Alkışlar Nihal Adağ'a

    Özel Nihal Adağ Güzellik ve Meslek Kursu, Ege Bölgesi’nin en büyük kontenjanına sahip Sağlık Bakanlığı onaylı cihazların yer aldığı 6. şubesini Torbalı’da açtı. 7. şubeyi Menderes’te açmaya hazırlanan Nihal Adağ, öyküsünü mansetturkiye.com'a anlattı.

    Alkışlar Nihal Adağ'a
    04 Mart 2021 - 14:06
    Eğitmenlerinin hepsi üniversite mezunu olan merkezde, 14 ayrı dalda 300 öğrenciye hizmet veriliyor. Bu kapasitede hizmet veren Türkiye’de tek olma özelliğine sahip Nihal Adağ Güzellik Merkezi, kurslarını Bayraklı ve Torbalı şubelerinde veriyor. Ayrıca Torbalı şubesinde erkek kuaförlüğü eğitimi de verilirken, kurslarda hafta sonu ve gece grupları da yer alıyor. Bu sayede çalışan, iş sahibi insanlar da bu kurslarda eğitim alabiliyor.
    Kurslar sonrası Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 4. seviyede iş yeri açma belgesi verilen Nihal Adağ Güzellik Merkezi’nde, erkek berberliği, güzellik uzmanlığı, protez tırnak, masaj tedavi amaçlı tüm güzellik sistemleri, cilt bakımları, selilüt konularında eğitim almak mümkün.



    Nihal Adağ Akademi ayrıca Sista Kozmetik şirketi ile kurslardan mezun olan öğrencilere teknik ve uzman danışmanlık hizmeti veriyor. Danışmanlık hizmeti; bütün süreçlerin tamamı yönetilerek, hemen hemen anahtar teslim düzeyde oluyor.
    Bu kurslardan mezun olanlar bugüne kadar farklı isimler altında 170 güzellik merkezi kurdu. Ukrayna, Gürcistan olmak üzere 6 ülkede eğitim veriyorlar, uluslararası arenada kursiyerleri eğitiyorlar.
    Nihal Adağ Eğitim Akademisi ile de üniversite bünyesinde Nihal Adağ Bölümü kurmak için çalışmalara başlandı.
    Girişimciliğiyle takdir toplan Nihal Adağ, akademilerinden mezun olan tüm öğrencilerine iş imkanı sağladıklarını, kursiyerlerin salon kurulumuna yardımcı olarak, danışmanlık hizmetleri verdiklerini söyledi. Son olarak ülkemiz dışında Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, İran, Macaristan, İspanya ve Almanya gibi ülkelerde doğal kozmetikler, kalıcı makyaj ve güzelliğin sırları konularında kongre ve sempozyumlarda uluslararası eğitimler vermeye devam edeceklerini söyleyen Adağ, kalıcı makyaj meslek eğitimi kitabını da yakında yayınlanacağını ifade etti.



    Şimdi Nihal hanımın sözlerine kulak verelim:

    MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTİYOR MUSUNUZ?
    “Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıya bürünmesi; meslekî yeterliliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hâle getirmektedir.
    Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıdadır. Bireyler kazandıkları güncel meslekî yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebilmektedirler.
    Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye meslekî yeterlikler kazandıracak eğitim ve öğretim olanağı sunulmuştur.
    Profesyonel makyöz olup kariyerinizi bu yönde geliştirmek mi istiyorsunuz? Kendinize makyajı daha doğru, daha yaratıcı yapmak ister misiniz? Cevabınız evet ise karşılığını kat kat alacağınız yeni bir kariyer yoluna adım atıyorsunuz. Mezunlarımız rağbette olan ve hatırı sayılır bir eğitim sürecinden geçerler. Katılımcılarımıza deneyim kazandıracak bir uygulamalı eğitim sürecinin ardından mezuniyetlerini sağlar, yeni imajlar ortaya çıkarabilmelerine katkılar koyarız.

    Sektörde uzun yıllar çalışmış, işinde profesyonel, bilgili öğretim kadromuzla alanında en iyi bireyler yetiştirmek için ders programlarımız her dönem yenilenmektedir. Daha etkili iletişimin sağlanabileceği bir sınıf ortamı için sınıf kontenjanlarımız 8’i geçmemektedir.”



    HAYATI NASIL DEĞİŞTİ?
    Aslında Nihal Adağ’ın hikayesi de kursiyerlere örnek olacak cinsten... Grafik tasarım mezunu olan Nihal Adağ'ın yolu bir estetik cerrahi profesörü ile kesiştiğinde bütün hayatı değişiyor. Onun yanında eğitim aldıktan sonra güzellik uzmanlığı alanında uluslararası sertifikasyon programlarını bitirip bambaşka bir yola giriyor. Nihal hanım sadece bir güzellik uzmanı değil aynı zamanda uzmanları yetiştiren bir eğitmen... Öğrencileri arasında doktorlar, hemşireler ve hatta plastik cerrahlar var. Ayrıca bu işlere meraklı ya da yeni bir meslek edinmek isteyenler de güzellik alanında hazırlanan birçok bölümün programını tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip olabiliyor.

    Güzellik Uzmanı Eğitmeni sertifikası alarak İstanbul ve İzmir'de uzun yıllar güzellik uzmanı eğitmeni olarak çalışıyor. Doğal kozmetikler konusunda birçok ülkeden uzmanlık belgesi alıyor. Gürcistan, Macaristan, Azerbaycan ve Ukrayna'da düzenlenen uluslararası kongrelerde aile hekimlerine, "Güzelliğin Sırlarına Ulaşmanın Yolları" konulu eğitimler veriyor.
    Şimdiye kadar birçok güzellik uzmanı yetiştiren Adağ, öğrencilerinin birçoğuna da iş imkanı sağlıyor. Onun ilham verici hikayesi aslında hiçbir şey için geç olmadığının göstergesi.



    EN İYİ GÜZELLİK AKADEMİSİ ÖDÜLÜNÜ ALDI
    Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Türkiye'nin Altın Yüzleri” ödül töreni; iş, sanat, sağlık ve magazin dünyasından ünlü isimlerin katılımı ile gerçekleşti.  "Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır " sloganıyla bu yıl İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirilen gala gecesinde, 27 farklı kategoride ödül verilirken, “Yılın En İyi Güzellik Akademisi Ödülü" Nihal Adağ Güzellik ve Meslek Kursu’na verildi. Akademinin kurucusu Nihal Adağ, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Bu ödülü her şeye rağmen güçlü kalabilen kadınlar adına alıyorum” demişti.
    Elde ettikleri bu başarılarla uluslararası standartlarda güzellik uzmanları yetiştirmeye devam edeceklerini ifade eden Nihal hanım, 6.şubelerinin Torbalı'da açtıklarını duyurdu. Torbalı’yı Menderes ve diğer şubelerin izleyeceğini ifade etti.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum