Başkan Soyer'le kavga etmem!

    Manşet Türkiye'nin sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile uyumlu çalıştığını belirterek, "Kimse kavga beklentisine girmesin" dedi.

    Başkan Soyer'le kavga etmem!
    25 Ocak 2020 - 00:50 - Güncelleme: 01 Şubat 2020 - 23:00

    10 aydır İzmir'in Konak ilçesini yöneten Belediye Başkanı Abdül Batur, bugüne kadar yaptıkları, yapacakları projeler, hedefleri ve heyecanlarını Manşet Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Hasan Çölmekçi'ye anlattı.

    KONAK BANA HEYECAN VERİYOR

    4 dönem Narlıdere belediye başkanlığı yapmama karşın Konak'ta yeniyim, yani ilk dönemim. Narlıdere benim dostlukların, insanlığın olduğu bir ilçe. Narlıdere ilk belediye başkanlığımdan bugüne büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadı. Tam yaşanası bir ilçe oldu. Konak'ta sıfırdan başlamış gibiyim. Bugüne kadar tespitlerim şu.  Konak, hizmete aç ve değişimi dönüşümü hasretle bekleyen bir ilçe. Genel başkanımız ve genel merkezimiz tarafından Konak'a atanmamın, aday gösterilmemin nedeni belki de; Narlıdere'de gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşümü burada da hayata geçirmektir. Konak'ta yapılacak çok iş var. Özellikle sırt ve kenar bölgelerin değişime ihtiyacı var. Konak'ta 10 ayda yaptıklarım ve yapacaklarım bana heyecan veriyor.

    NARLIDERE MODELİNİ UYGULAYACAĞIZ

    Konak’ta kentsel dönüşümde Narlıdere modeli başladı. Yerinde dönüşüm yapacağız. Bu modelde her türlü sözleşmeyi ve anlaşmayı vatandaşla belediye olarak biz yapacağız İlk planlamayı Gültepe'de yaptık. Planlarımız şimdi Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. Onaylanır onaylanmaz sözleşmeler imzalayıp yapım çalışmalarına başlayacağız. Kadriye mahallesi, Çimentepe'nin olduğu Beştepeler bölgesi için de planları revize etmeye başlayacağız. Temmuz’da da buralara başlayacağız. Konak eskimiş yenilenmesi gereken bir ilçe. Biz de tecrübemizle Konak’ı yenileyeceğiz. Muhakkak bu dönemimiz içinde değişime dönüşüme başlayacağız. Başlamak bitirmektir.
    Narlıdere bugün prim yapıyorsa, vatandaşlar tarafından ilgi odağı, tercih noktası oluyorsa yaptığımız planlama yüzündendir.

    abdulrop1.JPGNARLIDERE BETONLAŞMADI, YEŞİL ALANI ARTTI

    Narlıdere'de baktığınız zaman nüfus başına yeşil alanın ne kadar olduğu kriterleri önemlidir. Dünya standardında 7 metrekare olan kişi başı yeşil alan miktarını biz Narlıdere'de 14 metrekareye çıkardık. Biz kentsel dönüşüm planlamalarında, sosyal donatı, yeşil alan, spor tesisi, oyun alanı... hepsini gözönünde bulundurduk, yeşil alan miktarını artırdık. Narlıdere planlarına sadık kalarak yürüdü. Kimseye ayrıcalıklı bir plan yapmadık.

    İZMİR'İ ÇİN SEDDİ KUŞATIYOR

    Narlıdere nefes alan bir ilçedir. Dikkat ederseniz Karşıyaka'dan başlayıp Güzelyalı'ya kadar hemen Körfez'i çevreleyen bir Çin Seddi vardır. Ama Narlıdere'ye gelince durum değişir. Ayrık nizam vardır. O Körfezimizden gelen, güneyden gelen meltemi alacak şekilde bir planlama anlayışı vardır. Ve otopark problemi de parsel bazında çözülmüştür. Keşke her yerde bizim yaptığımız gibi yapılsa. Hiç bir yeşil alanı imara açmadık. Bölgesel yapılan planlama anlayışına karşı çıktık ve mücadele ettik, mahkemelere gittik. En önemlisi de otoyolun deniz tarafına bakan kısmı yüksek yapılara açmadık. Biz oraya koruma planı yaptık. 3. Derece Doğal SİT ilan edilmesini sağladık. Orada sadece 3 dönüme bir bina yapılabiliyor.

    abdulrop3.JPGDİKEY YAPILAŞMAYA İZİN VERMEM

    Dikey yapılaşmaya hep karşıyım, bunu da her toplantıda dile getiriyorum. Ben kente mimar gözüyle bakıyorum. Konak'ta dikey yapılaşma kentin siluetine sıkıntı oluşturur. Bu kent daha önce 2004 yılında bir karar vermiş. Yüksek binalar liman arkası, Çınarlı ve Bayraklı tarafındaki alanda yapılmasına. 
    Konak-Pasaport’taki Passtel AVM ve eski tütün depolarının bulunduğu 3 bin 532 metrekarelik alana inşa edilecek gökdelen projesinde, bina 160 metre yüksekliğinde ve 2008 yılından bu yana başlayan bir serüveni var. Parsel bazında yapılan bir tadilat var. Biz firmayı uyardık. Firmada çalışmalarını sonlandırdı. Popülizm bize gelmez. Neticede ileriki tarihte herkes bizim ne yaptığımızı görecek.

    BENİM İÇİN HİLTON DA GÖKDELEN

    Hilton’un emsal alınması söz konusu olamaz. Çünkü Hilton’da bir gökdelendir. Bu yapı Hilton'u geçmeyecek. Ben onun kadar olacağını da tahmin etmiyorum... Müktesep hak konusu ucu açık bir olaydır. Ama ben bu konuda kararlıyım. Tazminat da olabilir herşey olabilir. Belediye başkanı risk almalıdır.

    SOYER İLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞACAĞIZ

    Konak'ta tüm projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer'in desteğiyle uyum içinde yürüteceğiz. Gökdelen konusunda Büyükşehir belediye başkanımız ile aramızda hiçbir sorun yok. Biz Tunç başkanla bu konuyu kucağımızda bulduk. Ayrıca Büyükşehir adayı bir ilçe belediye başkanı olarak benim İzmir'in merkez ilçesi Konak'a aday gösterilmem benim için gururdur. Hiç gocunmam. Uyum içinde çalıştığımız Başkan Soyer ile benim kavga etmemi bekleyenler hiç beklemesin. Zaten benim kavgacı bir yapım yok. 

    batur-ile-001.jpgKEMERALTI'NA ESNAF SAHİP ÇIKMALI

    Konak tarih fışkıran bir ilçedir. Özellikle Kemeraltı, Basmane, Agora dediğimiz 'altın üçgen’i yeniden canlandıracağız. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, Tarkem, Esnaf Odamızla, Kemeraltı Derneğimizle hep birlikte çalışıyoruz. Hep birlikte bir yol haritası hazırlıyoruz. 2023 yılına kadar tamamlamayı hedeflediğimiz bir yol haritası hazırladık. Kente turist geldiğinde Konak Pier’den yürüme mesafesiyle sağlıklaştırılmış sokaklardan Havra bölgesine geçecek. Havra sokağından Agora’ya oradan da Kadifekale’ye geçecek. Kadifekale'de 20 bin kişilik amfitiyatro ortaya çıktı. Kente çok değer katacak. 
    Ancak burada çarşı esnafına da çok iş düşüyor. Artık belediyenin, zabıtanın bu çarşıda hanutçulukla uğraşmaması gerekir. Esnaf bunu kendi içinde bitirmelidir. Çarşı ancak bunlar olursa güzlleşir. İnsanların rahatça yürüyüp, alışveriş yapacağı bir alan haline gelmeli. Biz en güzel projeleri yapsak da esnaf buna sahip çıkmadıktan sonra anlamı kalmaz.

    ÖNCELİK: KADINLAR, ÇOCUKLAR, GENÇLER, ENGELLİLER

    Biz ilçemizde belediye olarak pozitif ayrımcılık yapacağız. Kimlere... Kardınlara, çocuklara, gençlere ve engellilere. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Semt merkezlerini yaygınlaştırıyoruz. Çünkü belirli bölgelerdeki kadınlarımızın sosyal yaşama ve ekonomiye katılmalarını önemsiyoruz. Bir kadın kooperatifi kurduk. Bu kooperatif kanalıyla burada ürettikleri mamulleri, ürünlerini pazarlayarak evlerine katkı sunmaları için kentin belli bölgelerinde satış reyonları kuracağız. Çocuklarla ilgili her semte bir kreş açacağız. Toros, Hilal’de kreşler açıyoruz. Engelliler ile ilgili Narlıdere’de en başarılı olduğumuz konulardan birisi. Zihinsel engelli çocuklarımızı servisle evlerinden alıyoruz bireysel eğitimler veriyoruz. Fizik tedavileri yapılıyor. Çok büyük gelişme kaydettiler. Bazıları çalışmaya başladı, bazıları okumayı öğrendi.

    abdulrop2.JPGESKİ TREN İSTASYONU ŞİMDİ MERKEZ OLUYOR

    Türkiye’de en fazla Roman vatandaşına sahip ilçeyiz. Roman vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimi, ikincisi yaşadıkları konutlar, iş-aş sorunları. Bunun yanında o bölgelerde çok sıkıntılı madde bağımlılığı tablosu var. Türkiye’nin ilk tren istasyonu olan Kemer İstasyonu atıl vaziyette duruyordu, tahsisini aldık. Orayı madde bağımlılığı ile mücadele merkezi yapacağız. Gençlerimizi spora yönlendirmeliyiz ama Konak’ta tesis sayısı çok yetersiz. Konak Belediyesine ait bir salon yok. Yüzme havuzu yok. Süratle tesisleşme eksikliğini gidereceğiz.

    KÜLTÜR SANAT VE SOSYAL HİZMETLER

    Konak Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine çok önem veriyoruz. İlçemizde her gün sergiler, konserler gibi bir sanat etkinliği düzenlemeye gayret ediyoruz. Sanatla ilgili kurslar açıyoruz. Ayrıca sosyal hizmetleri yaygınlaştırıyoruz. Evde bakım hizmetimiz sürüyor. Hastalarımızı hastanelere taşıyoruz. Ev temizlikleri yapıyoruz. Ekiplerimiz vatandaşın her tür yardımına koşuyor. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum