• Reklam

Mucizeler ardı ardına geldi

"Asrın felaketi" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 11 gün sonra 5 mucize kurtuluş haberi geldi.

Mucizeler ardı ardına geldi
17 Şubat 2023 - 12:34
Türkiye büyük bir felaketi yaşarken, zamana karşı yarışta enkazdan sağ çıkarılanlar milyonlara teselli oldu. 38 bini aşkın kişi can kaybının yaşandığı afette, ekipler 11 gün sonra 5 cana daha ulaştı.

Mucize haberler, depremin merkez üssü Kahramanmaraş ile en çok yıkımın yaşandığı Hatay'dan geldi.

Kahramanmaraş'ta Aleyna Ölmez ile Neslihan Kılıç, Hatay'da ise Osman Halebiye, Mehmet Ali Şakiroğlu ile Mustafa Avcı mucizenin adı oldu. 

248. saatte Aleyna enkazdan sağ çıkartıldı
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nda bir mucize daha yaşandı. 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, 248'inci saatinde ekiplerce enkazdan çıkarıldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde tedavi gören Aleyna'nın doktoru, sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.



257. saatte Neslihan kurtarıldı
257.saatte 42 yaşındaki iki çocuk annesi Neslihan Kılıç, Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi enkazından sağ olarak kurtarıldı. 



260.saatte 12 yaşındaki Osman sağ kurtarıldı
260.saatte Hatay'ın Antakya ilçesinde 12 yaşındaki Osman Halebiye enkazdan sağ çıkarıldı. 



261.saatte Mehmet Ali ile Mustafa enkazdan çıkarıldı
261. saatte ise yine Hatay Antakya'da 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ile 34 yaşındaki Mustafa Avcı enkazdan sağ kurtarıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum