İzmir milletvekiline 'asansör'lü suçlama

    CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile bağı olduğu öne sürülen AND asansör firmasının, birçok belediyeyle hizmet sözleşmesi imzaladığı ortaya çıktı. Firmanın 39 belediyeyle toplam 157 milyon liralık anlaşmanın listesi ele geçti.

    İzmir milletvekiline 'asansör'lü suçlama
    30 Ağustos 2023 - 16:33 - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 - 17:21
    Sahipleri arasında türkücü İzzet Yıldızhan ve CHP'li Tuncay Özkan'ın da bulunduğu belirtilen AND isimli asansör firması AKP ve CHP başta olmak üzere tam 39 belediyenin asansör muayenesini üstlendi. Firma, bu asansör bakım hizmetlerinden toplamda 157 milyon lira kazanç elde etti. Anlaşmaların yapıldığı belediyelerin sayısı ise dikkat çekti. Hizmet verilen belediyeler arasında 2 Kayyum, 7 AKP, 18 CHP, 5 HDP yer alıyor. 
    AND firmasının sadece CHP'li belediyelerden bu hizmetler karşılığında yaklaşık 115 milyon lira aldığı görüldü. 

    İZMİR'DE EN YÜKSEK ANLAŞMA BUCA İLE

    Esenyurt belediyesi 15 bin 132 asansörün bakım hizmetleri için 18 milyon, Şişli, Buca ve Maltepe Belediyesi ise 10 milyonluk anlaşma ile en yüksek anlaşma sağlayan belediyeler arasında yer aldı. 

    VATANDAŞA 'TAVAN' FİYAT' 

    Öte yandan geçtiğimiz günlerde Özkan'ın aracılığıyla İzmir'de Buca, Bornova, Balçova, Bayraklı, Narlıdere, Çiğli ve Ödemiş olmak üzere 7 CHP'li belediyeden asansör muayene işini alan İstanbullu AND firmasının sektördeki 'taban fiyatla iş yapma' temayülünün aksine Çiğli, Buca ve Bornova ilçelerinde vatandaştan 'tavan fiyat' aldığı anlaşıldı.

    İşte o belerdiyeler:


    (Kaynak: Odatv)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum