• Reklam

Expo Tech İnovasyon Sanayi ve Teknolojileri Fuarı başladı

Expo Tech – AR-GE ÜR-GE İnovasyon Sanayi ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de başladı. 17 Eylül'e kadar devam edecek fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünü hatırlatarak "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bilgi ve inovasyona dayalı üretim ve ihracatın önemini biliyoruz.  Bu hedefte ilerliyoruz" dedi.

Expo Tech İnovasyon Sanayi ve Teknolojileri Fuarı başladı
14 Eylül 2022 - 15:12 - Güncelleme: 14 Eylül 2022 - 15:13

Expo Tech - Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ve Teknoloji Fuarı başladı. 14-17 Eylül 2022 tarihlerinde ilk kez Fuar İzmir'de düzenlenen fuarın açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Milli Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Üstün, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Ekaglobal Genel Müdürü Kadir Uçar, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Mustafa Özuslu fuarın son yenilikleri görme, teknoloji transferi, ticari bağlantılar ve tanıtım alanında firmalara önemli katkılar sunduğunu söyledi. Bilgiyi elinde bulunduran, bilimi kalkınma için seferber edebilen toplumların ekonomik anlamda da gücü elinde bulundurduğunu kaydeden Özuslu, "Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur kuşkusuz bilim ve teknolojidir. Ulu Önder Atatürk'ün de söylediği gibi 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözü bizim için bakmamız gereken ufku ve hedefi çok net ortaya koyuyor. Bize düşen görevleri ve takip etmemiz gereken yolu gösteriyor. Takip etmemiz gereken yol da ilim ve fendir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bilgi ve inovasyona dayalı üretim ve ihracata yönelmenin öneminin farkındayız" dedi.

ÖNCÜ KENT İZMİR

Ekaglobal Genel Müdürü Kadir Uçar ise, "İzmir'de birçok öncü işlere imza atıldı. Bu fuarın da yeni işbirliklerine yol açmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"Yerli üretim, global ticaret" temasıyla düzenlenen Fuar ile sektöründe lider sanayicilerin tedarikçilerle buluşarak iş gücünü büyütmesi ve üretimlerde yerlilik oranının artırılması amaçlanıyor. Expo Tech'de, otomotivden savunma sanayine, tarımdan gıdaya, enerjiden bilişime kadar tüm sektörlerdeki teknolojiyi kullanan üreticiler yer alıyor. Ar-Ge merkezleri, tasarım merkezleri, kuluçka ve start-up aşamasındaki firmalar ile teknoparklar ve organize sanayi bölgelerinde yer alan firmaların Ar-Ge ve tasarımını yaptıkları, ürettikleri inovatif ürünler, Expo Tech'te sergilenecek. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum