• Reklam

İzmir'de 4 belediyede grev kapıda

İzmir’de SODEMSEN ile DİSK arasında Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili’de devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinde çıkmaza doğru gidildiğini vurgulayan ve ‘grev’ resti çeken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Umuyoruz ve biliyoruz ki önümüzdeki hafta ortalarına kadar yaşanan süreçlerin belediyeler ve üyelerimizin adına mutlu ve kabul edilebilir bir şekilde bitmesi. Aksi takdirde grev kararı alınacak” dedi

İzmir'de 4 belediyede grev kapıda
14 Eylül 2022 - 15:14
DİSK İzmir Şube Başkanlığı SODEMSEN ile yürütülen Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili belediyelerindeki Toplu İş Sözleşmeleriyle  ilgili olarak  basın toplantısı düzenledi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ayrıca dört belediyenin sendika temsilcileri de katıldı.

GREV BİZİM SİLAHIMIZDIR!
Konuşmasını gerçekleştiren Sarı, arabuluculuk sürecinin tamamlandığını belirtirken sorunun çözülmemesi halinde grev yapabileceklerini belirterek, “Daha önce de kamuoyuna bilgilendirme yaparak İzmir’ de örgütlü olduğumuz dört  belediyemizdeki üyelerimizi kapsayan toplu iş sözleşmeleri ile ilgili yasal süreçlerin sonuna yaklaştığımızı bildirmiştik. İzmir'de bugün itibariyle Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili Personel A.Ş sözleşmelerinde arabuluculuk süreçleri sonlanmıştır. Sendikamızın masada bitirme niyetini her seferinde dile getirdiği bir ortamda, geçen haftaya kadar gelinen ve ağır işleyen sözleşme süreçleri için belediye taraflarına da bilgi verilmiş ve o zamandan bugüne dek bazı ilerlemeler gözlenmiştir. Özellikle Buca Belediyesi’nde örgütlü şubemiz yaptığı görüşmelerle sözleşmeyi  bitirme noktasına yaklaştırmış, Bayraklı’da görüşmeler hızlanmış ve bugünde öğleden sonra devam edecektir. Bornova’da ise perşembe günü toplu iş sözleşmesi görüşme teklifi sendikamıza iletilmiştir. Bütün bu görüşmeler ve girişimler Toplu İş Sözleşmelerini masada en iyi şekilde bitirmek, bu kente hizmet veren üyelerimizin refahını artırmak ve emeğinin karşılığını almaktır.  Umuyoruz ve biliyoruz ki önümüzde  hafta ortalarına kadar yaşanan süreçlerin belediyeler ve üyelerimizin adına mutlu  ve kabul edilebilir bir şekilde bitmesi aksi takdirde sendikamız ve üyelerimiz yasal süreçten kaynaklı grev ilam ve grev kararlarını alarak  grev hazırlıklarına başlayacaktır.

En son Temmuz 2021’de zam alan ve yaklaşık 17 aydır zamsız çalışarak ekonomik krize karşı yaşam mücadelesi veren  başta üyelerimiz ve sendikamız, önümüzde yaşanacak grev dalgalarında bu kentte yaşayan insanlara hizmet üretilmediğinde hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu konuda  her türlü görüşmenin ve çabanın sendika yöneticilerimiz tarafından yapıldığını kamuoyuyla paylaşırız. Başta Sodemsen’in çözüm üretmek yerine,  bu zamana kadar süren ağırdan alan tavrı  nedeniyle  gerçek koşulları görmezden gelen tutumları, devam ederse  önümüzdeki hafta itibariyle sendikamızın alacağı grev kararlarıyla birlikte , sözleşmesi bitmeyen işyerlerimizde grev hazırlıklarının başlayacağımızı kamuoyuna  bildirmek isteriz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum