Memurlara 7.600 lira kira yardımında karar çıktı

    Kamuya dair en kritik toplantıların biri olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun dördüncü toplantısı gerçekleşti. Perşembe günü yapılacak son toplantının yankıları şimdiden büyük. Ancak sıcak gelişme bu değil. Edinilen kulis bilgisine göre kiracı memurlara yapılacak 7600 liralık kira yardımı konusunda karar çıktı.

    Memurlara 7.600 lira kira yardımında karar çıktı
    30 Ağustos 2023 - 17:09
    Kamu kesimi ne bekliyor?
    Ağustos'un ilk günü itibarıyla başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu kesimi yüzde 15+10'lik bir zam talebinde bulunmuştu. 2025 yılı için de yüzde 6+5'lik bir zam önerisi masaya gelmişti. Sendikalar bu teklifi kabul etmeyerek geri çevirmişti. İşte bu noktada, hakem heyetinin devreye girmesi gündeme geldi.

    Hakem heyetinden önemli kararlar
    Toplamda dört toplantı yapan hakem heyeti, tüm tarafları dinleyerek 31 Ağustos 2023'te beşinci ve son toplantısını yapacak. Bu toplantıda, beklenen maaş zam kararı açıklanacak. Açıklanacak olan karar bağlayıcı olacak ve itiraz kabul edilmeyecek.

    Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, 55 maddenin 45'i görüşülmüş ve 40 madde reddedilmişti. Geriye kalan 10 madde ise maaş zammı, enflasyon farkı ve refah payı gibi kritik konuları içeriyor.

    Hangi talepler kabul gördü?
    İşin ilginç yanı, reddedilmeyen 5 maddenin veteriner hekimler, teknisyenler ve teknikerlerin özel hizmet tazminatı oranlarına dair değişiklikleri içermesi. Yani, genel zam talepleri reddedilmiş olsa da, bu alandaki profesyonellere yönelik talepler kabul görmüş.

    Kira yardımı talebi neden reddedildi?
    Özellikle dikkat çeken bir konu var; TİS öncesi edinilen kulis bilgisine göre Memur Sen'in, kiracı memurlar için 7600 TL'lik kira yardımı talebi de reddedildi. Talebin reddedilmiş olması, birçok memur ve kamu personeli için hayal kırıklığı yarattı. Memurların yaşadığı ekonomik sıkıntılar düşünüldüğünde, bu kararın ne kadar etkili olacağı merak konusu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum