Göldeki tarihi köprü kültür varlığı ilan edildi, korumaya alındı

    İzmir'in Selçuk ilçesinde doğal SİT özelliği olan Gebekirse Gölü Milli Parkı içerisinde kalan anıt eser tescilli tarihi köprü ‘korunması gereken kültür varlığı’ ilan edildi.

    Göldeki tarihi köprü kültür varlığı ilan edildi, korumaya alındı
    13 Kasım 2022 - 14:44
    Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir’deki arkeolojik SİT alanlarına ilişkin aldığı son kararları yayımladı. Resmi Gazete’de yer alan kararlara göre 1 tarihi yapı korunması gereken kültür varlığı ilan edilirken daha önce alınmış arkeolojik SİT alanlarının kesin sınırları çizildi.

    Selçuk’ta hem doğal SİT hem de tarihi SİT bölgesinde kalan Gebekirse Gölü Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan ve anıt eser tescilli tarihi köprüden geriye kalan parçalar İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından “1. Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığıdır” ilan edildi. Karar tapuya şerh olarak düşülecek.

    Bakanlık ayrıca yine Selçuk’un İsabey, Selçuk ve Zafer mahalleleri, Tire’nin Gökçe Mahallesi, Ödemiş’in Bezdüğme, Adagide ve Mescitli mahalleleri sınırları içerisinde yer alan arkeolojik alanların ‘Taşınmaz Ulusal Envanter Sistemi (TUES)’ kapsamında kesin sınırları ilan edildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum