Karanlık dönemin ismiydi! Cezaevinde canına kıydı

    2006'da düzenlediği saldırıda yargıç Mustafa Yücel Özbilgini öldüren Alparslan Arslan, cezaevinde intihar etti.

    Karanlık dönemin ismiydi! Cezaevinde canına kıydı
    17 Şubat 2023 - 12:03

    2006'da Danıştay'a düzenlenen saldırının faili Alparslan Arslan hayatını kaybetti. Arslan, hükümlü bulunduğu İstanbul Maltepe Cezaevi’nde ölü bulundu. Çöp poşetlerini birleştirerek kendisini tavana astığı öğrenilen Arslan’ın görevlilerce ölü bulundu. Arslan kaldırıldığı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamadı. Habere göre başsavcılık kaynakları Arslan’ın uzun bir süredir öz bakımını dahi yapmadığını belirtti.

    2006 Danıştay saldırısı

    Avukatlık olan Arslan, 17 Mayıs 2006'da Danıştay 2. Dairesi'ne silahlı saldırı düzenlemişti. Arslan’ın saldırısında dört Danıştay üyesi yaralanmış ve hakim Mustafa Yücel Özbilgin ölmüştü.

    Söz konusu saldırı, AK Parti iktidarına karşı, sivil ve askeri vesayet tarafından en sert eleştiriler yükseldiği, muhalif kesimde darbe söylentilerinin art arda ortaya çıktığı bir dönemde yaşanmıştı.

    Saldırının ardından laiklik-muhafazakarlık tartışmaları artmış, saldırganın cebine muhafazakar camianın yayın organı olarak bilinen Akit gazetesi konularak provokasyon amaçlanmıştı.

    Ayrıca AK Parti muhalifi olarak tanınan yazar Emin Çölaşan'ın eşi Atatürkçü Düşünce Derneği eski Genel Başkanı ve Danıştay Eski Başkanvekili Tansel Çölaşan'ın, saldırı esnasında saldırganın 'Allahu Ekber' şeklinde bağırdığını iddia etmişti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum