• Reklam

Ildır'da büyük yangın

Çeşme Ildır mahallesi’nde akşam saatlerinde başlayan yangın rüzgarında şiddetiyle büyüdü. Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan görülen yangına ekipler müdahale etmeye çalışıyor.

Ildır'da büyük yangın
14 Ağustos 2020 - 00:01 - Güncelleme: 14 Ağustos 2020 - 00:24

Çeşme’nin Ildır mahallesi yakınlarında başlayan makilik ve çalılık yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyor.

Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan görülen yangına ekipler, şiddetli rüzgar nedeniyle müdahale etmekte zorlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye ekipleri söndürme çalışması gerçekleştirirken, Jandarma ekipleri de çevre güvenliğini almaya çalışıyor.

Ildır mahallesi muhtarı Erdem Yavuz, Gerence rüzgarı ile yangının şiddetini arttırdığını belirterek, “Şu anda Balıklıova yolu üzerinde Gerence mevkii geçtikten sonra başlayan yangın hızla şiddetini arttırıyor.

Şiddetli rüzgar nedeniyle ekipler güçlükle çalışıyor. Şu anda makilik ve çalılık bölümler yanıyor ama ileride çam ağaçları var. Nereden başladığı belli değil. Bu kuvvetli rüzgar yolun öbür tarafına sıçrarsa o çam ağaçları da yanabilir” açıklamasında bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

Çeşme Ildır'da ciğerlerimiz yanıyor. Başkanımız Ekrem Oran ile olay yerindeyiz. Rüzgarın şiddetiyle yangın yerleşim yerlerine ulaşmak üzere. Termal Kent ve Parlamenterler Sitesi boşaltılıyor. Rüzgar nedeniyle yangına müdahale edilemiyor. 
Trafo patlaması kaynaklı olduğu düşünülen yangın rüzgar dolayısıyla söndürülemiyor. Gün kent ve Gökçe kent siteleri boşaltılıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum