• Reklam

Odalara sert sözler: İki yüzlüsünüz

TMMOB, İzmir Barosu ve Tabip Odası'nın Buca Cezaevi alanı planlamasına karşı duruşuna Urla planları vurgusuyla tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, "İki yüzlüsünüz" ifadelerini kullandı.

Odalara sert sözler: İki yüzlüsünüz
13 Kasım 2022 - 14:55
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Buca Cezaevi planlamasına itiraz eden odaları "Urla planlaması" üzerinden eleştirdi.
Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanının planlaması üzerine tartışmalar sürüyor. Bakanlığın hazırladığı plana karşı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile meslek odaları ve sivil toplum örgütleri toplantı gerçekleştirmişti. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nun yanı sıra İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, DİSK ve KESK'in katıldığı zirvenin ardından Başkan Soyer'den "Zehirli Sao Paulo gemisiyle mücadelede nasıl zafer kazandıysak, Buca’da da kazanacağız. İzmir’i bu haklı mücadelenin bir parçası haline getirmek istiyoruz” açıklaması gelmişti. 
 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bu toplantı ve mesajların ardından TMMOB, İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası'na tepki gösterdi. Kaya açıklaması şöyle:

"CHP'nin AVM planını kaldırarak, bir metrekaresini bile özele değil, tamamını İzmirli hemşehrilerimizin ve kamunun kullanımına açtığımız Buca Cezaevi arazisi planına itiraz eden; TMMOB, İzmir Barosu, Tabip Odası kısaca İzmir'in hayrına her şeye karşı olan İSTEMEZÜKÇÜLER!

Urla'da Klazomenai kazılarının yapıldığı, kültürel sit alanı göbeğinde, tamamı özel şahsa ait alandaki CHP'li Büyükşehir'in milyarlık rant planına karşı neden üç maymunu oynuyorsunuz! Söyleyecek sözünüz yok mu! İki yüzlüsünüz! Yoksa siz de mi bu milyarlık ranta ortaksınız!"


URLA'DA NE OLMUŞTU?
Yaşar Şirketler Gurubu’nun yönetim kurulu başkan vekilliğini yürüten İşadamı Ahmet Yiğitbaşı’nın sahibi olduğu Urla’daki villa arazisi için yapılan imar plan değişikliği nedeniyle çıkan tartışmalar sürüyor.  
Selçuk Yaşar’ın kızı İdil Yiğitbaşı’nın eşi olan Ahmet Yiğitbaşı’nın annesi ve bazı isimlerin üzerine kayıtlı olan SİT alanı içinde yapılan plan değişikliği kamuoyunda çok konuşulmuştu. AK Parti ve MHP’nin olumsuz görüş beyan ettiği plan değişikliği oy çokluğuyla meclisten geçerken yaklaşık 1 milyar TL’lik rant sağlandığı iddiaları ortaya atılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum