilir, eleştiriniz olabilir ama buraya yani bana gelecek. Siz kafanıza göre burada bir müdürü arayıp “şunu şöyle yap, bunu böyle yap” diye ne istekte bulunabilirsiniz, ne hesap sorabilirsiniz, ne yerini değiştirebilirsiniz. Ama işte böyle gelmiş bugüne kadar. Ben bunların hepsine set çektim. Herkes sınırlarını bilecek. Belediye meclis üyeleri karar organısınız. Meclise gelirsiniz. Önünüze gündem geliyor. Komisyonlarda görev alırsınız. Komisyonlarda görev yaparsınız, fikrinizi söylersiniz, karar verirsiniz. O kararlar meclise gelir tartışılıp oylanır. Siz burada kalkıp bir müdüre, bir başkan yardımcısına emir veremezsiniz. Şimdi burada herkes sınırlarını bilirse, görevlerini bilirse hiçbir problem olmaz. Ama eski alışkanlıklar nüksettiğinde sıkıntılar yaşanabiliyor.
    Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ni en iyi temsil eden belediye başkanlarından birisi olduğumu düşünüyorum. Vicdanen rahatım.
    Ben mesela hiçbir yere çiçek göndermiyorum. 15 aydır çiçek faturası sıfıra yakındır. Bir tane cenazeye çiçek, bir tane düğüne çelenk gitmez. Halil Arda gider oraya. Gitmediği yere de çiçek yollamaz.
     
    * Bir de görevden alınacağınız konusu var. Yani sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğiniz, bu yüzden hakkınızda dava açıldığı, sonucunda görevden alınacağınız söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiniz mi? Nereden çıkıyor görevden alma söylentileri?
     
    * Onların hiçbirisi beni paylaşımım değil bir defa. Hepsi iftira. Benimle ilgisi olan şeyler değil. Ortada zaten doğru düzgün bir şey yok. Kağıtlarda bir şey var. Onun dışında bir şey yok. Hiçbirisi bana ait olmayan şeyler. Zaten benim belediyeciliğimle ilgili hiçbir şey söyleyemiyorlar.
    15 aydır belediye meclis toplantıları canlı yayınlanıyor, izleyin. Nezaket orayı bir defa terketmiş mi? Bir kişinin sözünü kesmiş miyim? Bir tek Temmuz meclisinde bir şey oldu. Faaliyet raporu görüşüldü. Dilek temennilerinde yeter dedim artık, meclisi kapattım. Herkes sınırsız konuşuyor. Herkes eteğindeki taşı döksün. Belediyecilikle ilgili bir şey söylemiyorlar. Şimdi AKP Grup Başkanvekili önerge vermiş. Kamyonlar kaç paraya alındı? Kaç para kullanıldı? Ne kadar kredi taksidi ödeniyor? Bugüne kadar kaç kilometre yol yaptılar? Ne kadar yakıt yaktı? Kasko ne kadar? Trafik sigortası ne kadar saçma sapan bir şey önerdi. E arkadaş bu kamyonun alımı meclisten sizin de oy verdiğiniz oybirliğiyle çıktı. Oybirliğiyle kredi alma yetkisi verdiniz. İki ay boyunca İller Bankası'na gittim geldim. Yazışmalar yaptık. İller Bankası kredi vermedi. Gittim. Türk Ekonomi Bankası bize tek kredi veren yer. O da uygun bir kredi verdi. Kredi bir saniye durmadı hesabımızda, çünkü hesaplarımızda haciz var. Kamyonu Devlet Malzeme Ofisi'nden aldım. Kamyonun üstündeki o donanımlı hidrolik donanımı Devlet Malzeme Ofisi yaptırdı. Bana Devlet Malzeme Ofisi teslim etti. Bana şimdi diyorlar. Kamyonları niye geç aldın?
    Bir defa ortada terör suçu yok, bir şey yok. Mahkememiz var 17 Aralık'ta. Hiçbir şey çıkmayacak ama burada her şeyin önünü kestim ben. İşten attığım CHP'li var. Kadın müdürüne 5 kişinin önünde küfür eden adam… Kadına şiddetin konuşulduğu bir dönemde benim belediyemde başka bir bölüme sürülerek cezalandırılamaz, işsiz kalarak cezalandırılır. Çıkardım.
    Bir başka park bahçeler müdürümüzü dövmeye kalkan araya giren olmasa kadın dayağı yemişti. 40 yıllık CHP'li bir aileden geliyor. İsterse bana bir daha oy vermesin. Ama onlar bu kurumda çalışamaz.
     
    Barıştan, uzlaşmadan yanayım. Diyalogdan yanayım. Diyalogla birçok şeyi çözdüğümüzü zaten hayatımız boyunca gördük. bir o kadar da sert ve bir o kadar da inatçı bir adamım. Haksızlığa, yanlışlığa, tahammülüm asla yok. Geçmişte başkana kötü konuşmuşlar. 2 gün sonra haha hihi birlikte olmuşlar. Benim kitabımda öyle bir şey yok. Benim kitabımda o adam çizilir, köşesine çekilir. İhanete bende yer yok. Hainlerle çalışma şansım yok. Beni tanımadan, burada yaptığım bir işle ilgili, benimle ilgili haksız haber yapan gazeteci 5 yıl bu kapıdan içeriye giremez.
    BİTTİ

    YORUMLAR

    • 0 Yorum