İnciraltı'nda Oda'nın itirazına ret

    Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubesi’nin, İnciraltı planları ile ilgili açtığı davada idare mahkemesi yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Oda’nın itirazını inceleyen bölge idare mahkemesi de yerel mahkemenin kararını onadı.

    İnciraltı'nda Oda'nın itirazına ret
    30 Ağustos 2023 - 17:00
    İzmir’de uzun süredir tartışmalara neden olan İnciraltı bölgesinin planları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile ilgili mahkeme ilk kararını verdi.

    KARAR KESİNLEŞTİ
    Ziraat Mühendisleri Odası, İzmir İl Toprak Koruma Kurulu’nun planlama alanı için verilen ‘tarım dışı izin’ belgesinin iptali için dava açtı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan 'kamu yararı' kararına ilişkin dava dosyasını inceleyen İzmir 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Oda, yerel mahkemenin kararına karşı bir üst mahkemeye itiraz etti ancak İzmir 3. Bölge İdare Dava Dairesi de yerel mahkemenin kararını onayarak kararı kesinleştirdi.

    İPTAL DAVASI AÇILMIŞTI
    2,5 yıl önce İzmir İl Toprak Koruma Kurulu’nda onaylanan, bölgenin tarım dışına çıkartılması kararına şerh koyan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), İnciraltı’nın imara açılmasına itiraz etmişti. Oda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Toprak Koruma Kurulu kararını 2 yıl içinde onaylamadığı için zaman aşımına uğradığını belirterek plan iptal davası açmıştı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum