• Reklam

Manisa Belediyesi çiçek ve bitkisini kendi yetiştiriyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesi'nde kurduğu Süs Bitkileri Üretim Tesisi'nde, bu yıl çeşitli türlerde yüz binlerce çiçek ve bitki üretimi gerçekleştirildi. Üretilen çiçek ve bitkiler, parklarda, mezarlıklarda ve kentteki peyzaj çalışmalarında kullanılıyor.

Manisa Belediyesi çiçek ve bitkisini kendi yetiştiriyor
25 Temmuz 2023 - 09:55 - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 - 09:56

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesi'nde yer alan Süs Bitkileri Üretim Tesisi'nde 2023 yılı içinde üretilen bitki miktarını açıkladı. Açıklamada, 2023 yılı yaz dönemi için; 500 binin üzerinde kadife çiçeği (Tagates erecta), 10 bin adet pervane çiçeği (Catharanthus roseus), 30 bin adet Bodrum Ppapatyası (Osteospermum fruticosum) ve 3 bin adet gazanya çiçeği (Gazania rigens) tohumu satın alınarak yetiştirildiği ve sorumluluk sahalarında uygulamasının yapıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı'na da mezarlıklara dikilmek üzere 40 bin adet çiçek verildiği kaydedildi.

TOHUMDAN ÇİÇEK ÜRETİLDİ

2022 yılı yaz sezonunda üretilen çiçeklerden alınan toplama tohumlarla yapılan üretime de yer verilen açıklamada, "130 bin kadife çiçeği (Tagates erecta), 5 bin adet aynısefa çiçeği (Calendula officinalis), 8 bin adet ipek çiçeği (Portulaca grandiflora), 40 bin adet Bodrum papatyası (Osteospermum fruticosum), 1500 adet petunya çiçeği (Petunia integrifolia), 1000 adet horoz ibiği (Amaranthus caudatus), 5 bin adet zinya (Zinnia elegans) ve 8 bin adet zakkum (Nerium oleander) bitkileri tohumdan yetiştirilip uygulama sahalarımızda, merkez mezarlıklarda, ilçe mezarlıklarda ve ilçelerdeki sorumluluk sahalarımızda kullanılmıştır" denildi.

ÇELİK SİSTEMİYLE 500 BİN ÇİÇEK ÜRETİMİ

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2023 yılında çelik ile üretim sayılarına da yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu yıl çelikle üretilmiş olan 3 bin adet sarı papatya (Euryops pectinatus), 750 adet zakkum (Nerium oleander), bin 500 adet lavanta (Lavandula angustifolia), 800 adet biberiye (Rosmarinus officinalis L.), 300 adet Amerikan sarmaşığı (Parthenocissus quinquefolia), 20 bin adet gül (Rosa sp.) ve 10 bin adet dut ağacı (Morus alba)'nın köklendirmeleri yapılıp gelişimi için saksıya alınmıştır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum