Engelliler de idari izinli sayılsın

    Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası İzmir İl Temsilcisi Adnan Sarısayın, kamuda işbaşı başlarken kronik hastalar gibi engellilerin de idari izinli sayılmasını istedi.

    Engelliler de idari izinli sayılsın
    01 Haziran 2020 - 00:45
    Sarısayın şu basın açıklamasını yaptı:

    Kamuda yeni normale dönüş yarın başlıyor. 
    Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından bir genelge yayınlandı.
    Kamu kurumlarında çalışanlar 1 Haziran pazartesi itibariyle normal mesaiye dönecek. Ancak kronik hastaların idari izinleri devam edecek. 
    KİMLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK?
    "Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar, idari izinli sayılacak.”
    İdari izinli sayılanlar, bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak. Bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak.
    Buna göre:
    Astım, Koah, Hipertansiyon, Şeker, Böbrek hastalığı, Behçet hastalığı, Akdeniz Ateşi, Romatoid Artrit, Kireçlenme, Ankilozan Spondilit, kronik hastalığı olanlar idari izinli sayılacaklar. 
    Bask Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası olarak engellilerin de işe gidiş gelişlerindeki riskler göz önünde bulundurularak salgın süreci netleşinceye kadar idari izinli sayılmalarını talep ediyoruz. 
    31. Mayıs 2020
    Adnan Sarısayın
    Bask İzmir İl Temsilcisi

    YORUMLAR

    • 0 Yorum