Geleceğin milli yüzücüleri Aliağa'da Atatürk için kulaç attı

    Geleceğin şampiyon yüzücüleri, Aliağa’da Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Atatürk’ü Anma Yüzme Yarışması’nda bir araya geldi.

    Geleceğin milli yüzücüleri Aliağa'da Atatürk için kulaç attı
    19 Kasım 2023 - 16:13
    Aliağa Belediyesi tarafından Örnekkent Mahallesi’nde projelendirilerek kısa sürede faaliyete geçen Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi içerisindeki yarı olimpik havuzda organize edilen yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Tatlı bir rekabetin yaşandığı yarışlarda renkli görüntüler ortaya çıkarken aileler de sporcuların heyecanına tribünden ortak oldu. Yarışma sonunda düzenlenen törende sporculara ödül ve madalyalarını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar takdim etti. Başkan Serkan Acar, yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür ederek eğitim ve spor hayatlarında başarılar diledi.  

    Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi'nde tatlı rekabet

    Aliağa Belediyesi’nin katkıları ve AGM Spor Kulübü’nün organizasyonuyla yarı olimpik havuzda gerçekleştirilen yüzme yarışlarına 7 kulüpten 7-14 yaş arası 348 lisanslı yüzücü katıldı. İzmir kulüplerinin katıldığı yarışlarda AGM Spor Kulübü, Aliağa KZY Spor Kulübü, Kahraman Spor Kulübü, Mavi Ege Yüzme Spor Kulübü, Okyanus Kolejleri Spor Kulübü, Mavi Kulaçlar Spor Kulübü ve Bergama Belediyesi Spor Kulübü sporcuları dört stilde dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

    İzmir kulüplerinden Aliağa Belediyesi’ne teşekkür

    Atatürk’ü Anma Yüzme Yarışması’na katılmaktan ötürü mutluluk duyduklarını ifade eden Okyanus Koleji Spor Kulübü Antrenörü Serhat Sezersan, “Yüzme yarışlarının düzenlenmesine destek ve katkı sağlayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a, Aliağa Belediyesi çalışanlarına ve antrenör arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yarışmada ve yarışma öncesinde hem çocuklarımız hem de velilerimiz için her şey çok güzel düşünülmüş. İyi ki buradayız” dedi.

    Yüzme sporunun geliştirilmesi adına Aliağa’da çok güzel bir yarışma gerçekleştirildiğini belirten Mavi Kulaçlar Spor Kulübü Başantrenörü Deniz Öztürk Acuner, “Yüzme sporunun geliştirilmesi adına Aliağa’da sporcularımızın ulaşımı ve beslenmesinden ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar tüm incelikler düşünülmüş. Bunun gibi güzel etkinlikler çocukların spora bağlanması için çok önemli. Alınan madalyalarla hem çocukların hem de velilerin yüzme sporuna olan bakış açısı olumlu yönde değişecektir. Kulüpler olarak, Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi gibi tesislerin daha da artmasını temenni ediyoruz” dedi.

    Yüzme yarışlarının çocuklar için iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen Mavi Ege Yüzme Spor Kulübü Başantrenörü Hülya Afyoncu, “Aliağa’da yapılan Atatürk’ü Anma Yüzme Yarışları’na katıldığımız için çok mutluyuz. Organizasyonu düzenleyen Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

    Hem sporcular hem de aileler için güzel bir organizasyon olduğunu ifade eden İzmir Kahraman Spor Kulübü Yöneticisi Turgay Cansever, “Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen Atatürk’ü Anma Yüzme Yarışları’nda kıyasıya bir mücadele sergileyen tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Hem sporcularımız hem velilerimiz için güzel bir gün oldu. Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’nin büyüklüğü ve tribünlerinin de olması yarış keyfini artırdı. Yarışmayı organize eden Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Aliağa’nın sporla yaşayan bir şehir haline geldiğini belirten Aliağa KZY Spor Kulübü Fırat Arslan, “Kulüp olarak Aliağa Gençlik Merkezi’ndeki yarı olimpik yüzme havuzunda yüzme kurslarımız devam ederken Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’ndeki yarı olimpik havuzda da yüzme yarışlarına katılıyoruz. Bu bizler için çok büyük bir nimet. Tüm bu imkanlardan yararlanarak Aliağa’dan çok iyi yüzücüler ve sporcular çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

    Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Yüzme Yarışları’nda yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Bergama Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Fırat Ağrak, “Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi çok güzel bir tesis olmuş. Bizim için çok güzel ve keyifli bir yarışma oldu. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.    



    “Çocuklarımıza eğitim ve spor hayatlarında başarılar diliyorum”

    Yarışma sonunda düzenlenen tören ile sporculara ödül ve madalyalarını takdim eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise şunları söyledi: “Bu yıl cumhuriyetimizin 100.yılını hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılı tüm yurtta olduğu gibi Aliağamızda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bugün, Ulu Önderimiz, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anma yüzme yarışlarında bir araya geldik. Cumhuriyeti kurup bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle yad ediyoruz. Bugünün bizim için bir anlamı daha var. Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’mizin temelini geçtiğimiz yıl aralık ayı sonunda atmış, bu yıl ekim ayında da tesisi faaliyete geçirdik. Yüzme yarışları ile Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’mizdeki ilk yarışmamızı da gerçekleştirmiş olduk. Hem Aliağamıza hem bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu anlamlı günde bizlerle birlikte olan kulüplerimize, geleceğin milli yüzücülerine, eğitmenlerimize, hakemlerimize ve her daim yanımızda olan, çocuklarımızın geleceği için en büyük katkıyı koyan değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm çocuklarımıza eğitim ve spor hayatlarında başarılar diliyorum”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum