Alaçatı'dan dünyaya açılan tatlı pencere

    Türkiye'nin en popüler tatil yerleri arasında yer alan Çeşme'de Alaçatı ile özdeşleşen ve gelenekselleşen bir markası marka değeri Alaçatı Tatlıcısı İmren'deyiz. 

    Alaçatı'dan dünyaya açılan tatlı pencere
    10 Şubat 2021 - 00:15 - Güncelleme: 10 Şubat 2021 - 11:48
    Salgın döneminden normalleşme sürecine doğru yönelişin olduğu bugünlerde (5 şubesinden 1 Çeşme ve 2 Alaçatı) kapılarını tekrar açan İmren Pastanesi paket servisi ve mağazadan satış yapmaya başladı. Tüm şubeleri ile faaliyetlerini sürdürecek olan İmren, hijyen koşullarına ve dezenfektan çalışmalarına azami özen göstererek, insan sağlığını her şeyin üzerinde tutuyor.



    Üstteki telefon numaraları ve internet adresinden sipariş verilebildiği gibi getir ve yemek sepetinden de istekte bulunabiliyorsunuz.

    Ünlü Fransız Şef İşbaşında
    İmren tatlı konusunda uzman ünlü Fransız şefi transfer ederek yoluna devam ediyor. Yıllarca İngiltere’de ve dünyanın birçok ülkesinde ünlü işletmelerde hizmet etmiş ve kraliyet ailesine pastalar yapmış şefin yaptığı kruvasanlar ve geleneksel Fransız tatlarıyla Çeşme ve Alaçatılılar buluşacak.

    Ünlü Fransız Şef Dünyaca çok ünlü Harrods Executive şef, Ritz Hotel London executive şef, Le Cordon Bleu gibi mekanlarda çalışmış.
    Alaçatı'nın kalbinin attığı yerde eşi benzeri olmayan bize özel lezzetleri, geleneksel Türk tatlıları ile çok özel Fransız ve dünya lezzetlerini bulabileceğiniz yer Alaçatı Tatlıcısı İmren. 1941 yılında başlayan tatlı ve helva üretimini geleneksel üretim tekniklerimizi koruyarak devam ettirmektedirler. En mükemmel tatlı ve helvaları müşterilerine sunan faaliyetlerine Alaçatı Tatlıcısı İmren, Alaçatı İmren Helva Tatlı Evi ve Sakızlım markaları ile devam etmektedir.



    Kurtuluş savaşından sonra Alaçatı’ya yerleşen Selanik Muhaciri Hasan Usta ile başlayan tatlı serüveni dededen toruna devam etmektedir. Bu gün 4. Kuşak Ekrem ve Eren Ölmezer kardeşler tarafından yönetilmektedir. Genç dinamik başarılı eğitimli kardeşler aldıkları bu bayrağı daha yükseklere taşımak ulusal marka olmayı hedeflemektedir. Bu tarihi lezzetlerin tatların herkes tarafından tadılmasını istemektedirler.



    Gıda konusunda son dönemde çok ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Ödediğiniz paranızla sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz. Yazın en güzel şeyleri tatlı ve dondurma konusunda gerçek malzemeler kullanılmıyor. Bunun için kurumsallaşmış marka olmuş yani bildiğiniz tarihi kurumlardan yana tercihinizi kullanmanız gerekir. İmren’de markasına adına yaraşır şekilde hiçbir maliyetten kaçınmadan en kaliteli doğal yöresinden en kaliteli malzemelerini kullanmaktadırlar. Bütün ürünlerinde yöresel tereyağı kullanılmakta, kullanılan bütün yumurtalar kendi çiftliklerinde tedarik edilmektedir.



    Lezzet için söyleyecek söz bulamıyorum yılların bilgi birikimi tecrübeleri ile klasikleşmiş lezzetlerinin seçiminde zorlanacaksınız.
    İmren’de ne yiyeceğini şaşırabilirsiniz. En meşhurundan başlayalım. Sakızlı Muhallebi Sakız denildi mi akla ilk gelen yer, sakızın anavatanıdır Alaçatı. Alaçatı ile özdeşleşen bu mükemmel tatlı Alaçatı'yı ve bu tadı sevenler için. Canınız hafif bir tatlı çektiğinde kendinizi ödüllendirmeniz için en akıllıca yollardan birisi. Kazan Dibi O bir klasik. Hafif yanık, karamelize ve farklı bir tatlı. Anadolu’dan, geleneklerimizden, köklerimizden gelen bize özgü eşsiz bir lezzet. Fırın Sütlaç Geleneksel Türk mutfağının en güzide tatlılarından fırın sütlaç. Günlük süt ve pirinç ile hazırlanarak fırında pişirilen enfes bir tatlı. Pek çok kişinin ilk tercihi ve hatta en sevdiği tatlı. Aşkın bir rengi olabileceğini hiç düşünmezdim ama vardı işte; aşk ağzımdaki tatlı bir tattı. Muzlu bir puding, ananaslı krema, limonlu dondurma gibi bir şeydi. Dondurma beklide keşfedildiği günden beri tatlı dünyasının yıldızı.



    Bana göre mevsimsiz bu harika tatlıyı en iyi şekilde yapan ve bizlere sunan her zaman en taze mamuller ile en doğru tarifleri bir araya getirerek bizlere sunmaktadır. Geleneksel Tatlılar Baklava 40 kat yufka ve her katında bol ceviz bulunan, ev yapımı. Şerbetli tatlılardan, halkımız arasında özel bir yeri olan baklava, 40 kat yufka ve her katında bol cevizle yapılmakta.
    Kadayıf En çok Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilen bu toprakların bir tatlısı. Bu toprakların, geleneklerimizin, kültürümüzün bir parçası. İrmik Helva Lokma annelerimizden, İrmik Helvası anneannelerimizden. Geleneksel tarife uygun hazırlanan İrmik Helvamız size nostaljik bir yolculuk yaşatacak. Aşure Kökeni binlerce yıl geriye dayanan eşi benzeri olmayan bir tatlı. Temel olarak su, buğday, nohut, şeker, fasulye ve pirinç kullanılarak yapılmakta. Süslemesi için nar, ceviz içi, çam fıstığı, badem, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılmakta. Aşure aynı zamanda hiçbir hayvansal ürün içermemesi itibariyle vegan bir tatlıdır. Sakızlı Kurabiye Sakız dendimi akla ilk gelen yer alaçatı. Alaçatı dendimi akla ilk gelen kurabiye sakızlı kurabiye. Lor Kurabiye Sonu mutlulukla bitecek bir tarif ararsanız doğru adres kesinlikle lor kurabiye olacaktır. Portakal kabuğunun verdiği o muhteşem lezzet ve lor peynirinin kattığı o doku damaklarda bir bayram havası estirecek. Çikolata Rüyası Çikolata rüyası yoğun çikolata lezzeti arayan misafirlerimize özel tarifsiz bir lezzet. Kendinizi ödüllendirmek istediğinizde en kolay ve en zevkli çözüm Çikolata Rüyasında. 



    Geleneksel üretim teknikleri ile hazırlanan tatlıları, helvaları, cafesi ve oteli ile mükemmeli arzulayan Alaçatı'ya aşkla bağlı olanlara hizmet etmektedirler. Normalleşme sonrasında açılmasına karar verildiğinde meşhur kahvaltısı ve birbirinden leziz kendimize has gurme lezzetleri ile Alaçatı'nın en gözde cafelerinden olan ve Alaçatı'nın kalbinde yer alan Alaçatı İmren Han Cafede kendinizi ödüllendirebilirsiniz.



    Diğer bir faaliyet alanı olan Alaçatı İmren Han Otel ve Konaklarında Alaçatı'nın eşsiz ruhundan ve huzurlu ortamından ilham alınarak geleneksel Alaçatı mimarisi ile yapılmış otellerinde kusursuz konaklama deneyimini misafirlerine sunmaktadır. İyi, kaliteli ürünler tüketmenin, hoş bir ortamda sevdiklerinizle iyi vakit geçirmenin, mükemmel bir tatil ve eşsiz bir konaklama deneyimi yaşamak için adresinin İmren Han Oteldir.



    Son söz; Marka üç bileşenin ürünüdür; mirası ve kalıcı gelenekleri, karakteristik davranış tarzı ve kültürü, gelişimin sürekliliğini sağlayan rüyasıdır. Marka aynı zamanda örgütün kurumsal değerlerini ve kültürünü de yansıtır. Son olarak ama en az diğerleri kadar önemlisi, marka, işletmenin gerçekleştirmek için çıktığı büyük rüyayı somutlar. Bir tarihi geleneği kültürü temsil eden İmren bölgemizin marka değeridir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum