• Reklam

Tunç Soyer gönüllüsü gençler eylemde

3 yıl önceki seçimde Tunç Soyer'in ekibinde işe alınma sözūyle gönūllū olarak görev yapan ancak seçim sonrası işe alınmayan CHP üyesi 7 üniversite öğrencisi 1 aydır Büyükşehir Belediyesi önūnde eylem yapıyor.

Tunç Soyer gönüllüsü gençler eylemde
28 Mart 2022 - 13:27
Bahri Karataş (KHA)

Yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı Tunç Soyer'in peşinden giden 250 "gönūllū genç"ten 243'ü seçim sonrası işe alındı. Söz verildiği halde işe alınmayan 7 üniversite öğrencisi Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası önünde 1 aydır eylem yapıyor. İş bekleyen gençlere anne ve babaları da destek oluyor.



İşe alınmayan 7 gönūllū üniversite öğrencisi ile eylem yapan Tolga Akdemir, "Aşkla Tunç Soyer Gönūllūleri olarak bizi çalıştırdılar, iş sözū verdiler ama bizimle işleri bitince būtūn kapıları yūzūmūze kapattılar. Emek verdik ama karşılığını alamadık" dedi.
Yerel seçimlerde sahalarda, pandemide, depremde ve erzak dağıtımında var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Tolga Akdemir, "Yola 250 kişi çıktık. Herkes seçimin ardından işe alınacağımız sözū verdi. 243'ü işe alındı. Biz 7 kişi ise bugüne kadar bir türlü işe alınmadık. Yeri geldi evimize gitmedik. Depremde 20 gün orada çalıştık. İş sözū verdiler, yerine getirmediler. Torpilliye referans sunuyorlar, gönüllülere referans soruyorlar. Bizim torpilimiz yok. Ankara'da dayımız yok. Biz ona sahip çıktık. O işe bize sahip çıkmadı. Hepimiz CHP üyesiyiz. Biz bugün de Tunç başkanın arkasındayız. Tek isteğimiz bir iş sahibi olmak. Ailelerimizde bize destek oluyor. Emek kiminse, ekmek onundur. Gönüllülere burada iş sözū verenler nerede" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum